Csempézőből electro pop királylány: Aluna Francis

2014.június.5.

A 26 éves Aluna Francis a londoni AlunaGeorge electropop és R&B duó tagja. A különleges hangú énekesnő és dalszerző bandája talán a Disclosure hihetetlen népszerűségének köszönheti világhírnevét, pedig minden rajongást megérdemelnek az angol Lawrence-fivérektől függetlenül.

aluna francis
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Született: 1988, Hertfordshire, Nagy-Britannia

Család
Édesanyja ugyan indiai és kelet-afrikai származású, de Aluna Hertfordhire-ben született és nevelkedett. Az édesapja reggae rajongó fényképész. Mivel családjában nem voltak zenészek, a kis Aluna "online gyerek" volt: "Készítettem pár nagyon szertelen albumot olyan emberekkel, akiket az interneten ismertem meg" – mesélte a popsztár.

Az Egyesült Államok és Anglia között ingázott tiniként, majd Londonba költözött művészetet tanulni. Az angol fővárosban egy olyan lyukban nyomorgott együtt egy művésszel, amely börtönből szabadult gyilkosokkal teli lakás alatt helyezkedett el.

Karrier
2006-ban csatlakozott első zenekarához, a My Toys Like Me-hez. Ekkor döbbent rá, hogy bár szeret énekelni, nem elégedett a dalszövegeivel. De a tapasztalat rávezette arra, hogy inkább olyan számokat írjon, melyek mélyebb érzelmi valóságra alapszanak: "Azon dolgoztam, hogy megtanuljam használni a saját hangomat, mintsem olyanná válni, aki nem én vagyok" – vallotta be az énekesnő.

2009-ben találkozott először George Reiddel, aki egy remix ötlet miatt kereste fel Aluna zenekarát. Eltérő zenei hátterük ellenére, Aluna és George hamar rájöttek, hogy ugyanazt akarják. Mivel mindketten rajongtak az alternatív hangszerelésű zenékért, nem értették, hogy eddig miért nem akarta még soha senki ezeket a ritmusokat popzenévé alakítani. Úgy döntöttek, hogy ők akkor megcsinálják: "A saját elképzeléseink szerint készítettünk popzenét" – mondta Aluna.

Első albumuk 2013 nyarán jelent meg Body Music címmel, ennek remix változata pedig idén júniusban érkezik.

Hallgasd meg az album legsikeresebb dalát, az Attracting Fliest:

Divat
Ragyogó, könnyed stílusára több divatmagazin már felfigyelt, köztük a Vogue és a Glamour, ráadásul a divathéten is fellépett már.

Aluna rengeteg ruhát hord Jessica Barley kollekciójából, illetve rajong az Acne márkáért is. Így jellemzi saját stílusát: "Szeretem a skandináv, androgünszerű megjelenést".

A divatvilág kétségtelenül szemmel tartja a magas, vékony szépséget, és nemrég egy Armani partira is felkérték: "Szeretek a divattal együttműködni, és úgy tűnik, hogy Joseph Turvey-vel lesz is egy közös projektünk hamarosan" – árulta el Aluna.

Nézd meg a táncolós You Know You Like It dal videklipjét:

Érdekességek
Miután felhagyott művész diplomájának megszerzésével, sok mindennel foglalkozott. Gyerekek számára rendezett divatbemutatókat, de egy építőmester barátjának csempézőjeként is dolgozott.

Aluna Francis azt állítja, hogy azt szeretné, ha mindenki úgy táncolna a zenéjükre, mint a Dirty Dancingben.

Józan bulizó, aki inkább egy mezőt választ a klubok helyett. Küldetésének tekintette olyan "táncolható ritmusok" feltalálását, melyeknek köszönhetően egymásra találtak George-al.

Tanult gitározni, de csak a C-t tudja lefogni: "Egy koncert alkalmával egész végig rossz hangot játszottam" – mesélte nevetve.

Amiért szeretjük
A legrosszabb köröket is megjárta, de végig kitartóan lebegett előtte, hogy mit akar kezdeni az életével, és addig nem nyugodott le, ameddig nem találta meg ehhez a megfelelő társat. Az AlunaGeorge zenéje mindenkinek tetszeni fog, aki szereti a lágy, különleges hangszerelésű, 90-es évek R&B számaira emlékeztető táncolható dalokat, és mindez Aluna éteri hangjával tálalva a kellemes kikapcsolódás, vagy egy pezsegő buli tökéletes receptje.

Kattints a galériára és nézd meg Aluna Francis legjobb vörös szőnyeges pillanatait:

Csempézőből electro pop királylány: Aluna Francis Az angol AlunaGeorge popduó felének, az angyali hangú Aluna Francisnek karrierje egyáltalán nem szokásos történet.

Ez is érdekelhet

Az aszexuálisok sohasem szexelnek, és még 3 tévhit az aszexualitással kapcsolatban

Az aszexuálisok sohasem szexelnek, és még 3 tévhit az aszexualitással kapcsolatban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Tengerparti nyaralás: minden, amit tudni kell a biztosításról (x)

Tengerparti nyaralás: minden, amit tudni kell a biztosításról (x)

PR

Végre itt a jó idő! Mutatjuk a legjobb szabadtéri programokat (x)

Végre itt a jó idő! Mutatjuk a legjobb szabadtéri programokat (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)