Büszke ír szupertehetség: Saoirse Ronan

2013.augusztus.1.

Saoirse Ronan, ír színésznő, Hollywood következő kedvence lehet. Nemcsak szupertehetséges és olyan nevekkel játszott már együtt, mint nagyon kevesen az ő korában, de rendkívül elkötelezett a munkáját tekintve és nagyon céltudatos is. Most éppen egy Ryan Gosling által írt és rendezett filmen dolgozik, ami jövőre várható a mozikban.

Büszke ír szupertehetség: Saoirse Ronan
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Született: 1994. április 12., New York

Család: Bár az Egyesült Államokban született, Saoirse Írországban nőtt föl. Édesapja, Paul Ronan szintén színész. Amikor kicsi volt, Saoirse sok forgatásra elkísérte édesapját, így hamar beleszokott a filmes környezetbe és világba.

Karrier: Saoirse 2003-ban kapta meg első szerepét a Dublini doktorok című sorozatban, majd ismét kisebb szerepek következtek. A nagy áttörést a 2007-es Vágy és vezeklés hozta meg neki, amelyben együtt játszott Keira Knightley-val és James McAvoy-jal. Ezután nem volt számára megállás. Briony Tallis szerepéért számos jelölést és díjat kapott és a szakma is hatalmas elismerésben részesítette. Ő a legfiatalabb színésznő, akit valaha is Oscarra jelöltek. A következő négy évben többek között olyan filmekben szerepelt, mint a Szikraváros és a Komfortos mennyország, tavaly pedig ő játszotta Melanie Strider szerepét a Stephenie Meyer regénye alapján készült Burok című filmben. Jelenleg 5 filmje is készülőben van.
"Számomra az a megszokott, hogy reggel felkelek, forgatásra megyek és megnézem, hogy mikor lesznek a jeleneteim. Nekem ez egy olyan normális dolog, mint reggel suliba menni, vagy felszállni a buszra" -mondta Saoirse Ronan.

Divat: Akik igazán inspirálják és akiket igazi divatikonnak tart, az Diane Kruger és Kate Moss. Saoirse úgy írja le saját öltözködési stílusát, hogy nagyon egyszerű és kényelmes, még azt is bevállalná, hogy Martens bakancsba jelenik meg a vörös szőnyegen. Sose venne fel semmi olyat, ami túlságosan is lányos és messziről kerüli a pink hercegnős ruhákat. Imádja a londoniak öltözködési stílusát és Simone Rocha ruháit.

Szerelmi élet: A gyönyörű színésznő pillanatnyilag szingli és a magánéletéről nem igazán lehet pletykákat hallani.

Érdekességek: Saoirse neve azt jelenti, hogy szabadság és ez az egyik legrosszabbul kiejtett név Amerikában. Ironikus, hogy Saoirse-nak hihetetlenül jó füle van mindenféle akcentushoz és többet nagyon jól tud utánozni is. Lady Gaga egyik legnagyobb rajongója.
Később szeretne rendezéssel és forgatókönyvírással foglalkozni és az egyik álma, hogy a NYU egyetemen tanuljon. A példaképe pedig Keira Knightley.
Elmondása szerint rettenetesen fél a tűktől.

Miért szeretjük? Attól még, hogy Saoirse világhírű színészekkel játszik együtt és egyre több filmben szerepel, mégis a szüleivel él egy ír kisvárosban és a dolog, ami a legjobban hiányzik neki, ha éppen forgat, a kiskutyája, Sassie. Bár nagyon fiatalon lett sikeres, a színészetet még mindig szórakozásnak tekinti, és akik együtt dolgoztak vele nagyon meg voltak elégedve a teljesítményével. Ennek ellenére soha nem költözne Los Angelesbe és nagyon büszke arra, hogy ír szülők gyereke.

Ez is érdekelhet

Emily Ratajkowski saját testéhez való kapcsolatáról és az őt ért szexuális visszaélésekről is ír memoárjában

Emily Ratajkowski saját testéhez való kapcsolatáról és az őt ért szexuális visszaélésekről is ír memoárjában

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.