Felnevelte a világ egyik legzseniálisabb férfiját, de Maye Musk sokkal több, mint Elon Musk édesanyja

Lehetetlen ma már olyan emberrel találkozni, aki ne tudná ki az az Elon Musk. Ha nem másért, akkor hihetetlen vagyonáért ismerik, de a Tesla autók és a Space X űrprojekt is az ő nevéhez fűződik. Az egyértelmű, hogy egy zseniről beszélünk, de gondoltad volna, hogy mindezt a kitartó erőt és szorgalmasságot az édesanyjától tanulta?

Felnevelte a világ egyik legzseniálisabb férfiját, de Maye Musk sokkal több, mint Elon Musk édesanyja
Fotó: Brain Bar

"Annyira szerencsésnek érzem magam, minden reggel energiával teli ébredek."
Bizony, sokan nem is teszik össze a képet, hogy a híres szupermodell, az immár 71. évét is betöltött kanadai szépség, Maye Musk az ő édesanyja és további két másik zseniális gyereknek is. Míg Elon az űrt hódítja meg, addig öccse, Kimbal a Földnek és annak megóvásának szentelte életét, Tosca pedig díjnyertes filmrendező és producer. Mégis hogyan futottak be ilyen fényes karriert egy egyedülálló anya gyerekei? Mielőtt a cinizmus megszólalna belőled, nem a családi vagyon vagy a kapcsolatoknak köszönhetik sikereiket, hanem egyetlen egy embernek: az édesanyjuknak. A fantasztikus családanya, modell, dietetikus és motivációs szónok a budapesti Brain Bar meghívott sztárvendége volt. Június 1-én tartott előadását követően találkoztunk vele, amikor készséges válaszolt kérdéseinkre.

Vajon a robotok uralják majd a földet?

Vajon a robotok uralják majd a földet?

Maye Musk és gyermekei apja elég korán elváltak, a Dél-Afrikában felcseperedett Maye így egyedülálló anyaként kellett, hogy helyt álljon nemcsak gyermekei előtt, hanem miközben dietetikusnak is tanult az egyetemen. Adottságainak köszönhetően már fiatalon modellkedni kezdett, így tartotta el családját, illetve otthonukban fogadta a személyes étrendet vagy tanácsot igénylő ügyfeleit. 1989-ben pedig legidősebb fia, Elon kérésére visszaköltözött Kanadába, ahol igazán szép modellkarriert futott be. Amellett, hogy több divatlap címlapján pózolt, szerepelt Revlon, Target és Virgin America kampányokban, illetve Beyoncé egyik klipjében. Azonban amivel igazán történelmet írt az, hogy 2017-ben 69 éves szerződést kötött a CoverGirl sminkmárkával, így a világ legidősebb aktív modelljeként tartják számon. Közben megszerezte mesteri diplomáját nutrició tudományból.

Maye Musk Elon Musk
Maye Musk Elon Musk
Fotó: Rexfeatures

A csodálatos Maye Musk a Brain Bar záróelőadására egy szuper stílusos, fekete-fehér kockás Antonio Berardi öltönyben, fekete Jimmy Choo magas sarkúban és vörös rúzzsal érkezett, hogy Bombera Krisztinával elbeszéljék fantasztikus életét. "Úgy érzem, hogy a divatvilág változik, és ebben nagy befolyása van a közösségi médiának. Az emberek kezdenek elfogadóbbak lenni, a változatosság, a sokszínűség egyre jobban elterjed. Tulajdonképpen már felépítheted a saját márkádat Instagramon, és ezt csodálatos dolognak tartom. Be kell vallanom, hogy amikor plus size modell voltam, nem éreztem magam boldognak, és olyan jó látni, hogy most már ez nem probléma, így is lehet sikeres karriert befutni – igaz, már én sem vagyok plus size, hanem inkább az idős kategóriába tartozom". Mára szerencsére már megengedheti magának azt a luxust, hogy csak olyan márkáknak dolgozzon, amelyeknek az üzenetével egyetért, ez különösen érvényes a dietetikus szolgáltatásokra. "Nagyon sok visszautasítást kaptam az életem során, modellként elmész 20 castingra, amiből jó eséllyel csupán egyre hívnak vissza. Nehéz szakma, de soha nem adtam fel, mindig felkeltam másnap reggel az ágyból, és újult erővel indultam neki a napnak. Nincs idő azon gondolkozni, hogy mi nem sikerült".

A Dolce & Gabban kifutóján 2018-ban:

Maye Musk D&G
Maye Musk D&G
Fotó: Rexfeatures

Mivel három zseniális gyereket felnevelt, nyilván kíváncsiak voltunk a titkára is, hogyan sikerült mindezt elérni. Nem volt segítségem, támogatásom, nekik kellett kitaposni az utat. De ha valamit tanácsoltam nekik, akkor az az volt, hogy olvassanak sokat, és csinálják azt, amit szeretnek. Nagyon örültem, hogy Kimbal főzni akart, mert nem kellett nekem! Arra is kitért, hogy mit gondol a gyerekszülésről és a karrier összeegyeztetéséről: Fiatalon és bután a legjobb szülni, mert ha sokáig vársz, akkor egyre nehezebb lesz. Mindenkinek máshogy alakul, de ha édesanya szeretnél lenni, akkor mindenképpen megéri. Szuperanyaként tartják számon, de véleménye szerint minden édesanya szuperanya, sőt, az apák is lehetnek szuperapák. De természetesen neki is vannak példaképei, Angela Merkel például és az új-zélandi miniszterelnök, hú! Ha nem létezne, ki kellene találni!

5+1 ok, hogy megtanulj kódolni

5+1 ok, hogy megtanulj kódolni

"Úgy érzem, hogy a divatvilág változik, és ebben nagy befolyása van a közösségi médiának."

Dietetikusként pontos rálátása van arra, hogy a különböző divatdiéták közül melyek valóban hatékonyak. "Itt veszítem el a humorérzékemet. Amikor valakivel vacsorázom, és azt mondja, hogy jaj gluténérzékeny vagyok, akkor nem igazán értem, hiszen a tésztát megeszi. Ja, de arra a fajta gluténre nem vagyok allergiás. Na, ekkor a családom és a barátaim vissza kell, hogy fogjanak, mert különben megmondanám neki, hogy idióta. 45 éves pályafutásom alatt bebizonyosodtt már, hogy nem a kenyér hizlal, hanem a süti, a kekszek, a cukor, finomított keményítő, nem a glutén, és ettől megőrülök. Ráadásul ezek a gluténmentes termékek drágák! Attól, hogy nincs bennük glutén, még mindig kekszek és nem egészségesek! És akkor a különböző étrendkiegészítőkbe bele sem megyek. Rendszertelen ez a piaciág, és az embereket elbizonytalanítja. Én nem szedek semmit". És hogy ő milyen étrendre esküszik? Szerinte a mediterrán diéta a legkiegyensúlyozottabb.

Idén az Oscar-gála Vanity Fair afterpartiján:

Maye Musk Oscar
Maye Musk Oscar
Fotó: Rexfeatures

71 évesen fiatalosabbnak, energikusabbnak érzi magát, mint bármikor korábban. Az utazás, az új emberekkel, kultúrákkal való találkozás, megismerkedés tölti fel a legjobban. "Annyira szerencsésnek érzem magam, minden reggel energiával teli ébredek. Voltak korábban korszakok, amikor elcsigázottnak éreztem magam, de a munkám mindig kellő löketet adott, hisz másoknak segíthetek. Remélem 90 évesen is ugyanitt leszek!"

Ez is érdekelhet

4 praktika 4 modelltől a szem alatti sötét karikák eltüntetésére

4 praktika 4 modelltől a szem alatti sötét karikák eltüntetésére

GLAMOUR Horoszkóp

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Sztárhírek

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére