Harry herceg kemény dologgal vádolja Károly királyt

December 15-én jelent meg a Harry és Meghan dokumentumfilm-sorozat második etapja. Már előtte is olyan részletek derültek ki a brit uralkodóház zárt ajtók mögött zajló történéseiről, amin hüledeztünk, de úgy tűnik, hogy most még tovább feszül a húr…

Harry herceg és Károly király között tovább feszül az ellentét
Harry herceg és Károly király között tovább feszül az ellentét
Fotó: Getty Images /Max Mumby/Indigo

Harry herceg és a brit királyi család közötti kapcsolat már hosszú idő óta nem túl fényes, a dokumentumfilm-sorozatban pedig több olyan, eddig mélyen titkolt esetre derült fény, ami csak tovább mélyíti a Harry herceg és Meghan Markle, valamint a királyi család között húzódó szakadékot. A házaspár a sorozat egyik epizódjában arról beszél, hogy Károly király egy nagyon bizalmas információt szivárogtatott ki a sajtónak.

Szerették volna folytatni a munkát

Harry herceg elmondása szerint 2019 decembere és 2020 januárja között vetette fel először a Kanadába költözés ötletét, amit megosztott Károly királlyal is, aki felszólította, hogy írjon erről egy levelet. Harry nem szívesen tett eleget a kérésnek, mondván, jobban örülne, ha csak szóban egyeznének meg, nehogy nyilvánosságra kerüljön költözésük terve.

„Úgy gondoltuk, jó lenne, ha végre egy kis levegőhöz jutnánk. Ettől függetlenül továbbra is szerettük volna folytatni a Nemzetközösségben folyó munkánkat, hogy támogassuk a királynőt.” – Harry és Meghan továbbra is elszántak voltak és eleinte nem tervezték, hogy lemondanak a címükről, viszont a kiszivárgott levél miatt kénytelenek voltak ezt meglépni.

Harry herceg és Meghan Markle már egy ideje tervezte, hogy Új-Zélandra költöznek, majd Dél-Afrika került szóba, hogy támogatni tudják az afrikai segélyszervezeteket. Bár a palota jóváhagyta az Afrikába való költözést, de a dokumentumok végül kiszivárogtak és így hiúsult meg a terv. Annak érdekében, hogy elkerüljenek egy hasonló kellemetlen szituációt, igyekeztek a kanadai utazásukat titokban tartani, de ez sajnos nem sikerült.

Most tényleg Katalin hercegné miatt büntették Meghan Markle-t a királyi családban?

Nem láthatta a nagymamáját

Innen pedig már egyenes út vezetett a következő lépéshez, amikor a pár úgy döntött, hogy visszalép királyi teendőitől. További csavar a történetben, hogy Harry herceg és Meghan Markle tervezte, hogy meglátogatja Erzsébet királynőt és egy hetet nála töltenek. Épp készültek felszállni a Londonba tartó repülőgépre, amikor váratlan üzenet érkezett: a királynő mégsem ér rá. Azért furcsállták a dolgot, mert a királynő maga mondta, hogy nincs elfoglaltsága azon a héten és szeretettel várja őket.

„Ez teljesen az ellenkezője volt annak, amit a nagymamám előzőleg mondott nekem” – mesélte Harry, aki ezek után felhívta őt, hogy megkérdezze Erzsébetet, mi az oka annak, hogy mégis meghiúsult a találkozó, mire ő ezt válaszolta: „Én sem tudtam, hogy egész héten elfoglalt leszek, most szóltak róla nekem is”. Harrynek az volt a legfájóbb pont, hogy nem a királynővel nem találkozhatott, hanem a nagymamájával. A pár meglátása szerint azért következett be ez a váratlan fordulat, mert az intézmény már tervezte a levél kiszivárogtatását.

Világossá vált, hogy ki fog derülni a Kanadába való költözésük terve, ezért Harry Herceg és Meghan Markle úgy döntöttek, hogy időben lépnek és még a hír kikerülése előtt lemondanak Sussex-i címeikről, annak ellenére, hogy ez eredetileg nem állt szándékukban és egy köztes megoldásra törekedtek. Sajnos nem értek célba.

A legfrissebb sztárhíreket hoztuk el neked:

Ez is érdekelhet

A szoknyák evolúciója – Nézd meg, hogyan alakultak a szoknyatrendek az idők során!

A szoknyák evolúciója – Nézd meg, hogyan alakultak a szoknyatrendek az idők során!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói