Mentorként segíti a Miss Balaton versenyzőit Bertók Fruzsi a GLAMOUR második nagykövete

2019.május.9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sokaknak ismerősen csenghet Bertók Fruzsi neve, aki 2015-ben a legjobb nyolc közé jutott a Miss Balaton szépségversenyen. Azóta számos világmárka modelljeként dolgozik, nem mellesleg 2017-ben ő volt GLAMOUR második nagykövete. Most új kihívás vár a fiatal lányra, hiszen ebben az évben Magony Szilvi és Horváth Cinti mellett ő lesz a Miss Balaton mentor csapat egyik tagja, erről mesélt nekünk.

Mentorként segíti a Miss Balaton versenyzőit Bertók Fruzsi a GLAMOUR második nagykövete
Fotó: Instagram/frugina

Hogyan fogadtad a mentori felkérést?
Nagy örömmel fogadtam a felkérést, mert rég dédelgetett álmom volt, hogy segítsek és megosszam a tapasztalataim szélesebb közönségben a szépségverseny, színpadi mozgás, modellkedés iránt érdeklődő lányokkal.
Az öröm mellett persze nagy felelősséget is éreztem, mivel régóta dolgozom azon, hogy a Miss Balaton család teljes értékű tagja legyek, pontosan tisztában vagyok vele, hogy a profi színvonalú szervezésben kőkemény munkája van azoknak, akikkel mostantól együtt dolgozhatok, ezért fel kellett nőni ehhez a feladathoz.
Ráadásul, amikor felkértek, vissza kellett mondanunk a rég tervezett amerikai álom nyaralásunk egy részét, de a férjem is tudta, hogy ez a lemondás egy olyan cél elérését szolgálja, amiben látta, hogy mennyi munkám van, ezért kérdés nélkül támogatott. Nagyon hálás vagyok neki, hogy elismeri, amit csinálok, így felhőtlen az öröm.


Mik a legfontosabb feladataid a felkészítés során?
Tavaly alkalmi trénerként a színpadi mozgás elsajátításában segítettem a döntős lányok felkészülését. Idén ennél összetettebb a szerepem, de a legfontosabb feladatomnak a lányok mentális felkészítését tekintem.

Mi jelenti a legnagyobb kihívást?
Szerintem az évek előrehaladtával mentorként az lesz a legnehezebb, hogy lépést tartsunk a fiatal generáció online ismereteivel. A szépségversenyre jelentkezés alsó korhatára 17 év, ami 9 év korkülönbséget jelent köztem és a legfiatalabb versenyzők közt. Tavaly is feladat volt egy musical.ly videó elkészítése, ami gyakorlatilag a Z generáció tehetségkutatója. Az én és a nálam idősebb generációra nem jellemző ennek az alkalmazásnak a használata. Ez a feladat a lányok személyiségének megmutatására egy eszköz, amit ők már jobban ismernek és használnak, ezért mi ebben csak kis segítséget tudunk talán adni, hogy hogyan hozzák ki magukból a maximumot kamera előtt. Instrukciót adni egy olyan dologban, amit nem használunk, nem lehet. Ezért nem is ebben, hanem a mindennapi életben való megjelenésre és az ehhez kapcsolódó hasznos tanácsokra összpontosítok, amit úgy gondolom minden helyzetben és minden eszközön keresztül érdemes közvetíteni.

Szerinted mi kell, ahhoz, hogy valaki elnyerje a Miss Balaton címet?
Rosszul hangzik, legalábbis én versenyzőként úgy éreztem rossz csengése van, hogy "meg akarom nyerni." Azt gondoltam erőszakos, ha valaki nagyon akar és akaratból indul neki egy ilyen versenynek. Tévedtem. Ha valaki ki meri mondani, hogy valamit meg akar csinálni, akkor megvan benne az elhatározás és az önbizalom. Az utóbbi két dolog a legfontosabb. Én nem véletlenül nem nyertem 2015-ben a Miss Balaton versenyzőjeként. Szerintem több oka lehet, hogy valaki elindul egy ilyen versenyen. Nekem egyrészt a változás volt, vágytam valami változásra, lehetőségre, indíttatásra, hogy abban az élethelyzetben visszaigazolást kapjak, hogy merre egyengessem tovább az utam. - NEM, egy megmérettetés dönti el, hogy mire vagyunk képesek. A kitartás hozza meg azt, amire vágyunk. Ha valaki megnyeri ezt a versenyt, de nincs kitartásra, akarata, elhatározása és önbizalma végig csinálni a céljait, akkor kap egy címet, amiről jövőre elfelejtik, hogy ki volt mögötte. Ha valaki a Miss Balaton címet akarja elnyerni, akkor akarjon többet. Legyen egy olyan célja az életében, amit a királynői titulussal előrébb tud vinni. Használja a médiamegjelenéssel és a versennyel, a Miss Balaton címmel járó lehetőségeket. Mindenkit arra biztatok, hogy vágjon bele, és jelentkezzen május 25-ig a versenyre, mert biztos, hogy rengeteg élménnyel és tudással gazdagodik, aki komolyan veszi a felkészülési időszakot, nem beszélve az utána érkező lehetőségekről.

Te hogyan készülsz a bikiniszezonra? Vannak bevált praktikáid?
Próbálok egyensúlyt tartani az életem minden területén és ez az elmúlt időszakban sikeres volt, amit a külsőm hálál meg leginkább. Ha a karrieremben, magánéletemben rend van, akkor a súlyom sem ingadozik. Szerencsés vagyok, mert alapvetően jó alkatom van, amit szinte tényleg csak a lelki állapotom befolyásolt idáig. De ha úgy érzem a külsőmet is rendbe kell tenni, természetesen én is kitapasztaltam pár számomra előnyös praktikát. Ilyenek pl.: Steinberger léböjt kúrával indítok minden diétát. A drasztikus 5 nap után annyi akaraterőt szedek össze, hogy utána már nem kérdés, hogy nem rontom el, amit addig kibírtam. A folytatás nálam inkább a bevitt kalória mennyiségén alapszik. A direkt cukrot kerülöm. Szinte mindent eszem, de mértékkel, csak amire a szervezetemnek valóban szüksége van.
A mozgás számomra nagyon fontos, hiszen testnevelő-edzőként tisztában vagyok a jótékony hatásával, ezért a bikiniszezonra készülés alatt növelem a heti mozgás mennyiségét. Mivel főállás mellett csinálok még sok minden mást, vannak hosszú napjaim, sűrű heteim – ilyenkor nem mindig tudok koncentráltan edzeni, de egy kikapcsoló spinning, amit még a legfáradtabb mentális állapotban is végig tudok csinálni, jóleső érzést ad.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője