Meghan Markle csak első látásra tűnt kirekesztettnek Erzsébet királynő temetésén

2022.szeptember.19.

Elegáns volt, végtelenül komoly és gyönyörű, viszont távolról úgy tűnhetett, neki semmi sem jutott Erzsébet királynő különleges ékszereiből, amit a királyi család hercegnéi és hercegnői büszkén viseltek. A látszat azonban, mint olyan sokszor, most is csalt.

Meghan Markle Erzsébet királynő temetésén
Meghan Markle Erzsébet királynő temetésén
Fotó: Getty Images /Karwai Tang

Ha végig nézel az angol királyi család nőtagjairól készült fotókon, melyek Erzsébet királynő állami temetésén készültek, és elidőzöl kicsit a részleteken, akkor feltűnhet valami. Nem, nem a visszafogott fazonú ruhák és kalapok, amire a szigorú etikett miatt nyilván számítani lehetett. Ha jobban megfigyeled, vagy kicsit is jártasabb vagy az uralkodói család öltözködését illetően, akkor pontosan tudod, hogy az ékszerválasztásaiknak nagyon fontos szimbolikája van.

A kis Sarolta hercegnő például – aki életében először viselt kalapot a nyilvánosság előtt – egy, korábban a királynőtől kapott patkó alakú brosst viselt kabátja bal oldalán, ezzel is tisztelegve a királynő lovak iránti rajongása előtt. Katalin hercegné, aki rengeteget tanult Erzsébet királynőtől az ékszerek hordozta üzenetek erejéről, két feltűnő darabot is viselt a temetésen: egy gyöngy fülbevalót, amit az uralkodó még az esküvőjére kapott, valamint egy gyöngysort, amit 1983-ban viselt először egy állami banketten.

Erzsébet királynő, és az ő nagylelkű ajándékai

Meghan Markle-t nézve azonban, aki Katalin hercegné, Sarolta hercegnő és Kamilla királyné mellett állt, felmerülhet a kérdés, nem tűnik-e úgy, hogy ő az egyetlen aki ebből a szempontból kilóg a sorból, vagyis egyetlen nyaklánc vagy bross sem díszíti a ruháját, mellyel a királynő előtt tisztelegne. Ez azonban nincs így, Meghan ugyanis a többi hölgyhöz hasonlóan ugyancsak egy olyan ékszert viselt, amit egykor Erzsébettől kapott. Meghan esetében egy nagyon diszkrét, aprócska, gyöngyből és gyémántból készült csepp alakú fülbevalóról van szó. A különleges ékszert szerdán is viselte, amikor lerótta tiszteletét a királynő koporsója előtt.

Meghan Markle csepp alakú fülbevalója Erzsébet királynő ajándéka volt még 2018-ban
Fotó: Getty Images

Szívszorító az Erzsébet királynőről készült utolsó portréfotó

A gyönyörű fülbevalót azután kapta Meghan Markle még 2018-ban, egy hónappal azután, hogy összeházasodott Harry herceggel, hogy a királynővel együtt a Londontól nagyjából 200 mérföldre található Cheshire-be utazott, hogy találkozzanak a helyi közösség vezetőivel, és megtekintsék a helyi iskolások előadását. Külön érdekesség, hogy a csepp alakú fülbevaló az uralkodó egyik kedvenc darabjának kisebb változata.

Ez is érdekelhet

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós