A GLAMOUR Women of the Year küldetése 2022-ben

2022.február.15.

A GLAMOUR Women of the Year díjkiosztó gáláját 2008 óta rendezzük meg Magyarországon. A legfőbb szándékunk a díjjal az, hogy figyelmet, elismerést adjunk a nőknek, és ezáltal javítsuk a helyzetüket a társadalomban. Szerkesztőként és nőként tudjuk, milyen nehézségekkel kell szembenéznünk nap mint nap. Az motivál bennünket, hogy hogyan tehetnénk jobbá az életünket.

A GLAMOUR Women of the Year jelöltjeit az olvasóink nevezik meg, mi, szerkesztőként a nevezésekből listát készítünk, majd a nyertest is a GLAMOUR olvasói választják meg. Véleményünk szerint mindenki nyertes, aki egy női közösség részeként, integrálódva a férfiak által uralt társadalomban hangot tud szerezni annak, ami motiválja, ami bántja, ami foglalkoztatja, amit létrehozott, amit alkotott.

A GLAMOUR Women of the Year gálát 2008 óta rendezzük meg Magyarországon. Ez egy nemzetközi díjátadó, amit többek közt az Egyesült Államokban, az Nagy-Britanniában, Oroszországban is évente megtartanak
Fotó: GLAMOUR Hungary

Egy egyszerű kérdéssel fordulunk nőtársainkhoz, és a válaszok vezetnek bennünket tovább az aktivizmusunkban. A kérdés ilyen egyszerűen hangzik: hogy vagy?

  1. Nagyon fontos, hogy a nők kimondhassák azt, amit gondolnak, megmutathassák azt, amit fontosnak tartanak.
  2. Támogatjuk a nők vállalkozókedvét. Napról napra, hónapról hónapra sok női vállalkozást mutatunk be a GLAMOUR oldalain és a glamour.hu-n. A nők önálló bevétele és egyenlő bérezése a társadalmi egyenlőség záloga.
  3. Tágítani szeretnénk a nők „helyét” a társadalomban, és a már elfogadott területek mellett - mint a szépségápolás, a divat - a kevésbé elfogadott területeken is megmutatni a nők kompetenciáját.
  4. Célunk, hogy azokat is a reflektorfénybe hozzuk a GLAMOUR-gálán, akik a médiában alulreprezentált csoportokhoz tartoznak, és ezáltal kevésbé tűnnek értékesnek.
  5. Célunk, hogy a gála befolyásos közönségének figyelmét felhívjuk a globális felmelegedés, a környezetszennyezés problémájára, és arra buzdítsuk őket, hogy változzanak, változtassanak.
  6. Célunk, hogy megváltoztassuk a közösségi média által elterjesztett trendet, az egyetlen estén, egyetlen poszt miatt viselt ruhák divatját. Válassz ökotudatosan, így a dresszkódunk ez: viseld újra és újra!
  7. Szándékunk, hogy a divat által évtizedeken keresztül propagált testideált megváltoztassuk, és inkluzív testképet mutassunk.
  8. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy nyíltan beszéljünk a sok nő életét meghatározó és megváltoztató életeseményről, a várandósságról, a szülésről és a gyermekgondozásról. Ezért adjuk idén Az év hősnője díjat az Emma Egyesületnek, és munkájukat minden lehetséges módon támogatjuk. Benneteket is arra biztatunk, ha tehetitek, támogassátok őket felületekkel, anyagi támogatással!
  9. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a pozitív visszajelzésnek, a társadalmi elismerésnek nagyon nagy szerepe van egy jobb, kiszámíthatóbb, fenntarthatóbb jövő építésében.
  10. Miután az életünk folyamatosan változik, elengedhetetlennek tartjuk, hogy újra és újra feltegyük a kérdést a nőknek: hogy vagy? A válaszok, ha odafigyelünk rájuk, kijelölik az utat, amin közösen kell tovább mennünk.

Olvass a kedvenceidről és szavazz a példaképeidre itt: https://woty.glamour.hu/

Ez is érdekelhet

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő