Dívák? Botrányos, hogy Hollywoodban még mindig nincs egyenlőség

2016.május.19.

A The Hollywood Reporter magazin legfrissebb száma igazi gyűjtőknek való példány. Hollywood legmenőbb sorozatainak a főhősnői, Sarah Paulson, Jennifer Lopez, Julianna Margulies, Regina King, Constance Zimmer, Kerry Washington és Kirsten Dunst szerepelnek egy igazán csajos címlapon, és nem félnek kimondani véleményüket sem a sokszor szexista, rasszista és kirekesztő filmes szakmáról.

A színésznők azért gyűltek össze a THR magazin címlapjára, hogy megvitassák a szakma azon nehézségeit, amivel szembe kell nézniük nap mint nap nőként, illetve azt, hogy nőiességük hogyan pecsételi meg karrierjüket, és mit tesz a hírnevükkel. Jennifer Lopezt például a kezdetek óta dívaként tartják számon, ami ebben az esetben egyáltalán nem egy pozitív minősítés.

A 46 éves színésznő-előadó, aki idén mutatkozott be a Shades of Blue krimisorozat nem egészen tiszta életű nyomozójaként, kőkeményen dolgozik, gyakorlatilag három főállása van, és mindemellett két kisgyerek édesanyja. Azzal, hogy pontosan tudja, mit vár el a körülötte lévőktől nem díváskodás, hanem profizmus. Ha egy férfi ilyen, azt nem nevezik hangulatembernek, szeszélyesnek, vagy érzelmesnek, hanem csupán határozottnak és eltökéltnek.

Bármennyire is gondolnánk, hogy Amerikában és főként Hollywood már egyáltalán nem téma az egyenlőtlenség, vagy a nők helyzete, a valóság egyáltalán nem így fest. A 41 éves Sarah Paulson, akinek új sorozata, az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy már itthon is követhető a tévében, még mindig nem kapott olyan főszerepet, amelyikhez ne kérték volna azt tőle, hogy természetes barna haját szőkére fesse, de a 49 éves Julianna Marguiles is tovább harcolhatna a producereivel, ha a Golden Globe-díjas A férjem védelmében című sorozata nem ért volna véget hét szezon után. Nos, ilyen a mai színésznők élete Hollywoodban, még azoké is, akik karrierjük csúcsán vannak a fent említett hölgyekhez hasonlóan.

Ehhez hasonló dolgokról beszélgettek Hollywood legsikeresebb sorozatsztárjai, akikkel a teljes interjút a The Hollywood Reporter oldalán olvashatod el.

Ez is érdekelhet

10+1 sztármenyasszony, akik felrúgták a fehér-szabályt az esküvőjükön

10+1 sztármenyasszony, akik felrúgták a fehér-szabályt az esküvőjükön

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról