Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

A válások többsége nem a szépségéről és a békességéről híres, főleg nem Hollywoodban, ahol sokszor a hírességek botrányos magánéletétől hangos a bulvársajtó. Mi jobban kedveljük a sikertörténeteket a botrányoknál, így hoztunk egy bámulatraméltó ellenpéldát: Demi Moore és Bruce Willis már több mint 20 éve elváltak, és ők azok, akik bebizonyítják az egész világnak, hogy a szeretet nem ér véget párhuzamosan a házassággal.

bruce willis és dem moore jó kapcsolat-glamour
Bruce Willis és Demi Moore kapcsolata időtlen, örök és mindent túlél
Fotó: GLAMOUR/Getty Images

Bruce Willis és Demi Moore 1987-ben kötötték össze életüket, majd 11 év után, 1998-ban a válás mellett döntöttek. Ennek ellenére az egymás iránt érzett tisztelet és szeretet azóta sem múlt el. Carrie Bradshaw tette fel egyszer a nagy kérdést a Szex és New York című sorozatban: Ha szeretsz valakit, és szakítasz vele, hová tűnik a szeretet?

Bruce Willis és Demi Moore válása

Demi Moore még a 2019-ben megjelent Inside Out című memoárjában írt szakításukról, és részletesen beszámolt az összeférhetetlen kihívásokról is, amelyekkel házasságuk során szembesültek. Több mint 10 év egyáltalán nem elhanyagolható idő a showbusiness világában, de egy élethosszon keresztül működésképtelennek bizonyult a kapcsolatuk. A könyvből az is kiderült, hogy Bruce Willis ambivalens volt Demi Moore munkájával kapcsolatban, mert úgy érezte, hogy a karrier háttérbe szorította a lányaik nevelését. Valamint Bruce Willis többször elmondta neki azt is, hogy bizonytalan a házasságukkal kapcsolatban.

Bruce Willis nem sokkal a válásuk után, 2000-ben adott interjút a Rolling Stone magazinnak, amelyben azt mondta, hogy még mindig szereti volt feleségét, és igyekeznek szorosan együttműködni, hogy teljesíteni tudják egy életre szóló feladatukat, a szülőséget.

Demi Moore is büszke volt arra, ahogy végig tudta csinálni a válást, ugyanis a lehető legcivilizáltabban zavarták le az eljárást.Azt hiszem, Bruce a legelején attól félt, hogy megnehezítem majd a szakításunkat, és hogy a dühömet, meg a házasságunkból származó terheimet azzal fejezem majd ki, hogy akadályozom őt a gyerekekkel töltött időben” – írta le memoárjában. Szerencsére mindkét fél hallgatott a sérelmeiről, így a válás zökkenőmentesen zajlott le. Bár eleinte nem volt könnyű, a megváltozott körülmények ellenére képesek voltak valami újat kovácsolni kapcsolatukból, és ennek köszönhetően szeretetteljes környezetet tudtak létrehozni, és táplálni lányaik számára. Sőt, úgy érezték, hogy a válás után jobban összekapcsolódtak.

Csak ámulunk: A 60 éves Demi Moore maximum 30-nak néz ki legújabb videójában

A nehézségeknél erősebb a szeretet

Ha egy kapcsolatnak, házasságnak vége, a legtöbb esetben a felek nem ápolják, nem gondozzák a kapcsolatot, hiszen egyrészt már nem kötelességük, másrészt a szerencsések új párra és családra találnak. Demi Moore azonban nemet mondott a sztereotípiákra, és a törődés, az együttérzés és a vigasztalás mellett tette le a voksát most, a legnehezebb idők során is.

Bruce Willis 2022 márciusában afázia miatti beszédzavar okán vonult vissza az aktív színészettől. Idén februárban családja közölte a hírt, hogy az állapota romlott, és a beszédzavar csak egy tünete egy másik betegségnek. A frontotemporális demencia, röviden FTD, rendellenességek csoportja, olyan fehérjék felhalmozódása okozza az agy elülső lebenyében vagy a halántéklebenyben, amelyek elpusztítják az agysejteket. A betegség nehézségeket okozhat a kommunikációban, megváltoztathatja az egyén viselkedését, személyiségét és mozgását. Az FTD-ben szenvedők általában hat-nyolc évig élnek a betegséggel.

A mozaikcsalád megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni az együtt töltött időből, és a körülményekhez képest is azon vannak, hogy lehető legboldoggá tegyék Bruce Willis mindennapjait. Nemrég együtt ünnepelték az FTD-vel küzdő színész 67. születésnapját is, amiről Demi Moore posztolt videót. „Boldog születésnapot, BW! Annyira örülök, hogy ma téged ünnepelhetünk. Szeretünk téged és szeretjük a családunkat. Köszönjük mindenkinek a szeretetet és a jókívánságokat – mindannyian érezzük őket” – írta bejegyzésében.

Bruce Willis újabb házassága sem vert éket kettejük közé, nem állnak egymás boldogságának útjába, sőt támogatják egymást. A 44 éves Emma Willis nemrég egy meseszép videómontázst osztott meg a 2009-es házassági fogadalmuk 2019-es megújításáról. A posztban köszönetet mondott mindenkinek, aki kivette a részét a nagy napból, és köztük volt Demi Moore is, akire a feleség az esemény videósaként referált.

Miért tanulságos Bruce Willis és Demi Moore kapcsolata?

Demi Moore és Bruce Willis kapcsolata ragyogó példaként szolgál számunkra. Esetükből kiindulva arról tanulhatunk, hogyan lehet egy olyan megterhelő kihívással, mint a válás, tisztességes módon, mások bántalmazása nélkül megküzdeni. Válni soha nem kellemes, sőt, ez a felnőtt élet egyik legnehezebb döntése és procedúrája – viszont egyedül a mi kezünkben van a döntés, és tényleg csak is rajtunk múlik, hogy az amúgy is nehéz helyzetet tovább bonyolítjuk, vagy megpróbáljuk kihozni ebből is a legtöbbet, ezzel védve magunkat és másokat is. A szeretetnek, a tiszteletnek, a csodálatnak és a törődésnek nem kell véget érnie a házassággal.

A sztárok is emberek, ők is küzdenek:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Ráknak nincs oka aggodalomra, a Szűz őrizze meg a nyugalmát - június 1.

Napi horoszkóp: A Ráknak nincs oka aggodalomra, a Szűz őrizze meg a nyugalmát - június 1.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)