Kiderültek a konkrét részletek: Károly király koronázása menőbb lesz, mint gondolnánk

Károly király koronázását az egész világ lélegzetvisszafojtva várja. A május 6-8 között megrendezésre kerülő ünnepségsorozatot több millióan kísérik majd figyelemmel. A ceremóniát élőben közvetíti a BBC, de már most több izgalmas részletre fény derült.

Károly király koronázási ceremóniája hatalmas érdeklődést vált ki világszerte
Károly király koronázási ceremóniája hatalmas érdeklődést vált ki világszerte
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Egy koronázás igazi történelmi esemény, és digitalizáció ide vagy oda, nem csak a kosztümös filmekben és a lovagregényekben merülhetünk el ebben a különleges világban, hanem a hagyomány még mindig él. A szeptemberben 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynő 1953-as megkoronázása után most a 74 éves Károly király kezdi meg uralkodását egy hatalmas ünnepi ceremónia keretében. A néhai királynő az Egyesült Királyság leghosszabb ideig tartó uralkodója volt; 70 éven át ült a trónon - most fia, Károly király ideje jött el.

Nem lesz olyan nagyszabású, mint Erzsébet királynőé volt

A Buckingham-palota szombaton sajtóközleményben jelentette be, hogy a háromnapos ünnepség része lesz a windsori kastélyban megrendezett, sztárparádét felvonultató nyilvános koncert is.

A királyi körmenet május 6-án a Buckingham-palotától indul, és a londoni westminsteri apátság felé tart, ahol a király és a királyné megkoronázására kerül sor. A Mail on Sunday korábban arról számolt be, hogy egy egyórás ceremóniával járó koronázást terveznek, amelyen 2000 vendég lesz jelen. Ez egy jóval szerényebb ünnepség, mint amilyen a néhai királynő koronázása volt, ami három órán át tartott, és amelyen 8000 vendég tette tiszteletét. A ceremóniát követően az uralkodókhoz csatlakoznak a királyi család tagjai, majd a koronázási körmenet elindul vissza a Buckingham-palotába. Ezután a királyi család tagjai hagyományszerűen megjelennek a palota erkélyén, hogy üdvözöljék a népet.

A szertartás szentesíti uralkodását

Május 7-én a windsori kastély ad otthont a koronázási koncertnek, amelyen globális zenei ikonok sorakoznak majd fel világszínvonalú zenekar és táncosok kíséretében. Az ingyenes páros jegyeket országos szavazás útján bocsátják a közönség rendelkezésére, és a koncerten a királyi pár jótékonysági szervezeteinek önkéntesei is részt vesznek. Május 8-án országszerte rendkívüli munkaszüneti napot rendeltek el. Károly királyt a néhai királynő halálát követően már kikiáltották királynak, azonban uralkodására a koronázási ceremónia során fog felesküdni. Az eseményt élőben közvetíti majd a BBC.

Tudj meg többet a királyi családról:

Ez is érdekelhet

„A megcsalásnál még a legfurcsább erotikus játékszer is jobb hatással van a szexre”

„A megcsalásnál még a legfurcsább erotikus játékszer is jobb hatással van a szexre”

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói