Köllő Babett büszkén viseli a hibrid motoros huszármentét a Sztárban sztár leszek! műsorában

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A népszerű Sztárban sztár leszek! című showműsort sokan a ruhák miatt is kedvelik. A zsűriben Köllő Babett, Majka, Pápai Joci, Tóth Gabi ülnek, és a stylistjaik, a színfalak mögött dolgozó sminkesek, fodrászok, divattervezők mindent elkövetnek, hogy a sztárok a legjobb formájukat hozzák. És persze ha lehet, beszéljenek is róluk.

Köllő Babett ezúttal huszár öltözék ihlette ruhában a Sztárban sztár leszek! showműsorban
Köllő Babett ezúttal huszár öltözék ihlette ruhában a Sztárban sztár leszek! showműsorban
Fotó: Kiss Márk

A Sztárban sztár leszek! showműsorhoz nagyon sokat hozzátesz látványban az, hogy mit viselnek a sztárok, a zsűri tagjai. Éppen ezért mutatjuk meg exkluzív riportunkban a backstage-ben dolgozó alkotókat. Ezúttal Köllő Babett ruhájáról tudhatsz meg olyan dolgokat Kiss Márk stylist, divattervező segítségével, amit máshol nem olvashatsz.

Huszáros styling

A hatodik élő adásra ismét egy meglepetést tartogatott nekünk Kiss Márk és Köllő Babett. A színésznő és a designer a tőlük már megszokott teátrális megjelenítést választották most is, úgy tűnik, mi sem áll távolabb tőlük, mint egy akár hétköznap este is felkapható ruhadarab. Kiss Márk a riportsorozatban már többször elmondta, hogy véleménye szerint a showműsor arról is szól, hogy kicsit megszabaduljunk a hétköznapoktól, a farmer-szürke pulcsi-tornacipő szentháromságtól, a sok munkától, a stressztől, a gondoktól.

„Babett eheti ruhájának az inspirációja már rég megfogalmazódott bennem. Egyrészt azért, mert tudom, hogy a Babett szívéhez is közel áll, másrészt pedig engem is foglalkoztat a magyar öltözködéskultúra és annak hagyományos és tradicionális elemeinek átlenyegítése, és a mai divatba való átemelése. Mindazonáltal, hogy nagyon változatos és rengeteg inspirációt tartalmaz, egyébként egy nehéz inspirációs témának is tartom a magyar viselettörténetet úgy, hogy jóízű és igazán trendi feldolgozás legyen a végeredmény.” – fogalmazta meg Babett eheti ruhájáról Márk.

Ezúttal a klasszikus magyar huszárviselet volt a kiindulópont. Formailag és elemeiben Márk megtartotta annak jellegzetes tagoltságát és arányrendszerét, azonban az anyaghasználatot és a dekoratív elemeket a sportos és funkcionális motoros viselet elemeivel ötvözte. A végeredmény egy 'motoros huszár' hibrid, mintha a kettő gyakorlatilag ütközött volna. A teljes öltözet alapanyaga a hagyományos posztószövet helyett fekete műbőr lett, mely a motoros viselet hagyományos alapanyaga.

Ez a huszár nem lóra pattan, hanem a motorjára.

Az öltözet felső részét a hagyományos dolmányt mellényé alakította, és zakóujjak helyett az egy magas szárú kesztyűben folytatódik. A formája és hossza a klasszikus dolmányt idézi egy nőiesebb karcsúsított verzióban, mely kiemeli Babett csodás alakját. A zsinóros díszítő elemeket elhagyta, és annak megszokott sújtásos kialakítását és elhelyezkedési rendszerét megtartva steppelésre cseréltette, azaz nem plusz díszítőelem került a ruhára, hanem a motoros protector öltözet funkcionális steppelése látja el a dekoratív funkciót, úgy hogy közben az sújtásokra emlékeztet. Szerettem volna a teljes öltözetet monokróm feketében tartani (ezzel is modernizálva), így a steppelések és a jellegzetes motoros öltözet ezüstös fényű cipzárain kívül nem helyeztem el plusz dekorációs elemet a ruhán. – meséli Kiss Márk.

Köllő Babett huszárok inspirálta ruhájáról készült rajz a Sztárban sztár leszek! műsorban
Fotó: Kiss Márk

A huszárnadrágot mindig úgy szabták, hogy lábszáron feszesen álljon, hisz bele kellett férjen a magas szárú csizmába, fönt pedig a funkcionalitás miatt bővebb, kényelmesebb. Ezt a fazont megtartva tervezte újra a nadrágot, és a hagyományos sújtásokat az elejéről az oldalára áthelyezve szintén steppelésre cserélte a tervező.

Megyeri Csilla: „Szívós, talpraesett, kemény csaj vagyok”

Megyeri Csilla: „Szívós, talpraesett, kemény csaj vagyok”

A huszárviselet egyik hangsúlyos eleme a vállra terített mente, melynek jellegzetes arányait megtartva egy steppelt pufi kabáttá alakította Kiss Márk. Ahogyan az eredeti viseletben is, itt is visszatérnek a sújtásokra emlékeztető steppelt részletek. A mente rendszerint báránnyal volt bélelve és fekete bárányszőr szegélyezte.

„Ezt én puha fekete strucctollra cseréltem, mert szerettem volna, hogy a kemény összhatást oldja valami, és ehhez egy finom, bolyhos és nőies textúra társulna.” – mondta Márk.

Tény, hogy újra nagyon divatos a strucctoll, de mi a GLAMOUR szerkesztése közben már kerüljük, annak ellenére hogy gyönyörű, és a revük varázslatos világát idézik.

A teljes öltözékhez egy magassarkú csizmát társított Márk, melynek magas szára hasonlít a motoros nadrág steppelt részleteihez. Az öltözéket felvéve olyan, mintha egybeolvadna a nadrág és a csizma, ezáltal egy nagyon vagány és modern, mai megjelenést láthatunk.

A show előtt a backstage-ben

Nagyon érdekelt, hogy Babett hogyan készül az élő showra, és hogy hogyan képzeljük el az utolsó órákat. Megkérdeztem Márkot, mivel nyugtatják egymást, és azt is, hogy vajon mennyi idő kipihenni ezt az adrenalinlöketet, amit az élő adás okoz?

Babett nem egy stresszelős típus, ahogyan én sem, inkább izgatottság érzése az, ami jellemző ránk ilyenkor. Én nagyon várom mindig, hogy a ruhát egyben lássam az elkészült sminkkel, frizurával, mert az varázsolja 'késszé' az egészet, számomra a beauty olyan, mint egy kiállítás a ruhához, nagyon sokféle irányba viheti az outfitet. Egyes esetekben alátámasztja, máskor pont oldani kell a hangulatát valamivel, vagy van, hogy a kontrasztra építünk. Számomra ez az egyensúly keresése, amíg aztán a végső állapotát eléri a teljes look. Babett automatikusan a ruhához szellemül. Sok időm őszintén szólva nincs kiélvezni a látványt, hisz miután lefotózzuk, már kezdődik is a műsor, amikor már a szereplőkre és táncosokra koncentrálok. – osztotta meg a bennfentes információkat Márk.

Köllő Babett egy vagány, bőrből készült, huszármente inspirálta motoros jellegű szerelésben ült be a Sztárban sztár leszek! zsűrijébe
Fotó: Kiss Márk
Köllő Babett egy vagány, bőrből készült, huszármente inspirálta motoros jellegű szerelésben ült be a Sztárban sztár leszek! zsűrijébe
Fotó: Kiss Márk

Megható és motiváló

Miután tudom, hogy Köllő Babett és Kiss Márk barátok is, nagyon érdekelt, vajon mi volt a Sztárban sztár leszek! adásaikor a legmeghatóbb pillanatuk. Mindketten nagyon kedves, nyitott személyiségek, Márk pedig, ahogy eddig ez kiderült számomra, a világ második lenyugodtabb embere. Az első nem más, mint Csáti Melinda a GLAMOUR egyik vezető szerkesztője.

Minden alkalommal megható, amikor elkészülünk, mert mindig annyira más a total look az előzőekhez képest, hogy olyan érzés, mintha mindig az első lenne. Csak nézem Babettet és gyönyörködöm benne, ő pedig néz engem és az én reakciómat figyeli. Azt hiszem, azt élvezem a legjobban, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, ezért pedig nagyon hálás vagyok. Egyrészt a családomnak, hogy mindig támogattak ebben, másrészt pedig a munkatársaimnak, akik mindig partnereim. Szeretem, hogy a divatszakmán belül több szegmensben mozoghatok, a tervezéstől a styling feladatokon át a kreatív irányításig. Szeretem azt, amikor egy projekt a koncepció kitalálásától kezdve rám van bízva, és már az alapoktól bele tudom vinni a kreatv víziómat, de azt is nagyon élvezem, amikor más elképzeléseit kell ruhában kifejeznem. Nagyon szeretem azt, hogy mindig változatos a munkám, és soha nincs két egyforma műsor vagy divatfotózás. Egyik nap forgatás van, a következőn valamilyen magazin divatfotózása vagy modellek tesztfotózása, a következőn pedig épp tanítok valamelyik iskolában (Krea, Mod'art, Werk Akadémia). Szeretem az elégedett megrendelőimet és vásárlóimat, amikor a tükörbe néznek, és rajtam keresztül látják magukat, mert olyankor valami olyat láthatnak, amit lehet, hogy nem is feltételeztek volna magukról. Illetve nagyon élvezem azt is, hogy széles skálán mozoghatok a divatban a mainstreamtől a high fashionig, felmérve azt, hogy az adott projektben éppen mire van szükség, vagy egyikből belecsempészhetek a másikba egy kicsit." – mondta Márk.

Nagyon nagy öröm, ha az ember lelkes, a szakmájukat szenvedéllyel végző emberekkel találkozhat, így én is nagyon szerencsének tartom magam.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

glamour plusz ikon Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)