Eugénia hercegnő második babáját várja – így változik a trónöröklési rend

Kávét és teát a magasba, és indítsuk a napot egy nagyon édes hírrel! Hamarosan új pici érkezik az angol királyi családba, Erzsébet királynő unokája, Eugénia hercegnő ugyanis második babáját hordja a szíve alatt.

Úton van Eugénia hercegnő második kisbabája
Úton van Eugénia hercegnő második kisbabája
Fotó: Getty Images/Pool/Max Mumby

Végre valami felemelő hír is érkezett az angol királyi családról, miután az elmúlt időszak kizárólag a Harry herceg vs. Károly király/Vilmos herceg/Katalin hercegné csatározásról szólt. De mindezt most félretehetjük egy kis ünneplés erejéig, Erzsébet királynő unokája, Eugénia hercegnő ugyanis ismét kisbabát vár, amiről a Buckingham-palota számolt be hivatalos közleményben (via People). Eugénia hercegnő és Mr. Jack Brooksbank örömmel tudatják, hogy idén nyárra várják második gyermeküket. A család nagyon boldog, August pedig izgatott, amiért végre nagytestvér lesz."

A hivatalos közlemény után maga Eugnia hercegnő is megosztotta a boldog hírt követőivel, méghozzá Instagram-oldalán, egy csodás fotó kíséretében, amin kisfia, August épp nagyon édesen átkarolja édesanyja lábait. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk a hírt, miszerint ezen a nyáron új taggal bővül a családunk." – fogalmazott a hercegnő a posztban, akinek első kisbabája 2021 februárjában látta meg a napvilágot.

A pár egyébként 2010-ben találkozott először egy sítúra során még Svájcban, amiről az eljegyzésük apropóján készült interjúban úgy mesélt Eugénia, hogy szerelem volt első látásra. 2018 október 12-én házasodtak össze a windsori kastély Szent György kápolnájában, 2020 szeptemberében pedig jött a hír, hogy úton van az első babájuk.

Harry és Vilmos unokatestvére meglepő őszinteséggel beszélt súlyos betegségéről!

Mi a helyzet a trónörökléssel?

Minden egyes, a királyi családban született vagy születendő babával kapcsolatban joggal merül fel a kérdés, hogyan befolyásolja majd érkezése a trónöröklést. Ami a picit illeti, a 13. lesz a brit trónöröklési sorrendben, ami most a következőképpen néz ki. Erzsébet királynő halála után automatikusan Károly király került trónra, így jelenleg Vilmos herceg a trónörökös, a teljes lista pedig így alakul:

 1. Vilmos herceg
 2. György herceg
 3. Sarolta hercegnő
 4. Lajos herceg
 5. Harry herceg
 6. Archie Harrison
 7. Lilibet Diana
 8. András herceg
 9. Beatrix hercegnő
 10. Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi
 11. Eugénia hercegnő
 12. August Philip Hawke
 13. Eugénia hercegnő 2., születendő gyermeke

A pici így Eugénia hercegnő nagybátyját, Edward herceget szorította egy pozícióval távolabb a tróntól.

Szívesen olvasnál még a királyi családról?

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói