Ettől félt mindenki: durva antiszemita fenyegetéseket kapott a színésznő

2016.november.19.

Az amerikai elnökválasztás eredménye sokkolta a világot, a legtöbben nem is Trump gazdaságpolitikai, külpolitikai, pénzügyi döntéseinek következményeitől tartanak, hanem attól, hogy a gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilvánulásai felhatalmazást adnak arra, hogy a szélsőséges nézeteket vallóknak.

emmy rossum, twitter, antiszemita, rasszista, elnökválasztás, donald trump, fenyegetés
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Nem nehéz belátni, hogy a politikai vezetőknek súlyos felelősségük van abban, hogy egy társadalom miként vélekedik a kisebbségekről, hogyan viszonyul a mássághoz. Amerika a tolerancia, az elfogadás és a lehetőségek hazájaként definiálta magát, Obama elnöksége alatt biztosan. Minden társadalomban vannak persze eltérő vélemények, és mindenhol akadnak szélsőséges, kirekesztő, a másikat ellenségnek tekintő rétegek. Kedvező esetben azonban a józan ész, a csendes többség és a választott vezetők felelősségtudata képes féken tartani a hőzöngőket, minden bokorban ellenséget keresőket. Trump azonban az elnökválasztási kampányában egyáltalán nem viselkedett felelősségteljesen, hímsoviniszta, rasszista szélsőséges megnyilvánulásai már eddig is okoztak problémákat. Most sokan attól tartanak, hogy elnöksége csak még inkább teret ad majd a még nálánál is szélsőségesebb, agreszív hangoknak.

Trump supporters are sending me messages threatening to send me & my "ilk" to the gas chambers & writing hashtags like "#sieg hiel". NOT OK.— Emmy Rossum (@emmyrossum) 2016. november 13.
src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

A mindig elképesztően bájos, és igazán tehetséges színésznő, Emmy Rossum fontos jelzést küldött erről a folyamatról. A Szégyentelenek című sorozat sztárja a Twitteren szólalt meg, és elmondta, hogy Trump megválasztása óta, a magukat a leendő elnöke híveinek valló felhasználók folyamatosan antiszemita fenyegetésekkel támadják. A zsidó indentitását mindig is nyíltan vállaló Emmy Rossum olyan riasztó üzenteket kapott, amelyek sajnos nálunk sem ismeretlenek például a focipályák környékén. A gyakran náci köszöntésformulával megtoldott levelekben gázkamrával, haláltáborral fenyegetik a színésznőt, aki most a nyilvánossághoz fordult, hogy elmondja, ez így egyáltalán nincs rendjén.

Nagyon úgy tűnik, hogy amikor a politikai korrektség felrúgását ünneplik sokan Trump megválasztásával kapcsolatban, mondván, eljött az igazságról való nyílt beszéd ideje, akkor valójában mást ünnepelnek. A politikai korrektség helyét ugyanis nem az igazság veszi át, hanem a bunkóság, a tudatlanság, a rosszindulat és böfögés. Egy esetből messzemenő következtetéseket levonni nem lehet, de figyelmeztetésnek mindez is több, mint elég.

Ez is érdekelhet

„Csak azzal tudok szexelni, aki elég okos" - Mindent a szapioszexualitásról

„Csak azzal tudok szexelni, aki elég okos" - Mindent a szapioszexualitásról

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói