Meghan Markle elmesélte, milyen volt, amikor buta cicababának tartották

Meghan Markle a legutóbbi podcastjében Paris Hiltonnal beszélgetett, a téma pedig azok a nők voltak, akiket egyszerűnek, naívnak, butácskának ítél meg a társadalom, lelkiismeretfurdalás nélkül szexualizálja őket, és nem kíváncsiak arra, milyen értékesek valójában. A beszélgetés közben a hercegnéből előjöttek az emlékek.

Meghan Markle
Meghan Markle a nőket támogatja podcastjében
Fotó: Justin Goff/KGC Photo Agency LLP / Northfoto

Markle tévés karrierének egyik állomása a Deal or No Deal című műsor volt, amire a magyarok Áll az alku címen emlékezhetnek. Az itthon csak “táskanyitogatós” játékként elhíresült műsorban Meghan Markle egyike volt azoknak a hoszteszeknek, akiknek a feladata annyi volt, hogy mosolyogjon, szuggesztíven nézzen a játékosra, majd egy ponton kinyisson egy táskát.

Sok emléket idézett fel

Az Archetypes podcast új epizódjának elején elmesélte, hogy „bár nagyon ritka az, hogy két négy év alatti gyerek mellett tévézni lehessen”, az egyik nap mégis a távirányítót nyomogatta, és éppen ment a műsor, amelyben 2006-ban szerepelt. Bár a műsor nem éppen a színészetről szólt, de hálás volt azért, hogy valamiből fizetni tudja a számláit, amíg meghallgatásokra jár.

Nagykövetségről tévéműsorba

Azt mondja, soha nem felejti el, hogy ebben a műsorban senki nem volt kíváncsi az agyára. „A főiskolán nemzetközi kapcsolatokat tanultam, és amikor a forgatáson voltam, előfordult, hogy arra gondoltam, mikor gyakornok voltam az Egyesült Államok Argentín Nagykövetségén Buenos Airesben. Ott kifejezetten az agyam miatt értékeltek, itt pedig éppen az ellenkezője miatt.”

Markle elmondta, hogy a felvétel előtt a hoszteszeknek sorba kellett állni különböző állomásokon. Szempilla hosszabbítás, melltartó párnázás, és minden héten kaptak utalványt, hogy barnításra is tudjanak járni. Volt egy nagyon pontos elképzelés arról, pontosan hogyan is kellene kinéznünk. Ez kizárólag a szépségről szólt, nem feltétlenül a szellemi képességekről.

Meghan Markle és Mariah Carey megtárgyalták, mit is jelent valójában dívának lenni

Még a nevét sem tudták kimondani

A hercegné felidézte, hogy a műsor vezetőjének még a vezetéknevét is nehezére esett kimondani, egyszer a kulisszák mögött hallotta, hogy a műsorvezető ingerülten gyakorolja, hogyan kellene kimondani a vezetéknevét. Végül kilépett a műsorból, mert ugyan hálás volt a munkáért, de hogy az milyen érzéseket kelt benne, azért már nem.

A lányok esze nem érdekelt senkit

A műsorban nem ő volt az egyetlen nő, aki a táskákat nyitogatta. Markle arról is beszélt, hogy nagyon sok okos fiatal nőt ismert meg ott, és hiába voltak azok, ez senkit nem érdekelt. Minden nap gyomorgörccsel mentek haza, hiszen tudták, hogy jóval többek annál, mint ahogyan a műsor készítői látták - és láttátok őket. Nem szerette az egyértelmű tárgyiasítást, hogy rájuk kényszerítettek egy bizonyos kinézetet, ahogy azzal sem békült ki, ez milyen hatással volt rá.

Meghan Markle augusztusban indította el podcastjét, a 12 epizódos sorozat fókuszában olyan nőket lealacsonyító és visszatartó címkéket járnak körül, amelyekről ismert emberek mesélik el személyes tapasztalataikat. Beszélgetett már arról, hogy az ambíció hányszor hangzik el a nőkkel kapcsolatban szitokszóként, és a díva kifejezés eredeti tartalma is a diskurzus részét képezte. Most az angol “bimbo” kifejezés volt a központi téma, amelyet dekoratív, fiatal, tárgyiasított nőkre szoktak ráaggatni, akik a meggyőződés szerint butácskák, és csak a megjelenésükkel tudnak előbbre jutni.

Még több Meghan Markle

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói