Dukai Reginát eljegyezték! Hogyan találja meg az egyensúlyt munka és magánélet között? Erről is mesélt nekünk!

2021.december.16.

Dukai Regina tegnap Instagramon jelentette be a hírt, miszerint eljegyezték. Regi évek óta féltve őrzi a magánéletét, de arra már több alkalommal utalt, hogy boldog párkapcsolatban él.

Dukai Regina Fotó: Zsólyomi Norbert
Dukai Regina Fotó: Zsólyomi Norbert

Arról, hogy a mosoly és a pozitív energia mindenen átsegíti egy korábbi interjúban mesélt nekünk, ahol azt is kifejtette, hogyan találja meg az egyensúlyt munka és magánélet között.

Ki gondolná, hogy az egykori modellből mára vállalkozónővé és műsorvezetővé avanzsálódott Dukai Reginának is voltak önmagával szemben nehézségei? Mára megtanulta elfogadni magát, szerinte az önszeretet élethosszig tartó tanulás, amiért minden nap meg kell dolgozni

Regi az utóbbi időben nem csak a saját, hanem a követői mentális jóllétére is nagy figyelmet fordít. Az egyik szívügye a body shaming elleni harc, többek között ezért is indította el a #szeretemmagam Instagram-kampányát, ahol a hibáink elfogadása, az önszeretet mellett, egy krónikus nőgyógyászati betegségre az endometriózisra is szeretett volna még nagyobb figyelmet fordítani.

Az Instagramodról az derült ki, hogy a karantén időszaka nálad a mindfullness jegyében telt. Rájöttél közben valami fontosra?

Nem mondanám, hogy rájöttem, inkább arról tudok beszélni, ami megerősített. Rám a karanténidőszak nem volt rossz hatással, amit kicsit rossz kimondani, mert tudom, hogy sokakat nagyon megviselt. Mindig is azt gondoltam magamról, hogy – ha létezik ilyen – jó értelemben vett antiszociális ember vagyok. Emiatt az elmúlt harmincnyolc évben volt, hogy rosszul éreztem magam, mert sokszor én voltam az, aki vagy kihagyott bulikat, rendezvényeket, vagy ha mégis elment, akkor öt perc után haza akart indulni. Rájöttem, hogy ezzel nincs semmi baj, hiszen nem vagyunk egyformák, és nem is kell, hogy azok legyünk. Van, aki nagyobb társaságban érzi jól magát és van, aki a legnagyobb örömét az otthonmaradásban leli. Az otthonlét feltöltött. Főztem, takarítottam, fotóztam a webshopomra, dolgoztam a Music Channel zenetévének. Szerencsés vagyok, hiszen így is meg tudtam oldani a mindennapi munkáimat. A napjaim jól és kreatívan teltek a karantén ideje alatt.

A posztjaidban is írod időnként, hogy az élet nem mindig csak mosoly és öröm. Hosszú út volt addig eljutni, hogy ne akarj mindig megfelelni a külső elvárásoknak?

Nagyon hosszú. Még mindig sokszor kell figyelmeztetnem magam, hogy elsősorban magamnak kell megfelelnem, nem pedig másoknak. Úgy érzem, olyan képet mutatok a közösségimédia-felületeimen, amilyen valójában vagyok, viszont a párkapcsolatomat vagy a rossz pillanataimat próbálom elválasztani ettől. Hogy miért? Volt idő, amikor nem így éltem és tanultam ezekből az évekből. A magánéletem sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb, mióta zártabban kezelem és hálás vagyok a követőimnek, hogy ezt megértik. A rossz, szomorú pillanataimat pedig általában megtartom magamnak. Van egy szoros kis kör a követőim között, angyaloknak hívom őket, mert mindig vigyáznak rám. Ha valami nincs rendben körülöttem, ők azonnal érzékelik. Többek között miattuk is tartom fontosnak, hogy a lehető legtöbbet mosolyogjak, és pozitív energiát sugározzak. Sok levelet, üzenetet kaptam ezzel kapcsolatban, ahol lányok, anyukák írták meg nekem, hogy a mosolyommal erőt adtam nekik. Ez persze nem jelenti azt,hogy bennem nincs aggodalom, félelem vagy szomorúság. Ritkán, de van pillanat, amikor ez kitör belőlem. Ilyen helyzetekben írtam édesapám elvesztéséről, az endometriózisomról, a műtétemről.

A közösségi média ugyanakkor a munkaeszközöd is. Hogyan találod meg az egyensúlyt munka és magánélet között ezeken a platformokon?

Az Insta-sztorikon vagy Facebookon keresztül sokszor engedek egy kis bepillantást a családi életembe, az otthoni, kapuvári napjaimba. A sztorikat sokkal szabadabban kezelem. Nemrég feltettem egy videót, amelyben füvet nyírok Kapuváron, az apukám kitérdelt kantáros nadrágjában, az anyukám kockás ingében, a bátyám baseballsapkájában és egy gumicsizmában. Nagyon szeretik a követőim az ilyen pillanatokat, és én is kimondottan élvezem, hogy ezt néha megmutathatom nekik. Az Instagram felületemet, a posztjaimat pedig úgy kezelem, ahogy például az otthonomat: szépítgetem, időt fordítok rá, évszakonként más színeket használok. Szeretem csinosítgatni és szeretek szépet alkotni, újítani. A képeket vagy én, vagy a szeretteim készítik rólam. Ez az én virtuális fotóalbumom, elsősorban magamnak csinálom, de boldoggá tesz, ha mások is örömüket lelik benne. Sok cég épp emiatt, az egységes hangulat miatt keres meg és szeret megjelenni a felületeimen.

Ebből az derül ki, hogy egy vizuális művészi koncepciót szeretnél megjeleníteni az Instagramodon.

Így van! Emellett a saját vállalkozásom, a My Love Shop számára is fontos, hogy a megfelelő környezetben, vizuális világban tudjam bemutatni a webshopom gyönyörű ruháit. Minden nap nyitott szemmel járom a várost, hogy felfedezzem azokat a szép helyeket, ajtókat, tereket, amelyek tökéletesek lehetnek egy-egy fotó elkészítéséhez. Sokat változott az ízlésem azzal kapcsolatban, hogy mi számomra a jó fotó. Néha fogom a fejem, hogy pár évvel ezelőtt milyen képeknek, beállításoknak örültem.

Ezer és egyféleképpen kötődik a munkád a szépség fogalmához. Mit jelent számodra az a szó, hogy szép?

Tudom, sablonosan hangzik, de én komolyan gondolom, hogy a szépség belülről fakad. A szépség a kedvességnél, a mosolynál, az illemnél kezdődik. Ha valaki nem úgy bánik velem, a szeretteimmel vagy akár egy idegennel, ahogy illő lenne, akkor lehet ő a világ legszebb embere, én biztosan nem tudok úgy ránézni.

Magabiztos és kiegyensúlyozott nőnek tűnsz. Ez mindig így volt, vagy szép lassan alakult ki?

Magabiztosan és határozottan tudok fellépni különböző helyzetekben, és el tudom hitetni, hogy az vagyok, de bizony van, hogy nekem is remeg a lábam. Tizenegy éve dolgozom a Music Channelnél, ez idő alatt megszámlálhatatlanul sok hírt mondtam már fel. Ha megnézel egy adást, el sem tudod képzelni, hogy mennyire lámpalázas vagyok minden alkalommal, pedig a karantén óta itthon, egyedül rögzítem a felvételeket, nincs ki előtt aggódjak, ha hibázom. Mégis olyan zavarban vagyok, ahogy elindul a felvétel, mint amikor 2010-ben először léptem be a stúdió ajtaján. Sokszor bennem is vannak kérdések és kétségek önmagammal kapcsolatban. Minden nap tanítom magam szeretni, de ez egy élethosszig tartó folyamat mindannyiunknál.

Mi a véleményed a testpozitív gondolkodásról?

Örömmel látom a változást, ami a világban végbemegy ezzel kapcsolatban. Amikor tini voltam, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Kate Moss és Cindy Crawford tekintett rám vissza a címlapokról. Vizsgáltam magam nap mint nap, hogy vajon ezekhez a tökéletes nőkhöz képest én hol vagyok? Többnyire fiús, bő ruhákat viseltem és próbáltam elrejteni az általam tökéletlennek vélt lábaimat. Később ezen nem segített az sem, hogy többször nyilvánosan vagy kommentben kritika érte őket. Az elmúlt pár évben a body shaming elleni harc egyre nagyobb teret kap, aminek szívből örülök, annak pedig végképp, hogy olyan nőket látok címlapokon, akik erőt adnak másoknak ahhoz, hogy megmutassák eddig elrejtett énjüket. Ilyen nők adtak nekem is ihletet ahhoz, hogy vállaljam a "hibáimat" a #szeretemmagam Instagram kampányomban. Ebben a kampányban többek között az endometriózis betegségre szerettem volna felhívni a figyelmet, amely sok nőt érint, de mégis azt tapasztalom, hogy legtöbbször a sötétben tapogatózunk a témával kapcsolatban. Sokan nem is tudnak arról, hogy megfelelő diétával (vegán, glutén, cukormentes) több esetben nagyon jó eredményeket lehet elérni gyógyszerek nélkül is.

Mi kell ahhoz, hogy az ember elindítson és sikerre vigyen egy olyan vállalkozást, mint a webshopod, a My Love Shop?

Nekem három határozott, erős nő kellett hozzá. Egyikük Jagasics Csonka Hedvig, a Sugarbird tulajdonosa. Majdnem tíz éven keresztül voltam a Sugarbird arca, volt ott egy kollekcióm, a Love kollekció, amit azért hívtak így, mert a szerelemprojektem volt, nagyon sikeres is lett. Nem sokkal ezután Hédi jelezte, hogy szívesen hozzásegít egy saját webshophoz. Most már nem dolgozunk együtt, de örökké hálás leszek neki, mert nélküle biztosan nem indult volna el a vállalkozásom. A másik nő, akire szükségem van a sikeres vállalkozásomhoz, az az édesanyám, aki a webshop pénzügyi részét kezeli. Támaszom és tökéletes munkatársam egyben. A harmadik hölgy pedig a webshopom menedzsere, Evelin, akivel, úgy érzem, nagyon erős csapatot alkotunk együtt. Általában félek egyedül kilépni a komfortzónámból és belevágni valami újba, ezért volt nagyon fontos, hogy ők támogattak, támogatnak engem.

Mi a webshop koncepciója?

Hogy olyan termékeket tudjon venni a vásárlóm, amilyeneket én is használok, viselek, amikért én is rajongok. Smink- és szépségápolási termékek, szappanok, ruhák, teák, lakberendezési tárgyak vannak a webshopban elsősorban, és ezt a kört szeretném tovább bővíteni. A jövőben terveim közt szerepel könyvek, pizsamák, ágyneműk, lábbelik forgalmazása is.

Ha már könyvek. Láttam, hogy elolvastál egy könyvet, ami nekem is nagyon fontos volt az életemben.

A döntés?

Igen, Edith Eva Eger A döntés című könyve. A szerző holokauszttúlélő, akiből aztán Amerikában pszichiáter lett. Ő úgy értelmezi az életét és a túlélését, mint nagyon határozott döntések sorozatát.

Imádok olvasni, de nagyon kell koncentrálnom, hogy tudjak figyelni arra, ami a könyvben van, mert könnyedén elkalandoznak a gondolataim és van, hogy azon kapom magam, hogy olvasás közben a másnapi munkámat elemzem gondolatban, ezért néha egy-egy könyv olvasása kicsit hosszabb időbe telik a tervezettnél. De Edith Eva Eger minden szavát ittam. Minden nap alig vártam, hogy újra kézbe vegyem a művét. Könnyedén és jól ír, akár csak Szabó Magda. Ezt a könyvet mindenkinek el kell olvasnia. Nagyon nagy hatással volt rám minden lapja, viszont úgy érzem, a lényeg az utolsó oldalon van megfogalmazva, így szól: „És te is itt vagy, itt vagy a szent jelenben. Nem tudlak meggyógyítani téged, mint ahogy senki mást sem, de ünnepelhetem a döntésedet, hogy lebontod a tudatodban lévő börtönt tégláról téglára. Nem tudod megváltoztatni, ami történt, nem tudod megváltoztatni, amit tettél, vagy azt, amit tettek veled, de eldöntheted azt, hogyan élsz most. Drágám, dönthetsz úgy, hogy szabad leszel.”

Te hoztál ilyen döntést az életedben?

Minden nap megpróbálom. Sokat hallgatom Louise L. Hayt Éld jól az életed most című könyvének CD-mellékletét is. Ebben rengeteg olyan megerősítő mondat van, amit az ember be tud építeni a mindennapjaiba. Ez nagyon sokat segített abban, hogy egy kicsit elkezdjek a jelenben lenni, megélni a pillanatot.

Szöveg: Puskás Panni

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját