Lilu beszólt a magyar influenszereknek: „Nem csak a kajád, az utazásod és a ruhád a fontos!”

Az egyik legismertebb műsorvezetők egyike, aki az elmúlt években a bőrápolás rejtelmeibe is profin beleásta magát. Lilu a március-áprilisi számunk címlapsztárja, a GLAMOUR Women of the Yearen idén Az év vállalkozója kategória jelöltje, a holnap megjelenő magazinban őszintén mesél reflektorfény előnyeiről és hátrányairól, az idő múlásához való viszonyulásáról és a közösségi média visszásságairól.

 Lilu a május-júniusi GLAMOUR címlapsztárja
Lilu a március-áprilisi GLAMOUR címlapsztárja
Fotó: Zsólyomi Norbert

Mára már nem csak egy hobbi és öngondoskodás az életében a bőrápolás, hanem sokkal kiemeltebb szerepe lett. Lilu, amellett, hogy sikeres műsorvezető, médiaszakember és anyuka, ma már üzletasszonyként és közösségi médiasztárként is tevékenykedik. Egy innovatív bőrápoló termékcsaládot vezetett be a magyar piacon, a Body+Me-t, melynek fejlesztéséhez felhasználta a szépségiparban szerzett tapasztalatait. A közösségi csatornáján egy támogató közösséget alakított ki, de pontosan érzékeli, hogy az interneten rengeteg a bántó hang, mások becsmérlése egyfajta normatívának számít manapság. Véleménye szerint ennek nem szabadna így lennie.

Lilu a március-áprilisi GLAMOUR címlapsztárja őszintén mesél a közösségi média veszélyeiről
Fotó: Zsólyomi Norbert

Mindenkinek szüksége van támogatásra

Lilu szívügyének érzi, hogy az emberek észrevegyék mások problémáit, és támogassák egymást. „Mindenki úgy csinál a közösségi médiában, mintha csak a kajája, az utazása meg a ruhája lenne fontos, pedig jó lenne, ha egy influenszer, akinek sok követője van, legalább időnként szóba hozna társadalmi kérdéseket is. Nem gondolom, hogy mindenkinek úgy kell kiállnia a tanárokért, ahogyan én teszem, és tudom, hogy sokszor már a politizálás határát súrolom, de az, hogy itthon az influenszerek nem vesznek tudomást arról, ami körülöttük történik, engem nagyon zavar. Ha valaki attól fél, hogy követőt veszít azért, mert támogatja például a tanárokat, akkor az nem véleményvezér. Akkor ő valaki, akinek sok követője van, és szeret magáról szép fotókat megosztani. A Liluland oldalán elmondjuk, hogy a niacinamid mire jó, de a személyes Instagramomon, ha egy égbekiáltó igazságtalanság történik, és egy olyan csoporttal igazságtalanok, amelynek nincs hangja, nekem pedig van, akkor kutya kötelességem felszólalni. És nekem ez nagyon hiányzik a közéletből. Ez komoly felelősség, és bánt, hogy ennyire felszínes és felületes ez a közösség, emiatt gondolom azt, hogy Magyarországon sokkal kevesebb influenszer van, mint akire használjuk ezt a kifejezést. Nyilván én is próbálok jó arányt tartani, és nem csak ez van a felületeimen, de nekem azért van gondom arra, hogy felemeljem a hangomat azokért, akiknek nincs.” - meséli Lilu.

Lilu a műsorvezetés mellett saját beauty márkát alapított
Fotó: Zsólyomi Norbert

Az igazságtalanságot nem lehet szó nélkül hagyni!

„A Makeup/Down-ban nagyon sokféle lány megfordult, sokféle történetet hallottunk, amelyek bőven túlmutattak a szépségápoláson, és nem volt olyan vendégem, akinek ne lett volna egy mondata arról, hogy bántották a külseje miatt. Az, hogy van, aki a természetességet szereti, imádja az ősz haját vagy a ráncait, teljesen egyéni. Van, aki nem tud elviselni egyetlen ősz hajszálat sem, és amint meglát egyet, rohan a fodrászhoz, de olyan is van, akinek gyönyörűen áll, és már a harmincas éveiben hagyja, hogy lenőjön az ősz haja. Akármit látunk, soha nem tudjuk, hogy a másik mit érez, mit lát a tükörben. Hogy éppen egy durva válságon megy keresztül és nem reálisan látja magát, mert egyszerűen nincs rendben a lelke. Nekem ettől még nincs jogom megítélni, szemétkedni, kommentelni. Ha valaki hagyta lenőni az ősz haját, és neki az tetszik, nekem nincs jogom erről véleményt formálni, mert nem kérdezett meg. Majd ha a barátnőm felhív és megkérdez, akkor lesz hozzá jogom, és akkor elmondom, de akkor is annak az ismeretében, hogy ő milyen, és mit miért csinál. Nagyon fontos, hogy tudjuk, mi a különbség a támogató kritika és az öncélú gonoszkodás között. Mindig csak arra válaszoljunk, amit kérdeztek. Lehet viszont támogatni. Nagyon szeretem és sokra tartom azt, ha valaki érdek nélkül, egyszerűen csak leír valamilyen kedves dolgot.- osztja meg a rendkívül őszinte interjúban a gondolatait a műsorvezető.

Olvasd el a teljes interjút a GLAMOUR márciusi-áprilisi számban, mellyel megkapod a GLAMOUR-napos kuponfüzetet is!

Ez is érdekelhet

Ennyi szex kell egy boldog párkapcsolathoz

Ennyi szex kell egy boldog párkapcsolathoz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Megcsalásra gyanakszol? Ezek lehetnek az árulkodó jelek (x)

Megcsalásra gyanakszol? Ezek lehetnek az árulkodó jelek (x)