Inkább fogdosd a saját melleidet!

2015.június.17.

A Belly Button Challange, azaz "Köldök Kihívás" névre hallgató új őrület pár nap alatt elterjedt a világhálón, és múlt szerda óta körülbelül 150 millióan posztoltak ezzel a címkével.

Hogy mi is ez pontosan? Egy Kínából indult újabb "vírus", amelynek lényege, hogy a résztvevők meg tudják-e érinteni egyik kezükkel a köldöküket, úgy, hogy közben átkarolják a saját derekukat. Ha ez sikerül, az illető elég fitt, és karcsú, kiállta a próbát, és már posztolhatja is a képet a kényelmetlen pózról. A kihívást természetesen rengeteg támadás érte, érthető okokból. Egyrészt, a mozdulat inkább hajlékonyság, mintsem karcsúság kérdése, másrészt a trend megforgatta kését az alacsony önértékelésű, 40 kiló feletti lányokban újfent. Nem is beszélve az anorexiával, vagy egyéb testképzavarral küzdő nőkről..

A trend ellen lépett fel egy angol fehérneműmárka. A Curvy Kate mindig is ellenezte a szépség bekategorizálását, helyette inkább önmagunk elfogadása mellett kampányolt. A hétfőn megjelent #boobsoverbellybuttons nevű posztjukban újabb kihívásra szólítják fel a nőket - ami valóban egészségügyi célokat szolgál - még pedig a mell vizsgálatára. "Arra szeretnénk motiválni titeket, hogy inkább vizsgáljátok meg a melleteket, és annak működését, ehelyett a nevetséges, lealacsonyító, és nem utolsó sorban fájdalmas bizonyítgatás helyett" - olvashatjuk a márka blogján. A Curvy Kate linkekkel és fotókkal nyújt segítséget a vizsgálat menetében - és igaz, ez nem helyettesítheti a kötelező orvosi szűrést - mindenképpen fontos figyelemfelkeltő szerepet lát el. Ha pedig már kihívásról van szó, a melltapogatós képeket is örömmel posztolhatják a résztvevők. "Osszátok meg! Hozzunk szégyent arra a kellemetlen kihívásra és szeressük úgy a testünket, ahogy van!" - hirdeti a márka.

Ez is érdekelhet

Receptek, amik segítenek túllendülni a szakításon

Receptek, amik segítenek túllendülni a szakításon

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján