Breaking: Megszületett Illés Fanni kisfia

A GLAMOUR csapatával osztotta meg elsőként az örömhírt Illés Fanni paralimpiai-világ és Európa-bajnok úszó, aki életet adott első kisbabájának. A sportoló a pici nemét, nevét is elárulta, és arról is mesélt, hogyan érzik magukat családként.

 Megszületett Illés Fanni kisfia, Mór
Fotó: Annoni Zita / GLAMOUR

Kisfiúnak adott életet Illés Fanni, aki a Mór Álmos nevet kapta. „Család lettünk. Hatalmas öröm és boldogság van bennünk, hiszen megszületett a kisfiunk, Mór Álmos. A kisbaba egészséges, mindannyian jól vagyunk. Köszönjük a jókívánságokat, az élet fantasztikus, kívánom mindenkinek, hogy éljen át ilyen boldogságot, mint a miénk.” - olvasható Fanni, és vőlegénye, Szabó Álmos hivatalos közleményében.

Ez a fotó a pártól, Illés Fannitól és Szabó Álmostól érkezett - a kis Mór első sztárfotója és az ő tündéri lábai
Fotó: Illés Fanni, Szabó Álmos

Örömteli várakozás

Korábban a glamour.hu-nak adott exkluzív interjújában őszintén mesélt arról a sportoló, hogyan éli meg a terhességet: „Szerencsés kismama vagyok, mert nem voltak rosszulléteim, egyedül a fáradtság az, ami időnként rám tör, de ez valószínűleg mindenkinél jelen van. Van olyan, hogy azt sem tudom, hol feküdjek le gyorsan egy kis szunyókálásra." - részletezte akkor Illés Fanni, aki a babavárás alatt is rendszeresen sportolt, sőt „edzés közben és után érzem magam a legjobban." Orvosa is azt tanácsolta, hogy annyit sportolhat, amennyi jólesik, de jelezte, hogy idővel próbálja kímélni magát: „Egész életemben kontrolláltam a testem, odafigyeltem arra mit eszem, mennyit eszem, mikor eszem, persze most is figyelek erre, csak hát a kisbabánknak meg kell nőnie, és ez természetes változásokkal jár az én testemben is. Ez a kontroll most kicsit kicsúszott a kezemből, ezt értelmezni tanulom most. Türelmet is tanulok, és magamról is sokat megtudok ebben a folyamatban."

Fotó: Annoni Zita / GLAMOUR

Fogyatékkal élőként mi a legnehezebb? Illés Fanni válaszolt!

Mindent megkapott a baba, amit megkívánt

Sportolóként mindig nagyon figyelt a táplálkozására, a terhessége alatt azonban jóval megengedőbb volt, miután pontosan tudta, figyelembe kell vennie a baba kívánságait is: „Ha megkívánom a csokit vagy a fagyit, akkor azt is meg kell ennem, mert itt már nem csak rólam van szó." Fanni korábbi interjúnk során egyébként azt is elárulta, hogy a pici imádja a steaket és a fagyit, sőt már most mindene a víz.

Kihívás elfogadva

Illés Fanni sportolói karrierje a szüléssel kapcsolatos felkészülését is nagyban meghatározta: úgy jellemezte, mintha csak egy oplimpiára készülne, hiszen pont olyan fizikai próbatétel, ahol a mentális erejére is szüksége van. A szüléstől egyáltalán nem tartott, sőt rengeteg videó megnézésével „edzett" a nagy eseményre, és rengeteget olvasott, tájékozódott a témában.

Hogyan tovább?

Mivel Fanni azt tervezi, hogy indul a 2024-es párizsi paralimpiai játékokon, és már a jövő évi világbajnokságon is ott lesz, mindenképpen szüksége lesz segítségre. Nincs ellenérzése a bébiszitterekkel szemben, de szeretné, ha a kis Mór kapcsolata pont olyan erős lenne a nagyszüleivel, amilyen az övé is. A helyzetük nem egyszerű, Fanni édesanyja ugyanis kétszáz kilométerre él tőlük, de a terv az, hogy míg ő napi 5 órában edz, addig a kicsi a sportoló anyukájával lenne.

Szívből gratulálunk a babához, nagyon sok boldog közös pillanatot kívánunk, és persze azt, hogy Illés Fanni úgy legyen képes megélni az anyaságot, hogy közben a sportoló identitása is teljesíthesse minden álmát.

Ez is érdekelhet

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói