Erdőhegyi Brigitta: „Ha csak a pénz számítana, már lóbálnám a lábam egy másik kontinensen”

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Erdőhegyi Brigitta énekesnő nem szeretné feladni zenei álmait és önazonosságát, még akkor sem, ha nem könnyű út, amit választott. Érzékeny művészlélekként vállalta a bizonytalan egzisztenciát, ami miatt nagy kihívást jelent számára a mentális egészség megtartása. Az éneklés mellett lelki és szellemi támogatást nyújtó programba kapcsolódott be, amely a női lét viszontagságaival foglalkozik.

Erdőhegyi Brigitta
Erdőhegyi Brigitta, amikor eldöntötte, hogy énekesnő lesz, számolt vele, ha valaki önkifejező pályára lép nem feltétlenül fog luxusautót venni, vagy luxusnyaralásokra járni

Egy időben tőle volt hangos a sajtó, Erdőhegyi Brigitta a világ legismertebb embereinek énekelt, Sophia Loren fia budapesti esküvőjén, Gorbacsovnak a 75. születésnapján, és a Depeche Mode együttesnek Budapesten.

Egy ideje kevesebbet hallani rólad. Hogy vagy, mivel foglalkozol mostanában?

Vannak olyan események, amelyek kifejezetten különlegesnek számítanak, az említetteket pedig nehéz túlszárnyalni.Számomra minden többi fellépés is hasonlóan fontos, ugyanúgy, mint a saját dalaim megjelenése. Ha kevésbé is vagyok a kirakatban, ez nem azt jelenti, hogy nem dolgozom.

Nagyon aktív vagyok, 2021 -ben három klipem jött ki, és azóta is minden évben új dallal és klippel jelentkeztem. Idén is készülök rá.

Erdőhegyi Brigitta úgy véli, érzékeny művészlélekként nagyobb kihívást jelent a mentális egészség megtartása

Sydney van den Bosch megmutatta a szerelmét, ő kérte meg a szépségkirálynő kezét

Sydney van den Bosch megmutatta a szerelmét, ő kérte meg a szépségkirálynő kezét

Nem szeretsz szerepelni a koncertjeiden kívül?

Nem volt soha célom, hogy minden létező eszközt megragadjak a szereplésre. Arra törekedtem, hogy akkor hallassak magamról, kerüljek mikrofon vagy kamara elé, ha olyat tudok mutatni, amire úgy érzem, érdemes odafigyelni. Nem úgy állok neki egy dal elkészítésének, hogy hatalmas slágernek kell válnia belőle, sosem volt megfogalmazott szándékom a tömegekhez szólni.

A célom mindig az volt, hogy a zenei ízlésemhez megfelelő számokat énekeljek. Ha valami nem az én világom, akkor nem érzem úgy, hogy abban kell megnyilvánulnom, és természetes, hogy minden zenének megvan a saját közönsége.

Egyszer régen mesélted nekem, hogy írtak neked egy dalt, de nem vállaltad. Aki végül elénekelte, befutott vele…

Valóban ez a történet, jól példázza a működésemet. Volt egy helyzet, egy olyan lehetőség, amikor nagy eséllyel slágert lehetett volna a nevemhez kötni, ha elvállalom.Erdőhegyi Brigitta többek között azért is foglalkozik sokat lelki és szellemi kérdésekkel, hogy a félelmei ne vegyék át a helyet, és bizakodó tudjon maradni

A szerzők és a producer jól érezték, hogy sikeres lesz a nóta, és valóban, annak az évnek a legjátszottabb dala lett. Azokat a stílusjegyeket hordozta, ami miatt pont nem hallgatok slágereket. Természetesen minden zenész örül, ha sokan hallgatják a dalait, én is. De nem mindegy, hogy önazonos tudok-e közben maradni vagy sem.

Nem vonzott, hogy úgy leszek népszerű, hogy olyasvalami kötődik a nevemhez, ami nem én vagyok. Számomra az a boldogság, ha olyan dallal jelentkezem, ami belőlem fakad.

Erdőhegyi Brigitta egyik vágya, megtalálni a megfelelő embert, aki mellett mindketten a legjobbat hozzák ki egymásból

Sydney van den Bosch nagyon komoly döntést hozott, és büszkén vállalja!

Sydney van den Bosch nagyon komoly döntést hozott, és büszkén vállalja!

Meg lehet élni a szűk rétegnek szóló dalokból, koncertekből?

Leggyakrabban gálákon, exkluzív rendezvényeken lépek fel. Olykor patinás szálloda szilveszteri műsorát bízzák rám, ilyenkor angolul énekelek, főleg swinget, külföldieknek. Olyan show-t állítok színpadra, amelyek húszas, negyvenes évek amerikai világát idézik meg.

Ez a tematika ugyanaz, amit Gorbacsov, Sophia Loren és a Depeche Mode látott tőlem, és amit az Urániában csináltam a nagykoncertemen, illetve az önálló estjeim és premierjeim alkalmával.

Erdőhegyi Brigitta elzárkózik a túlzásoktól és a természetellenes dolgoktól

„Elmeséli, hogy már ő sem látja saját magában a nőt, és te csak nyeled a könnyeidet” - Halász Éva divattervező kerekesszékes lányoknak tervezett meseszép ruhákat

Amikor eldöntöttem, hogy énekesnő leszek, számoltam vele, ha valaki önkifejező pályára lép, nem feltétlenül fog luxusautót venni, vagy luxusnyaralásokra járni. Nem azért csinálod, hogy slágerzenét készíts, ami sok pénzt hoz. Ha az a célod, hogy önazonos maradj és tiszta úton járj, akkor fel kell készülni rá, hogy ez egy bizonytalan egzisztencia, és ezt vállalni kell.

Nem akartál soha több lábon állni?

Az alkotó és előadói létet érzem hivatásomnak, amibe sok minden beletartozik. A zenei projektek számos alkotói folyamatában, kreatív részében ott vagyok, műhelymunkáknál, szövegírásnál, a stúdiómunkákon át a videóklipek elkészítéséig.

Erdőhegyi Brigitta mindig figyel rá, hogy akkor hallasson magáról, kerüljön mikrofon vagy kamara elé, ha olyat tud mutatni, amire érdemes odafigyelni

„Nem élek luxusban, de nincs okom panaszra” - Gundel Takács Gábor úgy érzi, jól döntött, amikor szabadúszónak állt

„Nem élek luxusban, de nincs okom panaszra” - Gundel Takács Gábor úgy érzi, jól döntött, amikor szabadúszónak állt

Ez sok energiát és időt vesz el, és nem könnyű más felé is orientálódni. Mégis, tavaly és az idén belevágtam valami újba. Ezt sem a praktikusság szempontjából csinálom, hanem mert érdekel. Mindig a létrehozás motivál, és nem igazán az anyagiak. Ha csak a pénz számítana, már lóbálnám a lábam egy másik kontinensen.

Mibe vágtál bele?

Társultam egy sminkakadémiával, és Lélekfrissítők címen a gyakorlat mellett lelki és szellemi támogatást nyújtó programot dolgoztunk ki nők számára. Ez egy olyan projekt a hozzám hasonló értékrenddel rendelkező Prokop Katával, ahol reményeink szerint az esztétikum és lélek egészséges egyensúlyban találkozik, nem kiszorítva egymást.

Mindannyian érezzük annak szükségességét, hogy képesek legyünk egyensúlyban tartani saját belsőnket egy olyan világban, ami sokszor kőkemény és bizony nem támogató. Szívesen osztom meg tapasztalataim arról, nekem ez hogyan sikerül, és az is érdekel, más hogyan csinálja.

Wolf Kati: „Nem lehet annyira félteni magunkat, hogy a rossztól félve ne ugorjunk bele valamibe”

Wolf Kati: „Nem lehet annyira félteni magunkat, hogy a rossztól félve ne ugorjunk bele valamibe”

Tavaly jó barátommal, Magyar Attila színművésszel készítettem egy hasonló, interaktív önismereti estet, ahol szellemi és lelki aspektusból, szakemberrel és egy pszichoterapeutával kiegészülve együtt jártuk körbe a mindannyiunkat érintő témákat, hozzáadva a saját magunk tapasztalatait és gondolatait. Itt viszont most a női lét viszontagságain lesz a fókusz.

Miért ezen a vonalon indultál el?

Mindig is érdekelt az emberi lélek, és azok a szellemi lehetőségek, amelyek egy nő rendelkezésére állhatnak az önmegvalósításhoz.

Erdőhegyi Brigitta sugárzó külsejének titka inkább alkati adottság, jó genetikát örökölt a szüleitől, és a gyerekkori balett is segített neki ebben

Singh Viki: „Nem tudom összeszámolni azt a sok órát, amennyit önmagamat utálva töltöttem”

Singh Viki: „Nem tudom összeszámolni azt a sok órát, amennyit önmagamat utálva töltöttem”

Egy utat végig járni nagyon nagy kihívás, pláne úgy, ha az ember meg akarja őrizni önmagát, a józanságát és tisztaságát. Fontos, hogy mi, nők inspirációként tekintsünk egymásra, szeretettel és támogatással forduljunk egymás felé, érdeklődjünk arról, hogy a másik hogyan tudja megőrizni a lényét, motivációját a sok cipelt teher mellett. Hiszem, hogy sokat tudunk segíteni egymásnak.

Egy ilyen gyönyörű fiatal nő még miért nincs férjnél?

Eddigi életem során sohasem ennek a formai része motivált, inkább a párkapcsolat minősége. Megtalálni a megfelelő embert, aki mellett mindketten a legjobbat hozzuk ki egymásból komoly önismereti út is. Hiszek abban, hogy az emberi lét egyik legnagyobb boldogsága, ha kapcsolódunk valakihez.

Mindig arra törekedtem, hogy beleálljak az életem, a sorsom kihívásaiba, akár a hivatásban, akár magánéletben, még akkor is, ha fájdalmas. Így hálás vagyok a nehéz és szép tapasztalatokért, és szerencsére volt néhány belőlük.Én leszek a legboldogabb, ha holnap találkozom valakivel, akiben társra lelek, és leélünk egymás mellett harminc évet, de ha nem történik meg, akkor is volt értelme az életemnek.

Stana Alexandra: „A küzdeni akarás éltet. Ilyen az erdélyi vonal”

Stana Alexandra: „A küzdeni akarás éltet. Ilyen az erdélyi vonal”

Mi a véleményed a gyerekvállalásról?

Édesanyám már tizenhat évesen tudta, hogy szeretne két gyereket, így amikor apukámmal megismerkedett, automatikusan gyerekei apját is látta benne. Én sosem ebből a látószögből választottam partnert. Csak olyan férfival tudom ezt elképzelni, akivel szeretnék és tudok is lelki mélységet kialakítani, akiben benne van ez a perspektíva is.

Volt már olyan, ahol mindketten azt éreztük, hogy tudnánk babát vállalni, de az élet nem így hozta, szakítottunk. Ha a sors meghozza ennek az esélyét, boldogan bele fogok állni. De egy kapcsolat ne kényszerekre és szükségletekre épüljön.

Félsz a kiszolgáltatottságtól?

Amióta a pályámon vagyok, a bizonytalanság így vagy úgy jelen van az életemben. Ha ezzel nem tanulok meg együtt élni, akkor már rég fel kellet volna adnom.

Molnár Áron: „Aggódom azért, hogy mi lesz ezzel az országgal”

Molnár Áron: „Aggódom azért, hogy mi lesz ezzel az országgal”

Mindig az volt a célom, hogy ne legyek kiszolgáltatva. Szeretek minőségi életet élni, és abban szeretnék hinni, hogy ezt képes vagyok megteremteni magamnak, ami jó érzés. Az ember próbálja a legmagasabb minőségben csinálni azt, amihez elhivatottságot érez, és bízik abban, hogy nem kell kellemetlen kompromisszumokat kötnie a biztonságáért.

Többek között azért is foglalkozom sokat lelki és szellemi kérdésekkel, hogy a félelmeim ne vegyék át a helyet, és bizakodó tudjak maradni. Ez persze napi szellemi tréning, hiszen a félelem az emberlét sajátja.

Osvárt Andrea: „Az életemnek ebben a szakaszában nyugalomra van szükségem”

Osvárt Andrea: „Az életemnek ebben a szakaszában nyugalomra van szükségem”

Nem változtál semmit az elmúlt évtizedekben. Az Everderm HealthCare egészségközpontot megnyitóján beszélgetünk, ahova téged is meghívtak, hiszen a szépséget és egészséget képviseled…

Köszönöm szépen. Egy része ennek inkább alkati adottság, jó genetikát örököltem a szüleimtől, és a gyerekkori balett is segített benne. Nincsenek szigorú diétáim, nem vagyok reggeltől estig edzőteremben. Figyelek pár dologra: mindig teljes kiőrlésű, kovászos kenyeret veszek, cukros üdítőt nem iszom, nem terhelem meg a szervezetem nehéz, zsíros ételekkel, de eszem csokit sem, és nem fogyasztok alkoholt, nem dohányzom.

Mi a véleményed szépészeti beavatkozásokról?

A túlzásoktól és a természetellenes dolgoktól elzárkózom. Szerencsés, ha egy nő érzi, hogyan tudja a természetes szépségét apró korrekciókkal fenntartani. Ha ízlésesen csinálja, azzal nincs problémám. Az már nem tetszik, ha átlépi a határt és túlzásokba esik.

Emlékszem, tátott szájjal néztem gyerekként a nagymamáim egykori kozmetikai szertartásait. Minden este alaposan lemosták, majd bekrémezték az arcukat, ezt ellestem tőlük. Napi rutinná vált, hogy reggelente 5-10 percen át szeretettel foglalkozom az arcommal, miközben meditációs zenét hallgatok.

Nem sajnálom rá az időt, mert a bőr később meghálálja gondoskodást. Nem szeretném később egy plasztikai sebésznél keresni a megoldást. Tíz év múlva új lehetőségek is megjelenhetnek, de a túlzás mentességet meg akarom tartani. Minden téren az arany középútban hiszek.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Te mennyire beszéled jól a Z-generáció szlengjét?

Kvíz: Te mennyire beszéled jól a Z-generáció szlengjét?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

PR

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

PR

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

PR

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)