Itt a bizonyíték, milyen fantasztikus édesanya volt Diana hercegnő

Olyan dolgokat engedett meg gyerekeinek, ami Károly hercegen sosem ment volna át, sőt volt, hogy Diana hercegnő metrózott és buszozott is a fiaival, hogy Vilmos herceg a kedvenc helyén uzsonnázhasson. A hercegnő egykori testőre idézte fel, milyen elképesztően jó anya volt Diana.

Diana hercegnő metrózott és buszozott is a fiaival, hogy úgy érezzék, normális gyerekkoruk van
Diana hercegnő metrózott és buszozott is a fiaival, hogy úgy érezzék, normális gyerekkoruk van
Fotó: Getty Images /Tim Graham

Számos fotó bizonyítja, mennyire erős és kiegyensúlyozott kapcsolat volt Diana hercegnő és fiai, Vilmos herceg és Harry herceg között. A gyerekneveléssel kapcsolatos nézetekeik meglehetősen eltértek Károly herceggel, és ezt tökéletesen alátámasztja Ken Wharfe is (1988 és 1993 között volt hercegnő testőre – a szerk.) aki a HELLO! magazinban emlékezett meg róla, milyen fantasztikus és laza édesanya is volt Diana hercegnő. Károllyal ellentétben ugyanis szerette volna, hogy a fiúknak normális gyerekkora legyen – még akkor is, ha a királyi család gyerekeiként felnőni minden, csak nem normális.

Wharfe elmesélte, hogy bár a hercegeknek voltak dadáik, Diana hercegnő roppant gyakorlatias édesanya volt, aki sok időt töltött a gyerekszobában, sőt reggelizni is ő vitte le a fiúkat. „Megengedte nekik, hogy a barátaiknál aludjanak, és azt is, hogy a fiúk barátai ellátogassanak hozzájuk az ünnepek alatt. Busszal és metróval vitte el őket a Thorpe parkba hamburgerezni vagy olyan éttermekbe, mint például a Sticky Fingers.” – idézi fel a férfi. Azért is képesek voltak – átlagemberként – utazni, hogy Vilmos herceg a kedvenc, M&S-ben készült kolbászához juthasson, amit Károly herceg sosem tudott megérteni, miután szerinte a legjobb séfek és szakácsok dolgoztak Kensington-palotában.

Ez volt az a pont, amikor végleg megromlott Diana hercegnő és Kamilla kapcsolata

Diana hercegnő máig minta fiai számára

Ken Wharfe szerint mind Vilmos, mind pedig Harry herceg sokat merít azokból a tapasztalatokból és élményekből, melyekhez édesanyjuk révén juthattak. Vilmos számára ugyanolyan fontos, hogy Györgynek, Saroltának és Lajosnak normális gyerekkora legyen, és bár elkerülhetetlen, hogy a királyi családot, és ezzel együtt a monarchiát képviseljék, igyekeznek fokozatosan hozzászoktatni a gyerekeket a szerepléshez, és annál több családi programban részesíteni őket. Mivel Vilmos herceg gyerekkora a nyilvánosság előtt zajlott, szeretné, ha a gyerekei máshogy nőnének fel.

Harry herceg, akit Vilmossal ellentétben nem terhel a trónöröklés súlya, nem véletlenül kezdett új életet családjával Amerikában, ahol zavartalanul sétálhatnak a család kutyájával a kaliforniai otthonukhoz közeli tengerparton – olyan szabadságvágy ez, amire kétségtelenül Diana hercegnő tanította meg őket.

Ez is érdekelhet

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós