Így tette tönkre Hollywood Brendan Fraser, a 2000-es évek egyik leghíresebb sztárjának az életét

Brendan Fraser volt a 90-es évek végén, a 2000-es évek elején az ügyeletes vicces szépfiú, számos kasszasikerben felbukkant, mint például a Múmia-filmek, az Utazás a Föld középpontja felé vagy Az őserdő hőse. Azóta is folyamatosan dolgozik, rengeteg tévéfilmben, sorozatban, mozifilmben feltűnt, de sajnos már csak árnyéka önmagának. Most azonban egy rendkívül különleges szerepnek köszönhetően megkaphatja végre azt az elismerést a szakmától, ami már évtizedekkel ezelőtt kijárt volna neki.

Branden Fraser George of the Jungle
Branden Fraser George of the Jungle

Az a tökéletes testű ősember, akit George-ként megismertünk 1997-ben már rég nincsen. Brendan Frasert saját bevallása szerint az akciófilmek konkrétan tönkretették az egészségét és több műtéten is át kellett esnie, hogy valamennyire rendbe rakják a testét az orvosok.

Az 53 éves színész elárulta egy interjúban korábban, hogy híres filmjeiben saját maga csinálta végig az akciójeleneteket, nem használtak kaszkadőrt, és ez nagyon megterhelte a testét. „Mire a harmadik Múmia filmet csináltam Kínában, csak tapasz és jég tartott össze” – mondta a GQ-nak. Több műtétre volt szükség, hogy valamennyire helyrehozzák a gerincét, de a térdét és a hangszálait is operálni kellett.

A #MeToo botrányból sajnos Fraser sem maradt ki, a színész bevallotta, hogy 2003-ban a Golden Globe egyik volt vezetője megfogta a fenekét, azt állítja, hogy a hollywoodi sajtótársaság egykori vezetője, Philip Berk miután kezet ráztak „megfogta a fenekét, az ujját besüllyesztette a hajlatába és elkezdte körbe forgatni”.

Rosszul lettem. Egy kisgyereknek éreztem magam. Úgy éreztem, mintha egy gombóc lenne a torkomban. Azt hittem, hogy elsírom magam” – vallotta be Brendan Fraser. A sajtótársaság természetesen nyomozást indított az ügyben, de Berk nyilván tagadja a történteket.

Most azonban minden jel arra utal, hogy Hollywoodnak sikerül rehabilitálni Frasert és elnyeri végre azt a méltó elismerést és tiszteletet, ami mindig is kijárt volna neki. Darren Aronofsky The Whale című filmjében alakítja a főszereplő kórosan elhízott angoltanárt, aki próbálja felvenni a kapcsolatot a tőle elhidegült lányával.

Brendan Fraser a The Whale díszbemutatóján a 2022-es velencei filmfesztiválon
Fotó: Getty Images

Alakítása osztatlan sikert aratott a velencei filmfesztiválon, ahol a film is bemutatkozott. A vetítés után hosszú percekig tartó vastapsot kapott a színész, aki könnyekig hatódott a fogadtatástól. Nem véletlenül emlegetik az Oscar-jelölést máris az esetében. Mi nagyon drukkolunk, abszolút megérdemli!

Ez is érdekelhet

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói