Károly király gyászol, borzalmas veszteség érte

Károly király unokatestvére, Maximilian, Baden őrgrófja 89 évesen távozott az élők sorából. A badeni őrgróf 2023-ban töltötte volna 60. évét a poszton. A brit királyi család mélyen gyászolja Maximiliant, akit mindenki csak Max-nek szólított.

Károly király mélyen gyászol
Károly király mélyen gyászol
Fotó: Profimedia

III. Károly király gyászolja első unokatestvérét, Maximilian badeni őrgrófot, aki 89 éves korában, december 29-én a hajnali órákban halt meg. A Baden-ház a hivatalos honlapján közzétett közleményében jelentette be, hogy Maximillian a németországi Salem kastélyban hunyt el.

A közjóért dolgozott

Maximilian, más néven Max Markgraf von Baden után - aki 1963 óta volt a Baden-ház vezetője -, legidősebb fia, Bernhard badeni őrgróf örökli meg a nemesi címet. Az uralkodó Fülöp herceg legidősebb húga, Theodora görög és dán hercegnő gyermekeként született, így első unokatestvére volt III. Károlynak, valamint a 72 éves Anna hercegnőnek, a 62 éves András hercegnek és az 58 éves Eduárd hercegnek is. Max szívügyeként tekintett népe sorsára.

„Max őrgróf mindig is nagy felelősséget érzett a közjóért, és számos tisztséget töltött be a Baden-Württemberg államban” – áll a közleményben. „Erős társadalmi felelősségtudata megnyilvánult az általa 1982-ben alapított GermanAid-Baden nevű egyesületben végzett munkája során is. A non-profit szervezet a harmadik világból érkező menekültek támogatásával foglalkozik”

III. Károly király az új uralkodó, de nem ő a királyi család legnépszerűbb tagja

Négy gyermeke született

Az uralkodóház által kiadott közleményben hangsúlyozták, hogy Max „szerény és visszahúzódó életmódot folytatott”, végezetül pedig megosztották, hogy két temetést tartanak a néhai őrgrófnak: az egyik tágabb, míg a másik zártabb körű lesz.

Max Markgraf von Baden 1995-ben
Fotó: Getty Images /picture alliance

Maximilian rövid időre eljegyezte első unokatestvérét, Beatrix Hohenlohe-Langenburg hercegnőt, anyai nagynénjének, Margaritának, Hohenlohe-Langenburg hercegnőjének lányát, de az eljegyzést végül felbontották. 1966-ban feleségül vette Valerie osztrák főhercegnőt, akitől négy gyermeke született. A polgári házasságkötésre 1966. szeptember 23-án Salemben került sor, míg a templomi szertartást 1966. szeptember 30-án tartották az alsó-ausztriai Persenbeug kastélyban.

Hozd képbe magad a legfrissebb sztárhírekkel:

Ez is érdekelhet

Senki sem viseli úgy a kis feketét, mint Jennifer Aniston

Senki sem viseli úgy a kis feketét, mint Jennifer Aniston

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói