Későn érő típus a Tudorok és a Trónok harca szépsége, Natalie Dormer

2013.október.31.

Natalie Dormer nevét legtöbben a Tudorok című sorozatból és a Trónok harcából ismerhetik. Az angol színésznő feltűnt más nagysikerű filmben is, mégis úgy tűnik, hogy a hollywoodi rendezők kedvenc választottja, ha királyi családból származó karakterek megtestesítéséről van szó. Sikert sikerre halmoz, ám azt kevesen tudják, hogy színészi karrierjének beindulását sikertelen felvételijének köszönheti a híres angliai Cambridge Egyetemre.

Későn érő típus a Tudorok és a Trónok harca szépsége, Natalie Dormer
Fotó: Rexfeatures

Legközelebb a várva várt Ridley Scott filmben, A jogászban láthatod, de jövőre Az éhezők viadalának új részeiben is feltűnik majd.

Született: 1982. február 11.

Család:
Kiskorában Natalie Dormer igazi fiús lány volt. Legtöbb idejét fáramászással és olvasással töltötte, és csak 18 éves korában költözött Londonba. Édesapjáról soha nem beszélt, édesanyjával és nevelő apukájával nőtt fel egyedüli gyermekként, féltestvérei születéséig. Sikertelen egyetemi felvételije után színésziskolába jelentkezett. "Abban az időben világvégének éreztem azt a helyzetet, azonban elkötelezettségre kényszerített egy másik dolog mellett. Mindig is tudtam, hogy színész akarok lenni, csupán elfojtottam magamban egy ideig. Így ez a kudarc csak még jobban annak irányába kényszerített" – mesélte a színésznő. Saját bevallása szerint későn érő típus, a 30-as éveiig nem igazán találta meg saját magát.

Filmes karrier:

Tisztában van vele, hogy a filmszakmában dolgozókról sokféle sztereotípia él a köztudatban: Tudom, hogy az emberek azt hiszik, hogy a színészkedés nem is igazi felnőtt szakma, de igazából egy nagyszerű tanulási folyamat. Rengeteg különböző tapasztalatot kaphatsz általa egyetlen életbe zsúfolva – magyarázta Natalie. Amikor nagysikerű sorozatáról, a Tudorokról kérdezik, amiben Boleyn Annát testesíti meg, többnyire így válaszol: Fantasztikus az egész. Mindent megtudhat az ember a fiatal VIII. Henrikről. Minden benne van, aminek egy ilyen drámában nem kéne: szuper szexi, nyers és erőszakos – írta le a sorozatot a sztár. Elmondása szerint azonban ezen híres karakterek eljátszása rengeteg nyomással is jár, ugyanis a színésznek a történelem súlyát is cipelnie kell a saját vállán.

Mindezek ellenére karrierje nem csak ilyen témájú filmek körül forog. Feltűnt még többek között a Casanova című filmben, amit a csodálatos Velence városában forgattak, az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című produkcióban és Az éhezők viadala következő, 2014-ben bemutatásra kerülő változatában is megjelenik majd.

Natalie Dormer
Natalie Dormer

Érdekesség:

Az angol színésznő szabadidejében szívesen hódol a vívás sportjának és tagja a londoni vívó akadémiának is. Folyékonyan beszél franciául és szoprán énekes hanggal is büszkélkedhet. Rajong a régi filmekért és Katherine Hepburnért: Imádom őt és mindent, amiért kiállt. Érdekesnek találom a 40-es években játszódó klasszikus filmeket. Van bennük valami vonzó, ami megbabonázza a nőket –mesélte. Úgy gondolja, hogy színészként az ember legfőbb feladata, hogy követendő példaként tekintsen ezekre a filmekre és rájöjjön, hogy nem olyan eredeti, mint amilyennek hiszi magát. Amikor filmbeli erotikus jeleneteiről kérdezik, szeretné eloszlatni a kényelmetlen helyzet körüli tévhiteket: Az emberek meglepődnének, ha tudnák, mennyire nem erotikus egy ilyen jelenet forgatása, ugyanis borzasztóan megrendezett minden mozdulata – vallotta Natalie Dormer.

Babaarca miatt akár 10 évet is letagadhat a korából, és elmondása szerint előfordul, hogy elkérik a személyi igazolványát, ha alkoholt vásárol. Imádja a póker játszmákat és szeretne televízió által közvetített versenyen is részt venni.

Szerelmi élet:

Natalie 2007 óta van együtt ír származású filmrendező barátjával, Anthony Byrne-el, akivel el is jegyezték egymást. Kapcsolatukat az állandó ingázás jellemzi több ország között, de Natalie ezt egyáltalán nem bánja. Rengeteg pénzt költünk az utazgatásokra, de ezt egyáltalán nem sajnálom. Van valami huncutság az ír férfiakban, ami nagyon megfogott – mondta a színésznő.

Miért szeretjük?
A brit színésznő hírneve ellenére meglehetősen szerényen és hálával tele nyilatkozik szerencsés karrierjéről: "Az első komolyabb munkámat Velencében kellett forgatnom, és azóta emlékszem arra a pillanatra, amikor ránéztem a gyönyörű városra és arra gondoltam; `Úristen! Komolyan azért kapom majd a fizetésem, hogy ezen a helyen színészkedjek?`" – nevetett. Mindezek mellett azonban nem tartja magát szokványos szépségnek és azt vallja, hogy nem csak az esztétikus dolgokról szól az élet. "Boleyn Anna sem volt egy kifejezett szépség, mégis volt benne egy veleszületett érzékiség, látni lehetett valami különlegeset a szemében. Ez pedig nagyszerű üzenete lehet minden mai nőnek" – mondta nagy bölcsen Natalie Dormer.

Ez is érdekelhet

Te is a borító alapján ítélsz? – interjú Földi Andreával, az Athenaeum kiadó művészeti vezetőjével

Te is a borító alapján ítélsz? – interjú Földi Andreával, az Athenaeum kiadó művészeti vezetőjével

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Divathírek

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?