Marics Peti és Valkusz Milán: „Maximálisan bízunk egymásban, és haladunk a közös utunkon”

Május 19-én este debütál Magyarországon a Red Bull Jukebox. A koncerten a VALMAR, Marics Peti és Valkusz Milán számai mellett feldolgozások és újrahangszerelések is hallhatók lesznek majd. Az egyik legnépszerűbb hazai együttes két tagja az új projektről és a mindennapjaikról is elárul egy-két titkot.

Marics Peti és Valkusz Milán 15 éve barátok
Marics Peti és Valkusz Milán 15 éve barátok
Fotó: Red Bull/Pálfi Balázs

A pénteki esemény egyik nagy dobása, hogy Marics Petinek és Valkusz Milánnak szinte minden lépését a közönség irányítja. A koncerten a VALMAR számai mellett feldolgozások és újrahangszerelések is hallhatók lesznek majd. Korábban online szavazhatott a közönség, hogy a srácok milyen stílusban és milyen dalokat adjanak elő. Az esemény helyszínén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is lesz még lehetőség beleszólni a koncert alakulásába, ahol a legnépszerűbb zenekar tagjai mellett a népszerű rapper, T.Danny és Papp Szabi énekes is feltűnik.

Hogy fogadtátok, amikor megkerestek titeket a Redbull Jukebox projekttel?

Valkusz Milán: Óriási örömmel, ez egy nagy volumenű produkció, ráadásul Takács Ákos, a koncert megálmodója nagyon régi jóbarátunk. Korábban a Red Bull projektek kapcsán már többször dolgoztunk együtt, még a Valmar előtt a dj-s időszakomban is együttműködtünk. Ez egy új show, egy új, izgalmas tematikával, az pedig külön megtiszteltetés, hogy minket választottak ki erre a feladatra. Nagy örömmel vágtunk neki a próbafolyamatoknak, nem minden felkérésre mondunk igent, de ennél nem volt kérdés a döntésünk.

Marics Peti: Ugyanezt gondolom én is, szeretjük a Red Bull csapatot, Takács Ákos barátunkat és ahogy mondta Milán ez az új koncepció külön érdekessé teszi az egészet, kíváncsiak vagyunk, hogyan fogadják majd az emberek. Még soha nem volt ültetett koncertünk és a helyszínen, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is most lépünk fel először.

Valkusz Milán és Marics Peti többféle zenei feldolgozással és saját dallal készül a Red Bull Jukebox koncertre
Fotó: Red Bull/Pálfi Balázs

Több szempontból is extra kihívást jelent nektek ez a projekt, hogy készültetek rá, hogy minden tökéletes legyen?

Valkusz Milán: Mindent beletettünk, lesznek zenei feldolgozások, amiket először ösztönből felénekeltünk, felrappeltük az újonnan született alapra, és a próbafolyamatok alatt alakult ki a teljes produkció. Nem teljesen volt idegen számunkra, eléggé otthonosan mozgunk a feldolgozásokban. Nagy volt a felkészülés, két hétig folyamatosan gyakoroltunk, szerencsések vagyunk, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretünk.

Marics Peti: Arra gondol Milán, hogy nem egy olyan produkcióba kellett beleállnunk, amivel nem tudunk azonosulni. Úgy nyúltunk bele a különböző stílusirányzatokba, hogy közben végig önazonosak maradhattunk.

ByeAlex: „Lehet, hogy nem én vagyok a legnépszerűbb az országban, viszont megkerülhetetlen vagyok”

A rengeteg koncert és esemény mellett hogy bírjátok menedzselni az időt?

Marics Peti: Nekem nagyon nem megy, viccen kívül az egyik legnagyobb problémám ezzel az életvitellel, hogy nem tudok mindenre időt szakítani. Egyik fellépésről a másikra rohanunk, hajnalban hazaérünk, közben klipet forgatunk, reklám kampányokban szerepelünk és próbálunk. Közben azért próbálom menedzselni, hogy legyen időm a sportra, és akkor még a családommal nem is találkoztam. Teljesen jogos, amikor anyukám felhív és számonkér: „Kisfiam két hete nem láttalak.”, teljes mértékben igaza van. Nehéz összeegyeztetni úgy, hogy mindenre annyi időt tudjak fordítani, amennyit az megérdemel.

Valkusz Milán: Nem könnyű feladat, különösen most, hogy párhuzamosan elkezdődött a turnénk. Egy mókuskerékben vagyunk, de közben csináljuk, mert mindig is ezt akartuk.

A Red Bull Jukebox próbán mi is ott lehettünk, a srácok mellett a Hősök zenekar tagjai, további előadók, mint T. Danny vagy Papp Szabi is fellépnek a pénteki koncerten
Fotó: Red Bull/Pálfi Balázs

Mivel tudtok feltöltődni az ilyen megterhelő időszakban?

Marics Peti: A sport mindenre jó, testileg és mentálisan is karbantart. Emellett imádok Fifázni, a barátaimmal találkozni. Amikor van egy kis szabadidőnk, megpróbálok teljes mértékben a pihenésre fókuszálni. Sokszor nincs erőm ide-oda rohangálni, és ez nem a lustaság miatt van, egyszerűen négy fellépés után nincs energiám, egyszerűen csak feküdni akarok, és semmit nem csinálni. Másrészt az a helyzet, hogy nem is nagyon tudunk bárhová is kimozdulni minőségi időtöltés céljából. Mindenhol megismernek, megrohamoznak minket, így nagyon nehéz kikapcsolni, emiatt inkább bezárkózunk otthon, elhívjuk a barátainkat hozzánk, pihengetünk, gépezünk, filmezünk. Néha nehéz a népszerűséggel járó dolgokat menedzselni, erre nem lehet felkészülni. A zenekar indulásakor apukám figyelmeztetett, hogy az ismertségnek ára van, nem lesz mindig egyszerű. Az ember nyilván nem tudja előre felmérni, hogyan fog megbirkózni ezekkel a szituációkkal, de közben meg az volt a célunk, hogy a közönség megismerje a zenénket. Nem gondoltuk, hogy ennyire bejön majd az embereknek, amit csinálunk, néha még most is meglepődünk rajta.

Herceg Erika: „A maximalizmusom miatt nagyon nehéz a saját elvárásaimnak megfelelni”

Hogy telnek mostanában a mindennapjaitok?

Valkusz Milán: Most, hogy újra együtt lakunk, még több időt töltünk együtt. A fellépések, egyéb elfoglaltságok miatt nincs időnk semmire, már annak is örülünk, hogy hazamegyünk és lefekszünk. Nincs időnk más programra, nagy ritkán eljutunk moziba, de más csoda nem történik, próbáljuk utolérni magunkat.

Mi inspirál a másikban?

Marics Peti: Milán jelenlétében, az őt körülvevő energiák mindig segítenek kirántani a nehezebb periódusokból. Azt hiszem, hogy ez fordítva is működik. Maximálisan bízunk egymásban, tizenöt éve vagyunk barátok, kölcsönös megértésben, támogatásban haladunk a közös utunkon.

Valkusz Milán: Peti humora adja az igazi lendületét a barátságunknak, mellette soha nem lehet unatkozni, mindig meg tud nevettetni.

Nézd meg, mit üzent a Red Bull Jukebox próbán Milán és Peti a GLAMOUR-olvasóinak!

Ez is érdekelhet

„Ha feláll, abból baj lesz!” - Így vezethet impotenciához a visszautasítás

„Ha feláll, abból baj lesz!” - Így vezethet impotenciához a visszautasítás

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Így éli meg Salma Hayek és Kim Cattrall a menopauzát (x)

Így éli meg Salma Hayek és Kim Cattrall a menopauzát (x)

PR

Ha nem férsz be a bőröndödbe, mutatunk egy szuper pakolási tippet! (x)

Ha nem férsz be a bőröndödbe, mutatunk egy szuper pakolási tippet! (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)