Fájdalmas időszak után hatalmas az öröm: Meghan Markle és Harry herceg második gyermeküket várják

2021.február.15.

Meghan Markle és Harry herceg nehéz időszakon vannak túl. Meghan novemberben beszélt először arról, hogy júliusban elveszítették második gyermeküket. Elképesztően őszinte írása a New York Times-ban jelent meg. Leszögezte, hogy azért osztja meg történetét a világgal, mert a vetélést tabuként kezelik, a nők a lelkük mélyén úgy érzik az ő hibájukból történik és hisz benne, hogy hangoztatnunk kell, egy nő sincs egyedül a fájdalmával.

Fájdalmas időszak után hatalmas az öröm: Meghan Markle és Harry herceg második gyermeküket várják
Fotó: Getty Images

Egy júliusi napon Meghan felkelt, megetette a kutyákat, bevette a vitaminokat, megkereste az eltűnt zokni párját, összeszedte Archie játékait, majd lófarokba kötötte a haját és tisztába tette a fiát. Egyszeriben szúró fájdalmat érzett, és karjába Archie-val a földre rogyott. Ekkor már tudta, hogy amíg az első szülött fiát éppen magához öleli, második gyermekét éppen elveszíti. Altatódalt énekelt Archie-nak, hogy mindketten megnyugodjanak. De néhány óra múlva már a kórházban feküdt, az üres fehér falakat bámulta, miközben férje a kezét szorongatta és látta rajta, hogy egy világ tört össze benne. Meghan azon gondolkodott, hogyan fognak begyógyulni a sebeik. Majd rájött, hogy 100 nőből 20-30-at érint a vetélés, de a legtöbben sosem beszélnek róla. Véleménye szerint azonban a gyógyulás egyetlen módja, ha megkérdezzük egymástól: Hogy vagy? Arra a kérdésre pedig, hogy ők hogy vannak most, azt válaszolta, jól lesznek!

Hihetetlenül bátor, hogy megírta a történetét annak ellenére is, hogy rengeteg támadást kapott az elmúlt évek során! Példaértékű. Egy nőnek sem szabadna szégyenkeznie vagy bűntudatot éreznie azért, hogy elvetélt. Éppen elég nagy fájdalom ez már önmagában is, a társadalmi nyomás, a negatív nézetek csak rosszabbá teszik.

Meghan hosszú hónapokon keresztül tudatosan dolgozott azon, hogy feldolgozza veszteséget, most pedig végre biztosan kimondhatjuk, jól vannak. Valentin-nap alkalmából a hercegi pár egy csodálatos fotót osztott meg, és ezzel hivatalossá tették, hogy második gyermeküket várják. A képet a brit Vogue fotósa, Misan Harriman készítette.
A párt otthonuk kényelmében, kertjükben kapta lencsevégre és a képről sugárzik a harmónia és a szeretet, ami körül veszi őket.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a bejelentés időzítésével Diana hercegné emlékét is megidézték, hiszen a hercegné 37 évvel ezelőtt pontosan ugyanezen a napon jelentette be, hogy várandós második gyermekével, Harry herceggel.

Ez is érdekelhet

A természetestől a laza hullámosig, íme a legjobb göndör hajak a sztároktól

A természetestől a laza hullámosig, íme a legjobb göndör hajak a sztároktól

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gardróbnapló

Íme a tökéletes téli szett Fitos-Dombai Laura jóvoltából!

Íme a tökéletes téli szett Fitos-Dombai Laura jóvoltából!