A rendőrségnek kellett közbeavatkozni Károly király ünnepi ebédje után

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Károly király az első ünnepi ebédjét adta királyként, ahova a legközelebbi családtagokat hívták meg, de az esemény így sem volt az igazi. Egyrészt Károly egyik fia sem vett részt rajta, másrészt az egész ünnepi hangulatát beárnyékolta, hogy nem sokkal a közös beszélgetések után, nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a Buckingham-palotához, ahol egy férfit őrizetbe vettek.

károly és kamilla
Károly király és Kamilla rossz híreket kapott az idilli ebédje után
Fotó: Paul Ellis - WPA Pool/Getty Images

Károly király és felesége, Kamilla királyné a szeretteiket köszöntötték a windsori kastélyban egy ünnepi ebéddel többek között Anna hercegnőt és Eduard herceget, valamint a család többi tagját. Ez az ebéd az egyik olyan hagyomány, amit Károly király továbbvisz Erzsébet királynő halála után. Az esemény ünnepi hangulatát azonban beárnyékolta az, hogy egyik fia sem vett részt rajta, illetve hogy pár órával később rendőröket kellett hívni a Buckingham-palotába egy veszélyes incidens miatt.

Katalin hercegné és Vilmos herceg is távol maradt

Az, hogy Harry herceg és felesége Meghan nem vett részt az ebéden, az nem meglepő, már csak a nagy távolság miatt sem, de ez az év sem a békülésről szólt, így még mindig meglehetősen hideg a viszony köztük, és a család többi tagja között, és ezen az sem segít, hogy hamarosan megjelenik Harry memoárja, benne bizonyára kellemetlen részletekkel a család többi tagja számára. Katalin hercegné, Vilmos herceg és az unokák pedig Norfolkba utaztak, ahol az ünnepekig maradnak, ezért kihagyták a hagyományos karácsonyi ebédet.

Károly király és Kamilla már készül a karácsonyi ünnepekre
Fotó: Katielee Arrowsmith / SWNS / Northfoto

Drámai hírek érkeztek

Azonban néhány órával az ebéd után szörnyű hírek érkeztek a Buckingham-palotából. Este tíz óra magasságában értesítették Károly királyt is, hogy egy férfit gyújtogatás vádjával őrizetbe vett a rendőrség. Úgy tudni, hogy a 30 éves férfi gyanúsan viselkedett, rongált és kisebb tüzet is gyújtott a Buckingham-palota kapujában, ahol a rendőrség azonnal elfogta és őrizetbe vette, a tüzet pedig eloltották. Az incidensben senki sem sérült meg, de sokkal nagyobb probléma is lehetett volna belőle.

Károly király békülni akar fiával, és ezért nagyon komoly lépést tett

Károly király békülni akar fiával, és ezért nagyon komoly lépést tett

Szakít Erzsébet királynő hagyományaival

Közben Károly király és Kamilla királyné készül Sandringhambe, ahol hagyományosan az uralkodó az ünnepeket tölti, majd az egész család együtt jelenik meg a karácsonyi istentiszteleten. Azonban ahány hagyományt megtart az új király, annyi újat is bejelent, nincs ez másképpen az ünnepi időszakkal kapcsolatban sem. Erzsébet királynő imádta Sandringhamet, és nem csak a karácsonyt töltötte ott, de hagyományosan egészen februárig ott maradt. Azonban Károly király másképpen döntött, feleségével ők az új év elején a skóciai Birkhall-birtokukra utaznak, és ott pihennek majd néhány hétig. A karácsonyi séta azonban nem marad el, és szakértők arról írnak, hogy valószínűleg ez lesz a kis Lajos herceg nagy napja, és ő is részt vesz majd a karácsonyi sétán.

Olvass még többet a királyi családról!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője