Sarolta hercegnő is részt vesz Erzsébet királynő temetésén, kalapban, apró felnőttnek öltözve

2022.szeptember.19.

Ez az első alkalom, hogy kalapot visel Sarolta hercegnő, valamint egy olyan ékszert, amit magától a királynőtől kapott, és amivel dédnagymamája lovak iránti rajongása előtt tiszteleg. Egy biztos: korábban még sosem láthattuk ilyen komoly öltözetben a mindössze 7 éves hercegnőt.

Sarolta hercegnő és György herceg autóban kíséri a menetet Erzsébet királynő temetésén
Sarolta hercegnő és György herceg autóban kíséri a menetet Erzsébet királynő temetésén
Fotó: Getty Images/WPA Pool

Az elmúlt napok egyik legfontosabb kérdése volt, hogy vajon a 9 éves György herceg és a 7 éves Sarolta hercegnő is részt vesznek-e Erzsébet királynő állami temetésén. Úgy tűnik, Katalin hercegné és Vilmos herceg elég idősnek ítélte ahhoz a gyerekeket, hogy elkísérjék dédnagymamájukat az utolsó útjára. (Ezzel szemben a 4 éves Lajos herceget érthető okból nem hozták magukkal.)

Sarolta hercegnő Erzsébet királynő temetésén
Fotó: Getty Images/Samir Hussein

A két testvér Kamilla királyné mellett érkeztek az uralkodó temetésére, méghozzá a lehető legelegánsabb ruhákban. Sarolta hercegnő egy apró, patkó alakú gyémánt brosst is viselt a kabátja bal oldalán, ezzel is tisztelegve dédnagymamája szenvedélye előtt, aki egész életében rajongott a lovakért. Érdekesség, hogy az aprócska ékszert maga a királynő ajándékozta korábban a kislánynak.

Sarolta hercegnő patkó alakú brosst viselt a temetésen
Fotó: Getty Images /Peter Byrne - PA Images

A királyi család életében különösen fontos szerepet töltenek be az ékszerek és azok jelentései, sőt: fontos diplomáciai üzeneteket is közvetíthetnek velük. Maga Katalin hercegné és pontosan tudja ezt, nem véletlen, hogy a temetésen két ékszere is Erzsébet királynőé volt korábban. A többsoros nyakláncot 1983-ban viselte először egy állami banketten, míg a gyöngy fülbevalót esküvőjére kapta ajándékba az uralkodó.

Visszatérve Saroltára, ahogy a fotókon is jól látszik, a 7 éves hercegnő, hűen a brit szokásokhoz - egyébként életében először -, maga is kalapot viselt a felnőtt hölgyekhez hasonlóan. Első kalapos debütálása a szomorú esemény miatt volt ennyire visszafogott, hiszen a feltűnő formájú, színes darabokat az etikett szerint szigorúan a vidámabb pillanatokra tartogatják az uralkodói családban.

Katalin hercegné és Vilmos herceg számára egyébként fejtörést okozott, hogy a két gyermek is részt vegyen-e a temetésen, tudta meg a People, bennfentesek szerint azonban úgy ítélték meg, György és Sarolta mindketten felkészültek a temetésre. Ők egyébként autóban követik a gyászmenetet Katalin hercegnével és Kamillával közösen, míg édesapjuk, Vilmos, gyalog követi a koporsót a királyi család többi, felnőtt tagjával együtt.

Mindent, amit Erzsébet királynő temetéséről tudnod kell:

Ez is érdekelhet

Havi horoszkóp: Végre egyenesbe hozhatod az életedet októberben

Havi horoszkóp: Végre egyenesbe hozhatod az életedet októberben

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói