Katalin hercegné eljegyzési gyűrűjének elképesztően romantikus története van

Az ikonikus eljegyzési gyűrű korábban Diana hercegnőé volt, ráadásul nem más, mint Viktória királynő inspirálta. Vagyis generációkon átívelő, és annál is romantikusabb története van.

Katalin hercegné eljegyzési gyűrűje nemcsak gyönyörű, a története is elbűvölő
Katalin hercegné eljegyzési gyűrűje nemcsak gyönyörű, a története is elbűvölő
Fotó: Getty Images /Max Mumby/Indigo

Vilmos herceg 2010-ben egy gyönyörű zafír eljegyzési gyűrűvel kérte meg Katalin hercegné kezét, amelyről köztudott, hogy korábban Károly herceg adta Diana hercegnőnek. Arról azonban kevesen tudnak, hogy a gyűrű dizájnjának története egészen a 19. század közepéig nyúlik vissza.

Katalin eljegyzési gyűrűjét évtizedekkel ezelőtt a királyi család által különösen kedvelt Garrard luxusékszerészet tervezte egy olyan ékszer ihletésére, amelyet Albert herceg készíttetett leendő menyasszonyának 1840-ben. Viktória királynő odavolt a hatalmas, aranyba foglalt és tizenkét kerek gyémánttal körülvett zafír brossért, amelyet büszkén viselt az esküvője napján, majd az elkövetkezendő két évtizedben is.

Itt a bizonyíték, hogy Katalin hercegnéből fantasztikus királyné lesz

Nincs ennél ikonikusabb eljegyzési gyűrű

A Garrard elmondása szerint Károly herceg több gyűrűt is összeválogatott, hogy a windsori palotában bemutassák őket Diana hercegnőnek. A kollekció azért tartalmazta a merész zafír- és gyémántgyűrűt, mert a herceget emlékeztette Viktória királynő brossára, amelyet édesanyja és nagymamája is olyan gyakran viselt. Diana választása pedig azért esett végül erre a gyűrűre, mert illett kék szemeihez – a többi már történelem.

Erzsébet királynő előszeretettel viseli Viktória királynő zafír brossát | Max Mumby/Indigo
Fotó: Gettyimages.com

A legendás, 18 karátos fehéraranyba foglalt eljegyzési gyűrűt egy 12 karátos ovális ceyloni zafír díszíti, amelyet 14 apró gyémánt foglal körbe. Amikor Károly 1981-ben megkérte Diana kezét, a gyűrű értékét 37.500 dollárra becsülték, de mára – a története miatt is – felbecsülhetetlen az értéke.

Az eljegyzési gyűrű tökéletesen illett Diana hercegnő gyönyörű szemeihez
Fotó: Getty Images /Tim Graham

Vilmos herceg az eljegyzésüket követő hivatalos interjúban elmagyarázta, miért olyan különleges számára az ékszer: „Ez édesanyám eljegyzési gyűrűje, aki nyilvánvalóan nem lesz ott az esküvőn, hogy megossza velünk a jókedvét és izgalmát, szóval nagyon szép gesztusnak tartottam, hiszen így tudtam közel tartani őt az egészhez.

Katalin hercegné eljegyzési gyűrűje mesébe illő ékszer
Fotó: Getty Images /Max Mumby/Indigo

Káprázatos ruhák, amelyekkel Katalin hercegné beírta magát a divattörténetbe

Forrás: people.com

Ez is érdekelhet

Megérkezett a tél legmesésebb hajszín trendje, a gyertyafény barna

Megérkezett a tél legmesésebb hajszín trendje, a gyertyafény barna

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói