Excentrikus szépség experimentális hangzásvilággal: FKA twigs

2014.július.10.

FKA twigs neve egyre többször felbukkan a különböző kifinomult ízlésű, ám nagyon is meghatározó zenei blogokon. A fiatal énekesnő tavaly robbant be a köztudatba, és bár máris rengetegen ismerik a nevét és rendkívül különleges megjelenését, a popkultúra elismerésére még picit talán várnia kell.

A Twigs nevet egy nyaklánc miatt vette fel. Ám mikor egy másik hasonló nevű művész panaszkodott erre, köztes megoldásként eléje tette a Formerly Known As, azaz Korábban Így Nevezett rövidítését. Így született meg a 26 éves énekesnő neve, amit a jövőben valószínűleg egyre gyakran fogunk hallani. A kavargó, experimentális r`n`b ütemek és lebegő hangok királynője provokatív videói miatt (is) vált híressé.

Született: 1988, Gloucestershire, Nagy-Britannia

Család
Az énekesnő apai ágon jamaicai, anyai ágon negyedrészt spanyol. Tahliah Barnett néven született és egész gyerekkorát egy eldugott helyen töltötte. Hál istennek. Ugyanis elmondása szerint azért kezdett el táncolni és énekelni, mert a kisvárosban semmit mást nem tudott csinálni.

Karrier

Ha ismerősnek tűnik, nem csoda, ugyanis táncosként szerepelt Jessie J Do It Like A Dude és Price Tag című videóiban is, illetve a BBC Beyoncé Wants Groceries című rövid filmjében is feltűnik. 17 évesen költözött Londonba, eredetileg azért, hogy táncoljon, jelenleg is az angol fővárosban él.
Első számaival 2013-ban adott ki kislemezt, amit viccesen EP1-nek nevezett el, ezt követte ugyancsak a tavaly az EP2, és idén augusztusban jelenik meg első teljesen albuma nem meglepő módon LP1 címmel.

Nézd végig az EP1 igencsak egyedi videóit:

Eddig minden dalához készített videót is, melyek rendkívül különleges látványvilágot tárnak elénk, mindenképpen érdemes ezeket megnézni.
Tavaly már jelölték a BBC gáláján az Év hangja díjra, idén pedig a Billboard Énekesek, akikre figyelni kell listájára került fel.

Kattints és nézd meg FKA twigs legújabb videoklipjét:

Divat
Mielőtt a nevét bárki ismerte volna, szerepelt az i-D magazin címlapján 2012-ben. Videóiban különlegesnél különlegesebb ruhákban láthatjuk a fotókon és a magánéletében egyaránt. Elmondása szerint édesanyjával minden ruhájukat saját maguk varrták, így ért az anyagokhoz, a színekhez és a technikához is.

Arra a kérdésre, hogy mennyire érdekli a divat, így válaszol: "A divat fontos nekem, de a szépség úgyis eltűnik. Ezek a dolgok jók, amíg vannak, de sosem tudhatod, mi fog holnap történni. Többnek kell lenned, mint a ruháid és a kinézeted. Ha valaki azt mondaná nekem, hogy mire hazaérek, az összes ruhám és kiegészítőm el fog tűnni, nem érdekelne. Ez az igazság, egyszerűen nem érdekelne" – vallotta őszintén FKA twigs.

Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Miért szeretjük?
Aki az előző kijelentést olvasta, annak nem kell külön elmagyarázni, hogy miért is érdemes figyelni erre a lányra. De excentrikus stílusa mellett egyébként is figyelemreméltó tehetség. Nagyon keményen megdolgozik a sikeréért, tényleg profi akar lenni és nem csak egy csinos énekes, aki egyik napról a másikra befut, majd ahogy jött, el is tűnik.

A Dazed magazin legfrissebb nyári számának címlapján

Az Instagram oldalát is érdemes felkeresni, 55 ezer követője minden nap bepillanthat az életébe. A közösségi oldalakon kívül nem sok információt találunk róla, nem olvashatunk botrányairól a lapokban, és interjúkat sem gyakran ad. FKA twigs a zenéjén keresztül fejezi ki magát.

Itt pedig az EP2 videóit tudod végignézni:

Ez is érdekelhet

A szoknyák evolúciója – Nézd meg, hogyan alakultak a szoknyatrendek az idők során!

A szoknyák evolúciója – Nézd meg, hogyan alakultak a szoknyatrendek az idők során!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói