Kulcsár Edina exkluzív fotósorozattal ünnepli a női testet: „Az alakom még nem a régi, de a tükörben nem egy tehenet látok, hanem egy nőt”

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Teljesen új arcát mutatja meg a GLAMOUR első digitális címlapján a háromgyerekes Kulcsár Edina, aki szülése után először állt magazinunk fotósa, Zsólyomi Norbert kamerája elé. Exkluzív interjúnkban őszintén mesél az anyaság, a nőiesség megéléséről és az önelfogadásról.

Stylist: Kiss Márk; Stylistasszisztens: Csaba Erika; Smink: Bényei Betti; Haj: Radván Simon Ruha H&M MUGLER
Stylist: Kiss Márk; Stylistasszisztens: Csaba Erika; Smink: Bényei Betti; Haj: Radván Simon Ruha H&M MUGLER
Fotó: zsólyomi Norbert / glamour

Az utóbbi két évben kapott hideget-meleget, mégis megtanulta, hogyan peregjen le róla a negatív ítélet. Mindig is csodáltam a kitartásáért, a teherbírásáért és a kedvességért. Nem értem, hogy a közvélemény egy része miért nem látja ezt az oldalát. Régen találkoztunk, rengeteg mindent történt vele, sikeresebb lett, még sincsenek felesleges manírjai, és több mint hatszázezer követő után is pontosan tudja, honnan indult.

Kulcsár Edina két hónappal a szülés után, pluszkilókkal is sugárzó. Nőiességének megélése mellett azért is vállalta el a fotózást, hogy ezzel is bizonyítsa másoknak: az önostorozás helyett jobb, ha elfogadjuk azt, amink van, és megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a jelenből. Nehéz lenne csak úgy elmenni a története mellett anélkül, hogy ne érintene meg. Minden nőnek tükröt mutat és erőt ad. Talán ez az egyik legnagyobb erőssége.

Háromgyerekes anyaként nagyon sok nőnek adsz erőt. Miért is ne lehetne egyszerre helyt állni a karrierben, az anyaságban és a nőiesség megélésében...

Bár kívülről így tűnik, be kell vallanom, vannak pillanatok, amikor nem élem meg ennyire pozitívan ezt a kérdést. Az elmúlt időszakban háttérbe szorult a nőiességem megélése. Nyilván próbálok figyelni a megjelenésemre, de ez nem mindig egyszerű. Viszont azt gondolom, teljesen mindegy, hogy egy, kettő vagy három gyermeked van, fontos, hogy amikor belenézel a tükörbe, úgy érezd, mindent megtettél azért, hogy jól érezd magad a bőrödben. Már gyerekként is sokat sportoltam, táncoltam, aztán elkezdtem modellkedni, és az évek alatt megtanultam, hogy rengeteg önbizalmat és pozitív önképet ad, ha az ember foglalkozik magával.

Stylist: Kiss Márk; Stylistasszisztens: Csaba Erika; Smink: Bényei Betti; Haj: Radván Simon Ruha H&M MUGLER; Plasztiktop KISSMARK X ALMA ABONYI; Kesztyű SAINT LAURENT
Fotó: Zsólyomi Norbert

Ismert emberként nagyobb kíváncsiságnak, több negatív előítéletnek vagy kitéve, teljesen mindegy, hogy épp a régi formádról, a magánéletedről vagy éppen a vállalkozásodról van szó.

Kilenc évvel ezelőtt, amikor jelentkeztem a szépségversenyre, számoltam azzal a ténnyel, ha esetleg megnyerem, többen megismernek és pozitív visszajelzéseket vagy negatív előítéleteket is kapok. Az ismertté válásomnak is voltak szakaszai, nem lett azonnal hatszázezer követőm. Ahogy teltek az évek, egyre jobban megtanultam kezelni a népszerűség pozitív és negatív hozadékát.

Kulcsár Edina: „Voltak kételyeim, de elkezdődött az új életem, és mára biztos vagyok a döntésemben”

Kulcsár Edina: „Voltak kételyeim, de elkezdődött az új életem, és mára biztos vagyok a döntésemben”

Kilenc éve minden egyes nap tanulok valamit, azt gondolom, megfelelő mentális egészség és elfogadás nélkül nem tudnám kezelni az ezzel az élettel járó behatásokat. Úgy érzem, mostanra értettem meg igazán, hogyan tudom ezt a lehető legreálisabban kezelni, ha például valaki negatívan próbál lefesteni vagy ilyen jelzőket dobál rám. Pontosan tudom, mi az, amivel egyáltalán nem szabad foglalkozni, és melyik az a helyzet, ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni. Itt volt például a legutóbbi eset, amikor valaki egyszerűen letehenezett.

Először jót nevettem rajta, de aztán elgondolkodtam: tudom, hogy az alakom még nem a régi, de ha belenézek a tükörbe, nem egy tehenet látok, hanem egy nőt, aki három gyermeknek adott életet, és büszkén viseli a kilóit. Ez az eset csak egy volt a sok közül, mégis úgy éreztem, meg kell osztanom a követőimmel, rengetegen azonosulhatnak vele. Így is lett. Miután kitettem az oldalamra, egyetlen negatív visszajelzést sem kaptam, kicsit mindenki magáénak érezte, mivel mindenkinek eszébe jutott legalább egy hasonló eset, amikor egy helyzetben negatív jelzőkkel illették. Az emberek sokszor tudatlanul ítélkeznek, miközben fogalmuk sincs róla, valójában milyen ok húzódik a plusz kilók hátterében. Általában azok teszik mindezt, akik nincsenek kibékülve önmagukkal, és a saját frusztrációjukat mások bántásával próbálják ellensúlyozni.

Azt mondják, ahogy idősebb, érettebb és egyre bölcsebb lesz valaki, megtanulja jobban kezelni a támadásokat. Egyetértesz?

Ha két évvel ezelőtt kaptam volna egy ilyen kritikát, valószínű nagyon rosszul esett volna. Az elmúlt két év viszont annyira megedzett lelkileg, hogy szabályosan leperegnek rólam a dolgok. Annyi bántást, támadást kaptam, olyan volt, mintha egy érzelmi hullámvasúton ülnék. A férjem, Márk, rengeteget segített nekem, hogy megtanuljam kezelni és elfogadni ezt a helyzetet. Mostanra sikerült nagyon erősen felépíteni magam mentálisan, végre úgy érzem, egyben vagyok.

Legyen szó bármilyen krízisről, megpróbáltatásról, rengeteget számít, ha van melletted valaki, egy társ, aki mindenben támogat.

Márk rengeteg önbizalmat ad, nem akar megváltoztatni. Néha visszanézem a régi fotóimat, elborzadva nézem, mennyire vékony voltam, amikor összejöttünk. Legalább húsz kilóval voltam könnyebb, és testképzavarral küzdöttem. Folyamatosan diétáztam, soha nem voltam elégedett. Amikor belenéztem a tükörbe, úgy éreztem, attól leszek boldog, ha minél vékonyabb vagyok. Utólag visszagondolva már tudom, mi volt ennek az oka: amikor nem érzed jól magad, megpróbálsz változtatni a szokásaidon, aztán felismered, hogy mindez azért van, mert valójában nem vagy boldog.

Stylist: Kiss Márk; Stylistasszisztens: Csaba Erika; Smink: Bényei Betti; Haj: Radván Simon Ruha H&M MUGLER
Fotó: Zsólyomi Norbert

Egy válás, pláne két pici gyermekkel, az új élet kialakítása rengeteg megpróbáltatást tartogat. Mire tanított meg az elmúlt időszak?

Megtanultam, mennyire fontos, hogy egy olyan családi közegben élj a gyerekeiddel, ahol nincsenek konfliktusok és kiegyensúlyozott, biztos alapokon álló kapcsolatban légy. Korábban sokszor éreztem úgy, hogy egyedül vagyok, így kell keresztülmennem minden megpróbáltatáson, amit az élet hoz, miközben mindenki arra vágyik, hogy egy olyan kapcsolatban éljen, ahol olyan társa van, aki megérti, aki mellett nem érzi magát egyedül, aki mellett igazán nő lehet.

Kulcsár Edina nagyon őszintén mesélt egy szülés utáni kényes problémáról, és imádjuk érte

Kulcsár Edina nagyon őszintén mesélt egy szülés utáni kényes problémáról, és imádjuk érte

A korábbi kapcsolataim egyikében sem találtam meg mindazt, amiben most részem van. Sikerélményt remélve inkább a munkába temetkeztem, egy idő után egy mókuskerékben találtam magamat, és nem voltam boldog. Kívülről mosolyogsz, de belülről érezed, hogy felemészt ez a befásult érzés. Rossz passzban voltam, és közben még lelkiismeret-furdalásom is volt. Azt éreztem, hogy nem vagyok jó anyukája a gyerekeimnek. Nem tudtam velük éreztetni az önfeledt boldogságot, és a szeretetem sem tudtam úgy kifejezni feléjük, mint azt szerettem volna. Aztán húztam egy vonalat, felismertem, hogy ez így nem mehet tovább. Megtanultam, hogy néha tudni kell – még ha fáj is – nehéz döntéseket hozni.

Nagy bátorságra vall meghozni egy ilyen döntést…

Bár borzasztóan nehéz és érzelmileg megterhelő időszak volt, rengeteget fejlődtem lelkileg. Ekézett a sajtó, pálcát törtek a fejem fölött ismeretlen emberek. „Milyen anya az ilyen?”, „Rossz anya vagy!” és ehhez hasonló megnyilvánulásokkal illettek, közben pedig fogalmuk sem volt róla, hogy mi az igazság. A Tv2 Párharc vetélkedőjében való közös szereplésem Márkkal egy jó lehetőség volt nekünk, hogy bebizonyítsuk másoknak, tényleg megtaláltuk egymás személyében a tökéletes társat. Onnantól valahogy elfogadóbbak lettek az emberek velünk kapcsolatban. Persze még is így akadtak, akiknek nem tudtuk megváltoztatni a rólunk kialakult álláspontját, de nincs megfelelési kényszerünk.

Stylist: Kiss Márk; Stylistasszisztens: Csaba Erika; Smink: Bényei Betti; Haj: Radván Simon Lakkfűző BLACK DREAM Napszemüveg H&M Choker SZPUTNYIK SHOP
Fotó: Zsólyomi Norbert

Túl gyorsan történtek az események körülötted: kiderült, hogy véget ért a házasságod, majd szinte azonnal fény derült az új kapcsolatodra. Valahol érthető, hogy sokan ezért kételkedtek az új szerelem tartósságában.

Ebben valóban hibát követtünk el, rosszul időzítettünk. Eleve később beszéltünk a válásomról. Folyamatosan nyomozott utánunk a bulvármédia, és egy ponton sarokba szorítva éreztem magam. Nem szerettem volna, ha nem az én oldalamon, hanem egy bulvárújság hasábjain, téves információkkal tarkítva szembesülnek az emberek a ténnyel. Nem volt sok időm, hogy meghozzam a döntést: vagy megosztom én, hogy mi zajlik körülöttem, vagy megteszi helyettem más. Külső szemmel nézve megértem azokat, akikben ellenérzést váltott ki ez az egész, vállalom, túl gyorsan történt minden, de akkor, abban a helyzetben ezt találtam a legjobb megoldásnak. Utólag azt gondolom, már nem bánom, hogy így alakult, de csak azért, mert a támadások még erősebbé tették a kapcsolatunkat, ahogyan én is ennek köszönhetően erősödtem.

Stylist: Kiss Márk; Stylistasszisztens: Csaba Erika; Smink: Bényei Betti; Haj: Radván Simon Ruha SZPUTNYIK SHOP
Fotó: Zsólyomi Norbert

Mivel elég megosztó lettél a történtek után, biztos vagyok benne, hogy sokat tapasztaltál és csalódtál is az emberekben. Könnyen alakítasz ki új kapcsolatokat?

Azt gondolom, könnyen nyitok, nem hagyom, hogy tapasztalataim rányomják olyasvalakire a bélyeget, akiben még nem csalódtam. Ettől függetlenül megtanultam különbséget tenni kapcsolat és kapcsolat között: egy kezemen meg tudom számolni, kik az igazi barátaim. Három gyerek mellett nehéz közös programokat kialakítani, a gyerekek előtt korábban a modellkedés és az ezzel járó elfoglaltság miatt szorult háttérbe a barátnőimmel töltött közös idő. Már akkoriban is, ha volt egy szabad fél napom, nem a barátnőimet hívtam, hogy találkozzunk, hanem anyukámat és a most kilencvenkét éves mamámat, csináljunk valami közös programot. Különleges szövetséget alkotunk mi hárman, és ez most sincs másképp.

Nagyon sok területen kell helytállnod. Hogy bírod?

Szerintem kifejezetten jól bírom, de azért nem tagadom, hogy vannak nehéz, kifejezetten megterhelő napjaim. Mostanában gyakrabban tör rám az érzés, hogy néha olyan jó lenne egy kicsit kikapcsolni. Anyukám rengeteget segít a vállalkozásaimban, sok terhet levett a vállamról az utóbbi időben. Márk anyukája is jön, amikor csak teheti, próbál helytállni. Érdekes, huszonévesen olyan felhőtlenül csinál mindent az ember, nem gondol bele dolgokba, csak úgy teszi a dolgát. Most, idősebb fejjel gyakran teszem fel magamnak a kérdést: biztos, hogy mindent jól csinálok? Folyamatosan jár az agyam a gyerekekkel kapcsolatban, szeretném, ha boldogulnának a jövőben, ehhez mindent meg szeretnék adni nekik. Szeretném, ha büszkék lennének az anyukájukra. Imádják, ha szépen kisminkelem magam, csinosan megyek értük az óvodába és a bölcsibe, ilyenkor mindig szóvá teszik, hogy milyen szép vagyok, ez nagyon jó érzés.

Nemcsak a gyerekek, a férjed, hanem az öntértékelésed miatt is fontos, ha igazán nőnek érezheted magad.

Három gyerek mellett néha az is nagy szó, ha eljutsz hajat mosni, de valahogy meg kell találni az egyensúlyt az anyaság, a nőiesség megélése és a karrier között. Nem szabad, hogy az egyik felülkerekedjen a másikon. Miért kellene magunkat ostorozni például azért, mert jelenleg nem olyan az alakunk, mint korábban! Én inkább megpróbálom a jelenből kihozni a maximumot, és örülni annak, amim van. Márkkal ezen a téren is jól kiegészítjük egymást, egymás támaszai vagyunk a nehezebb pillanatokban is.

Nem szokványos fotók születtek rólad a GLAMOUR digitális címlapsorozatában. Merész vagy, hogy bevállaltad, miközben pontosan tudtad, hogy lesznek olyanok, akik majd negatívan véleményezik a képeket.

Büszke vagyok rá, hogy tízhetes múlt a kisebbik gyerekem, és ha még nem is tökéletes formában, de kamera elé álltam. Biztos, hogy lesznek kritikusai a merészségemnek, de nem érdekel. Soha nem akartam megosztó személy lenni, nem ezzel a tervvel vág neki az ember a karrierjének. Vannak hiányosságaim és erősségeim is. Ezekkel a képekkel szerettem volna megmutatni, hogy itt vagyok, nő vagyok, és vállalom magam. Voltak rossz döntéseim, de nem bántam meg, mindennek így kellett történnie, mert a rosszból is tudni kell előnyt kovácsolni. Boldog vagyok, van egy szerető társam, három csodás gyermekem.

Stylist: Kiss Márk; Stylistasszisztens: Csaba Erika; Smink: Bényei Betti; Haj: Radván Simon Lakkfűző BLACK DREAM Napszemüveg H&M Choker SZPUTNYIK SHOP
Fotó: Zsólyomi Norbert

Hogy látod magad tíz év múlva?

Ugyanilyen pörgősnek, energikusnak. Lesz két kiskamasz és egy kisiskolás gyerekem. Nagyon várom már ezt az időszakot, hogy végre próbálgassák a szárnyaikat, kitalálják, mire vágynak az életben. Bízom benne, hogy az én példámhoz hasonlóan őket is az viszi majd előre, hogy valami maradandót alkossanak. Ezzel a szemlélettel indítottam útjára a vállalkozásaimat, bízom benne, hogy a lányaim látnak majd ezekben perspektívát, és tovább viszik.

De nem szaladok ennyire előre, ki tudja, mit hoz a jövő! Most inkább arra koncentrálok, hogy erős maradjak, olyan szuper lehetőségek találjanak meg, mint például a GLAMOUR címlapfelkérése. Csodás érzés, amikor közösen létrehozunk egy fotósorozatot, amibe mindenki maximálisan beleteszi a tehetségét, és együtt valami olyan dolgot alkotunk, amit büszkén mutatok majd meg a férjemnek, a családomnak és a gyerekeimnek is. Visszatérve a kérdésre, nehéz tíz év távlatát megjósolni, de ha a közeli időszakot nézem, jó lenne Márkkal egy kicsit kettesben kimozdulni. Utazgatni, világot látni együtt. Meglátjuk, mikor jön össze, hiszem, hogy a sors akarta, hogy találkozzunk, és már a kapcsolatunk elején megpróbáltatásokkal nézzünk szembe. Az idő minket igazolt, a mi kis mozaikcsaládunkkal vagyunk egészek, amit két hónapja a kislányunk, Amara érkezése koronázott meg. Nincsenek véletlenek, az életben mindig minden úgy történik, ahogy az meg van írva.

Nézd meg, mit gondol Edina az online bántalmazásról!

Stylist: Kiss Márk; Stylistasszisztens: Csaba Erika; Smink: Bényei Betti; Haj: Radván Simon

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ezért nem kell félni a volt barátnő visszatérésétől

Ezért nem kell félni a volt barátnő visszatérésétől

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

PR

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

PR

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

PR

A tökéletes ajándékpáros: egy illat neki és neked (x)

A tökéletes ajándékpáros: egy illat neki és neked (x)