Kim Kardashian és Kanye West házassága ezt már nem bírja ki?

2016.december.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Aggasztó hírek érkeznek a sztárpárról. Igaz, mi lehet annál aggasztóbb, hogy Kanye West egy hetes kórházi ápolásra szorult, le kell mondania a koncertturnéjának tervezett állomásait, és ki tudja, mikor térhet vissza.

2016 nyár: Kanye West és Kim Kardsahian
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Ahogy mi is beszámoltunk róla november második felében fordult kritikusra a rapper állapota, ami egy kínos sacramentói fellépésben érte el a nyilvánosság számára tetőpontját, ami után a stábja úgy döntött, hogy a zenész érdekében kórházba viszik.

Az idei évig Kanye West volt a popszakma Mídász királya. Bármihez ért, arannyá változott. A rapper nem tudott olyan felfulakodott és irritáló lenni, hogy ezt meg ne bocsátották volna neki. Korábban is okozott már botrányokat, belekötött bárkibe, de ez mintha csak növelte volna a népszerűségét. Idén azonban valahogy minden balul ütött ki. Februárban új albummal jelentkezett, a The Life of Pablo sorsa azonban már egy kicsit mintha az egész eddigi évét előrevetítette volna.

A mindig elképesztően magabiztos Kanye West képtelen volt kiadni a kezéből a lemezt.

Február 11-én az új Yeezy kollekciójával együtt mutatta be egy nagyszabású eseményen, de három nappal később már megvariálta a számokat. A rengeteg módosuláson ment keresztül mire végre megállapodott a The Life of Pablóban. A bizonytalanságát jól tükrözi, hogy egy hónappal később újrakevert egy számot, hogy aztán csaknem fél évvel a megjelenés után újabb változtatásokat eszközöljön.

A zenei sajtó nagyobbik része mindig szuperlojális volt a rapperhez, de az új lemezét szinte mindenhol érte kisebb-nagyobb kritika.

A 2013-as Yeezus című albumától minden szakíró elájult, Kanye West szinte belefulladt a dícséretekbe, az se lett volna meglepő, ha mindenhová zenei kritikusok cipelték volna a vállukon. Ehhez képest az érezhetően töprengőbb, tétovább Pablo az óriási felhajtás ellenére szakmailag csak csendes sikernek értékelhető. Még akkor is így van ez, ha minden bizonnyal jónéhány év végi listán ez lesz a befutó lemez.

Az új albumának Famous című dalában újra elővette Taylor Swiftet. Nem tudni, hogy a rappernek miért akadt be annyira a popsztár, de kétségtelen, hogy a 2009-es MTV díjátadón történt botrány óta (amikor is West kiragadta az éppen karrierje fontos csúcsára jutó Taylor Swift kezéből a mikrofont, hogy közölje, valójában Beyoncé-nak kellett volna győznie) valósággal utazik rá.

A Famous című dalban a rapper kifejti, hogy akár le is feküdhetne Swifttel, hiszen ő tette híressé azt kurvát, mondja szó szerint. Kanye West állítólag kért jóváhagyást az énekesnőtől, de kiderült, hogy ez a történet erősen sántít. Botrány is kerekedett ebből az album megjelenése környékén. A rapper a júliusban megjelent videóklippel tovább akarta ütni a vasat, hiszen a monstre videó nyitójelenetében meztelenül fekszik egy ágyban egy sor szintén meztelen hírességgel, közvetlenül mellette a balján mindjárt Taylor Swifttel.

Egy ágyban Kanye és Taylor Swift, álomjelenet a Famous klipjéből:

Kanye West és Taylor Swift egy ágyban a Famous klipjében

Ugyan egy darabig elcsámcsogtak ezen a médiában, de West várakozásaival ellentétben a hírességek egyáltalán nem vették fel a kesztyűt.

Éppen ott, ahol leginkább szerette volna, a Famous klipje visszhangtalan maradt.

Ellenben a rajongók sem igazán tudtak vele mit kezdeni, a régi klipes sikerekhez képest a Famous videóját ma is csak, már az ő szintjén csak, 21 millióan látták, ráadásul példátlanul talán az egyetlen klipje, ahol határozottan elutasítóan nyilvánítottak véleményt a nézők. A legelvakultabb hívei közül is néhányan felvetették, hogy talán ezt a Taylor Swift vonalat ideje lenne elfelejteni.

A felemás zenei évet egy sikeres koncertturné egyenesbe tehette volna, de végül mentális állapota miatt novemberben félbe kellett szakítania a fellépéseket. Az üstökösként induló tervezői karrierje az Adidas márkánál a Yeezy vonallal azonban határozottan földbe állt az idei évben. Már a februári show-ja sem váltott ki olyan nagy lelkesedést, mint a korábbi kollekciók, de akkor az új lemez debütálása mellett a divatszakértők magasztalásának hiányával nem igazán foglalkozott senki.

A szeptemberi bemutató azonban egyértelmű és igazi kudarc volt, amit Kanye West sem tudott másként magyarázni.

A show szokatlan körülményei csak egy része volt a bukásnak, az igazi gond inkább azzal volt, hogy semmi újdonságot nem tudott mutatni. Ennek meg is lett a következménye, ahogy erről már írtunk korábban. Állítólag a rapper mentális mélyrepülése is ezzel a fiaskóval kezdődött szeptember közepén. A leszereplés már csak azért is érthetetlen, mert az év elején a The Life of Pablo mellé megálmodott merchandise kollekció elképesztő siker lett, és egy csapásra trendet teremtett. Azóta minden valamire való sztár az ő trükkjét alkalmazza, sőt a Pablo rajongói darabjainak hatását már a legnépszerűbb ruhamárkák kínálatában is könnyedén felfedezhetjük.

A The Life of Pablo ajándékkollekció óriási siker lett:

A Pablo rajongói kollekciója
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Kanye West idén is letett valami igazán sikeres dolgot az asztalra ezért is érthetetlen, hogy a Yeezy vonalból hogyan fogyhatott ki ilyen látványosan a szufla.

A szakmai kudarcok ellenében állhatna a családi élet, azonban a Kardashian-West famíliának idén a magánéleti válságokból is kijutott idén. A párnak tavaly december született meg a második gyermeke, Saint West. Örömre lenne ok elég, de rebesgették, hogy az első szülése után depresszióban szenvedő Kim Kardashian hiába próbált felkészülni rá, hogy második alkalommal elkerülje a lelki mélypontot, ez mégsem sikerült. Ugyan hivatalosan sosem erősítették meg, hogy a realitysztár újra depressziós volna, de a közösségi térben az idei év első felében a korábbiakhoz képest csak nagyon moderáltan volt jelen.

A nyár végén, az ősz elején Kim Kardashian és Kanye West újra visszatértek a vörös szőnyeges partikra:

Kanye West és Kim Kardashian együtt a vörös szőnyegen
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Annak ismeretében, hogy Kim Kardashian korábban imádott a figyelem középpontjában sütkérezni, idén ellenben szinte visszahúzódó volt, egyálatlán nem tűnik légből kapottnak a pletyka.

Igazából már a nyáron pletykák keringtek arról, hogy a házasságuk válságban van.

Ekkor azonban jobbára mindenki legyintett a szóbeszédre. Akár így volt, akár nem, a horror október elején érkezett el, amikor Párizsban Kim Kardashiant fegyveres rablók a hotelszobájában megkötözték és fegyvert szegeztek a fejéhez és kirabolták. A brutális támadás természetesen sokkolta a hírességet, akit azóta pánikrohamok gyötörnek és gyakorlatilag eltűnt a nyilvánosság elől. Éppen akkor tért volna vissza egy jótékonysági eseményen a kamerák elé, amikor Kanye Westet kórházba szállították, így vörös szőnyeg helyett azonnal repülőgépre szállt és férjéhez sietett.

Kim Kardsahian és Kanye West kapcsolatának válságáról csak pletykák keringtek, az viszont tény, hogy a kritikus pillanatokban mindig egymás mellett voltak. A rapper félbeszakította a turnéját a párizsi merénylet hírére, és csak akkor tért vissza a színpadra, amikor felesége állapota már stabilabb volt. Kim Kardashian pedig a belső információk szerint férje kórházi kezelése idején szinte minden percét West mellett töltötte és odaadóan ápolta. Az viszont biztos, hogy miután Kanye West elutasította a további kórházi gondozást és járóbetegként folytatja a kezeléseket, a pár különköltözött. Ennek oka állítólag első sorban az, hogy Kim Kardashian szeretné megkímélni a gyerekeket attól, hogy ilyen állapotban lássák az apukjat.

A rapper hangulatingadozásai és dühkitörései az orvosok és a család szerint is veszélyt jelenthetnének a gyerekekre.

De miért éppen most zuhant össze? A családi és szakmai megtorpanás mellett állítólag ez az időszak mindig is különösen nehéz Kanye West számára, 2007 novemberében veszítette el édesanyját, aki mellrákkal küzdött, majd egy ezzel kapcsolatos plasztikai beavatkozás következtében hunyt el. A sztárnak egészen különleges és közeli volt a kapcsolata az édesanyjával, halálát a mai napig nem tudta igazán feldolgozni, és állítólag a mentális problémái is ekkor kerültek felszínre.

A hiperaktív és munkamániás Kanye West ugyanis évek óta gyógyszeres kezelés alatt áll.

A mostani összeomlásának a hátterében is a gyógyszerek nem megfelelő adagolása áll. A zenészt megviselték a feleségével történtek ugyanakkor a koncertturné teljes lemondása nagy anyagi veszteséget jelentett volna. Az amerikai elnökválasztás eredménye is összezavarta.

A koncertturné lemondása óriási anyagi veszteséget jelent Kanye Westnek:

A színpadon Kanye West
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

West korábban nagyon büszkén állította magáról, hogy az Obama-generáció küldötte, a kampány során Hillary Clinton mellett állt ki, de a választás után mégis mintha Trump mellett tett volna hitet. Mindez azonban már igencsak összekuszálódott, nyilván hatással volt rá a szavazás is, de amikor zavaros politikai fejtegetésekbe kezdett a színpadon, akkor már nem volt beszámítható. A kedélyjavítókat, nyugtatókat, antidepresszánsokat nem az előírásoknak megfelelően szedte, és egy idő után a szerek hatására teljesen kiszámíthatatlan lett.

Kanye Westet hallucinációk gyötörték, közel volt a kiszáradáshoz és csaknem 48 órán egy hunyást sem aludt.

Paranoiával és depresszióval kezelik, az orvosok szerint arra, hogy az idei évben visszatérjen alig van esély. Kanye West és Kim Kardsahian is labilis állapotban van, ami igencsak rossz kombináció egy párkapcsolatban, sokan tartanak tőle, hogy ez eddigi problémáikat mélyíteni fogja ez a válság és akár a házasságuk is rámehet. Természetesen azonban mindenki annak szurkol, így mi is, hogy még erősebben kerüljenek ki ebből helyzetből, az eddigi gesztusaikból, hozzáállásukból kiindulva joggal bizakodhatunk ebben.

Források: Complex, Glamour, Harper´s Bazaar

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője