Érkezik az Amy Winehouse dokumentumfilm

2015.június.22.

Július 9-én kerül a magyar mozikba az idei cannes-i filmfesztivál egyik nagy szenzációja, az Amy – Az Amy Winehouse-sztori. A hatszoros Grammy-díjas énekesnőről szóló dokumentumfilm mobil- és házi videók, koncert- és lemezfelvételek felhasználásával mutatja be Winehouse karrierjét és magánéletét. A film Cannes-ban hatalmas kritikai és közönségsikert aratott, ám az elhunyt énekesnő családja azóta is folyamatosan nemtetszésének ad hangot a brit bulvárlapokban. Ezúttal a film producere, James Gay-Rees szólalt meg a film körül kialakult viták kapcsán.

A stábot kezdettől támogatta Amy Winehouse lemezkiadója a dokumentumfilm elkészítésében, viszont ennél sokkal nehezebb volt együttműködésre bírni a közeli barátokat, munkatársakat. Végül hónapokig rögzítették a mintegy száz megszólalóval készített interjút, amelyeket az Amy-hez legközelebb álló személyekkel vettek fel, hogy minél hitelesebben mutassák be Amy Winehouse tragikus életét és annak fontos, sorsdöntő pillanatait.

Egy, a Telegraph Magazine-nak adott interjúban Gay-Rees azt nyilatkozta: "Amy barátai közül többeket rendkívül nehéz volt rávenni az interjúra. Komoly bizalmi kérdést csináltak belőle, s volt, akit 18 hónap volt meggyőzni a részvételről".

Első menedzsere, Nick Shymansky például Amy halála óta alig nyilatkozott a témában, és apjának, Mitch-nek is mindössze két percnyi interjút adott a könyvéhez, azt is kelletlenül. A filmben azonban többször és visszatérően mesél az énekesnővel való kapcsolatáról, közös munkájukról. Összesen 15 órányi hanganyagot sikerült rögzíteni a filmhez a menedzserrel.

Amy gyerekkori barátnőit is szóra bírták, sőt, többen Amy testőrének, Andrew Morris-nak a részvételéhez kötötték a megszólalásukat. Ő volt az, aki az énekesnőhöz költözött, hogy segítse szenvedélyeinek leküzdésében, így komolyan bíztak a személyében, a stáb szerint sokan az ő részvétele miatt vállalták a beszélgetést a filmhez.

Az Amy Winehouse életét az énekesnő szempontjából bemutató Amy – Az Amy Winehouse-sztori országosan július 9-én kerül a magyar mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

Ez is érdekelhet

Kate Middleton is olyan, mint te! Zoom meetinghez Zara blézer

Kate Middleton is olyan, mint te! Zoom meetinghez Zara blézer

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Divathírek

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?