Döbbenetes! Jane Fonda bevallotta, hogy megerőszakolták

2017.március.3.

Jane Fonda is sajnálatos módon egyike azoknak a sztároknak Hollywoodban, akik fiatalon szexuális zaklatás, erőszak áldozatai voltak. A színésznő élete egyik legszörnyűbb pillanatáról meglepően nyíltan mesélt egy nemrégiben készült interjúja során.

Jane Fonda erőszak, szexuális zaklatás
Fotó: Getty

Még több: 5 sztár, akik nemi erőszak áldozatai voltak

A 79 éves Fonda elárulta, fiatal korában megerőszakolták, amiért sokáig saját magát hibáztatta. Az Oscar-díjas színésznő számára fontos, hogy felnyissa más áldozatok szemét saját példáján keresztül, és rádöbbentse őket, hogy nem okolhatják saját magukat az őket ért bántalmazásokért.

"Megerőszakoltak gyerekkoromban, és kirúgtak a munkahelyemről, mert nem feküdtem le a főnökömmel, én pedig végig azt gondoltam, hogy én tehetek mindenről. Talán nem viselkedtem a helyesen, vagy nem azt mondtam, amit kellett volna" - meséli a színésznő a The Edit magazinnak.

A teljes interjút megtalálod a Net-a-Porter oldalán.

A háromgyermekes édesanya azt is elmesélte, hogy számos olyan lánnyal találkozott, akikben még csak nem is tudatosult, hogy szexuális bűncselekmény áldozataivá váltak.

"Ismerek olyan fiatalokat, akiket megerőszakoltak, és nem is fogták fel, hogy mi történt velük. Azt gondolják, hogy biztosan okkal történt a dolog, mert nem megfelelően utasították el az elkövetőt. A női mozgalmak egyik legnagyszerűbb vívmánya, hogy felnyitotta a szemünket arra, hogy nem magunkat kell hibáztatnunk az erőszak miatt. Bántottak bennünket, és ez egyáltalán nincs rendben."

Mindemellett azt is bevallotta a kétszeres Oscar-díjas sztár, hogy 6 évébe telt megtanulni visszautasítani dolgokat. Régebben minden ajánlatra rögtön igent mondott, így többször is megesett, hogy olyan dologban vett részt, amiben nem kellett volna, vagy ahol kihasználták.

"Megtanultam, az egyetlen fegyver a munkámban, hogy tudok nemet mondani" - árulja el.

Fonda utólag azt is beismerte, sajnálja, hogy annak idején nem volt tökéletes édesanya, azonban mindent megtesz a mai napig, hogy pótolja a hiányosságait.

"Az 50-es években nőttem fel, így időbe telt, amíg megismerkedtem a feminizmus gondolatával. Csodálatos férfiak voltak az életemben, azonban mind patriarchális értékrendben nőttek fel, egy rendszer áldozatai voltak. Nem éreztem magam egyenrangú partnernek mellettük" - mesélte Fonda a kapcsolatairól. "Aztán eldöntöttem, hogy nem adom fel a saját személyiségem azért, hogy kiszolgáljam a férfit, aki velem van" - teszi hozzá.

Ez is érdekelhet

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!