G-Lány: Dianna Agron igazán jó példát mutat a mai fiatal generációnak

2013.szeptember.26.

Dianna Elise Agron nevét a legtöbben a híres Glee – Sztárok leszünk! sorozatnak köszönhetően ismerik. Azonban a 27 éves színésznő emellett számtalan más sikeres filmben és sorozatban is feltűnt. Legújabbként említhető például a ma bemutatásra kerülő Vérmesék című produkció, amiben Robert De Niróval és Michelle Pfeifferrel szerepel együtt. A történet szerint a Manzoni család egy maffia klán, akiket Franciaországba költöztettek át egy tanúvédő program keretében és a filmben az új környezetbe való beolvadásukkal járó bonyodalmakat kísérhetjük figyelemmel.

Dianna Agron
Fotó: Rexfeatures

Született: 1986. április 30.

Család: Dianna Elise Agron Savannah-ban, Georgia államban látta meg a napvilágot Ronald és Mary Agron gyermekeként. Édesapja felől orosz felmenőkkel rendelkezik és eredeti vezetékneve Agronsky. Családjával lakott többek között Texasban és San Fransiscóban is. Gyermekkorában Dianna legtöbb idejét színjátszással töltötte. Három évesen már táncolt, kipróbálta a jazz-t, a balettet és a hip-hop táncot is, valamint feltűnt számtalan helyi színházi előadásban. Ezt az időszakot rendkívül tanulságosnak tartja: "A táncnak köszönhetően már kiskoromban sikerült hozzászoknom az elutasításhoz. A táncban nagy nyomás nehezedik rád az állandó versenyhelyzet miatt, főleg egy érzékenyebb lelkűeknek, mint amilyen én is vagyok. De rájöttem, hogy jobb ezeket nem túl komolyan venni. Ha folyton ostorozod magad, nagyon nehéz tovább haladni" – vallotta be Agron.

Filmes karrier: Érettségi után Dianna már komolyabban is elkezdett ismerkedni a színészkedéssel, mint szakmával. Feltűnt számtalan reklámban és nagysikerű sorozatban, mint például a New York-i helyszínelők, a Gyilkos számok, a Veronica Mars és a Hősök. A nagy áttörés 2009-ben érkezett, amikor megkapta a pompon lány, Quinn Fabray szerepét a FOX sikersorozatában, a Glee-ben. A sorozat 2009 májusában debütált és azóta töretlen népszerűségnek örvend. Ezen hirtelen hírnévnek köszönhetően olyan filmekben is szerepet kapott, mint a Díva vagy a Negyedik című akció thriller. "Úgy gondolom, hogy előadóként a legtöbb, amit a változatosságért tehet az ember, az a saját határainak folytonos feszegetése. Így fejlődhetünk a legjobban" – mondta egy interjúban a színésznő.

Dianna és a divat: Manapság rendszeresen feltűnik híres márkák divatbemutatójának első sorában, ám régebben ez nem éppen így volt. "Ezelőtt nem igazán voltam oda a luxus cuccokért, drága cipőkért vagy ruhákért" – mesélte. Szóval mi változott? Azon kívül, hogy olyan márkák küldenek neki ruhákat, mit a Miu Miu, a Valentino vagy a Louis Vuitton, a fordulópont Marc Jacobs divattervezőnek volt köszönhető: "Van egy nagyon jó jelenet a Funny Face című filmben, ahol Audrey Hepburn karaktere a vonat megállóban áll. Nem tudtam nem erre gondolni, amikor 2012-ben részt vettem életem első Louis Vuitton bemutatóján, aminek ugyanez volt a témája" – emlékszik vissza. Ekkor döntött úgy a színésznő, hogy a divat mostantól sokkal nagyobb szerepet fog játszani az életében. "Általában inkább hétköznapi öltözetben vagyok, de amikor a Louis Vuitton öltöztetett, egyszerre éreztem magam merésznek és mesésnek. És amikor azokat a csodálatos ruhákat és magas sarkúkat hordtam, eszembe jutott, hogy az ezzel kapcsolatos döntéseim igenis befolyásolják, hogy mit gondolnak rólam a rendezők. Hogy a divatnak óriási ereje és befolyása van" – tette hozzá.

Érdekesség: 2009-ben összebútorozott a Glee-ből ismert színésznő társával, Lea Michellel és szabadidejében legszívesebben főz és kinti programokat csinál. Vegetáriánus életmódot él és nagy állatszeretete miatt lelkesen támogatja a PETA munkáját is. Óriási Radiohead rajongó és kedvenc meséje az Alíz csodaországban. Imádja Tim Burtont és minden vonzza, ami boszorkányokkal, temetőkkel és koponyákkal kapcsolatos. Nemrég bal oldalára tetováltatta a "Mary had a little lamb" feliratot, ami édesanyja nevét és saját magát szimbolizálja, mivel anyukája gyakran báránynak becézgeti. Néhány érdekes evési szokással is rendelkezik, ugyanis ki nem állhatja, ha az ételek érintkeznek egymással a tányérján.

Miért szeretjük? A Glee sikersorozatban talán Lea Michele és Amber Riley kapta a legnagyobb szerepet és Chris Colferé a Golden Globe-díj, de a hollywoodi stúdiók figyelmét mégis a szőke színésznő ragadta meg a legjobban. Nem is csoda, Dianna szerénységével és munkához való szorgalmas hozzáállásával egyik legjobb példaképe lehet a mostani fiatal generációnak.

Kattints a galériára, ahol még több vörös szőnyeges szuper szettet találsz Dianna Agronról:

G-Lány: Dianna Agron igazán jó példát mutat a mai fiatal generációnak A Glee sztárjára érdemes odafigyelni nem csak földöntúli szépségért, hanem kitartó munkája és tehetsége miatt is.

Ez is érdekelhet

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói