Nagy Katica élete legszebb ruhájában érkezett a GLAMOUR Women of the Year gálára - a Semmelweis színésznője csak úgy tündökölt

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A GLAMOUR Women of the Year Magyarország legnagyobb vörös szőnyeges gálája, amit minden év márciusában rendezünk meg. Ez az alkalom arra is tökéletes, hogy a népszerű magyar sztárok hazai divattervezők ruháit viseljék, ezzel is támogatva a magyar divatot.

Nagy Katica
Nagy Katica egy csodás Atelier Lajos ruhában érkezett a GLAMOUR Women of the Year gálára 2024-ben
Fotó: Sutus Fanni/GLAMOUR

Nagy Katica színésznő remek éven van túl, a Semmelweis című film főszerepe nagy népszerűséget hozott a számára. A GLAMOUR Women of the Year 2024 Az év színésznője díjára jelölt fiatal művész a már nem ismeretlen Atelier Lajos személyesen neki tervezett ruhájában érkezett.

Ruha a Semmelweis díszbemutatón

Lajos Attila, az Atelier Lajos alapító tervezője öltöztette Nagy Katica színésznőt már a Semmelweis című film díszbemutatójára is. Katica egy irrizáló sellőruhámban tündökölt akkor.

Ez volt az első alkalom, ahol nagyon sok ember találkozott Katicával az én kreációmban.

– meséli a fiatal designer, majd hozzáteszi, hogy Katicát testvére, Nagy Blanka által ismerte meg, aki az Instagram oldalának első száz követője közt volt. 2023-ban volt az első közös fotózásuk, amelyet Lengyel Zsombor fotózott a tervező stúdiójában, és elmondása szerint egy gyönyörű képsorozat született, ami olyan érzetet ad, mintha átrepültek volna az óceánt, egyenesen Los Angelesbe, az 1950-es évekbe érkezve.

Borbély Alexandra megmutatta a benne lakozó Barbie babát

Borbély Alexandra megmutatta a benne lakozó Barbie babát

A tervező rendszeresen öltöztet magyar színésznőket, így Borbély Alexandra 36. European Film Awardsos látványos ruhája is Attila alkotása.

Az alkalmi öltözékek különleges helyet foglalnak el a szívemben. Tervezőként nagy szabadságot nyújtanak, és valamiért ezek a látványos, bonyolult elkészítésű ruhadarabok a véremben vannak.

– fogalmazza meg a fiatal designer.

Borbély Alexandra ruhája elmondása szerint elég nagy stresszben tartotta, mivel teljesen szabad kezet kapott, és tudta, hogy elég nagy a tét. Ez volt az első külföldi, vörös szőnyeges alkalomra tervezett ruhája, amire nagyon büszke.

TUDTAD? Lajos Attila két évig a KREA design iskolában tanult először divattervezést, majd felvételt nyert a bécsi Angewandte egyetemre, ahol többek közt Bernhard Willhem és Hussein Chalayan voltak a professzorai. Végül ott is szerezte meg a diplomáját. Célja, hogy az általa tervezett ruhákat viselő nők a legszexibbnek érezzék magukat, és a 'legcoolabb' legyen LAJOS-ba öltözni.

Nagy Katica szerint a hazai művészeknek jobban kellene támogatniuk egymást, akár úgy, hogy magyar színészek magyar tervezők ruháit viselik
Fotó: Rácz Tamás/GLAMOUR

A glamúros ruha

Katica ruhája az Atelier Lajos legújabb “The Blue Moon Bar”-ra keresztelt kollekciójának egyik esszenciális darabja. Virginia Woolf Orlando című művének azonos címen készült filmadaptációja volt a tervezőt inspiráló mű. Egy olyan női karaktert képzelt el, aki formabontóan és szabadon kezeli az időt és annak múlását, a múltat és a jövőt szintetizálni tudja a jelennel, és így örökéletűvé válhat. A fekete-fehér hernyóselyem taftruha historizáló sziluettje egyben lehetne az 1980-as évek remeke is.

Mindig is szerettem volna egy bohém puffruhát készíteni. A pánt nélküli ruhához dupla szív alakú dekoltázst terveztem. A térdig érő koktélruha meghatározó, látványos eleme a fekete beráncolt pöttyös csipke réteg.

Különleges esküvői ruhák: ha a nagy napon elrugaszkodnál a merev hagyományoktól

Tudatos választás

A sikeres, GLAMOUR Women of the Year díjra jelölt színésznő elmondta nekünk, hogy számára nagyon fontos, hogy a magyar színészek magyar divattervezők ruháit viseljék, és hogy a magyar művészek támogassák egymást.

Ennek külföldön nagyon nagy hagyománya van, és jó lenne, ha itthon is nagyobb kultúrája lenne. Ezért választottam egy Lajos Attila tervezte ruhát.

– mesélte nekünk a gála előtt a Semmelweis című film női főszereplője.

Nagy Katica a Glamour Women of the Year gálára választott Lajos Atelier ruháját próbálja

„A díjtól én nem leszek se több, se másabb” – Exkluzív interjú a Szegény párák Oscar-díjas díszletberendezőjével, Mihalek Zsuzsával

„A díjtól én nem leszek se több, se másabb” – Exkluzív interjú a Szegény párák Oscar-díjas díszletberendezőjével, Mihalek Zsuzsával

A színésznő úgy érzi, tökéletesen tükrözik őt a Lajos Attila által tervezett ruhák, melyek mindig nagyon nőiesek. A pöttyös darabot, amit a színésznő a GLAMOUR gála vörös szőnyegén viselt, már a Bridal Fashion Show-n kinézte magának, ahol a tervező bemutatta az új kollekcióját.

Tudtam, hogy fel szeretném venni valahová, de még nem volt világos, hogy mi lehetne a megfelelő alkalom. Amikor jött a GLAMOUR jelölés Az év színésznője díjra, egyértelmű volt, hogy ezt fogom viselni.

– árulta el Katica.

Nagy Katica már az első ruhapróbán érezte, hogy megvan a tökéletes ruha a GLAMOUR Women of the Year gálára
Fotó: Rácz Tamás/GLAMOUR

A ruha pont olyan, mintha a színésznőre öltötték volna, így a próbafolyamat a tervező elmondása szerint tulajdonképpen csak sok-sok nevetéssel járt. A színésznő a Kazar kollekciójából választotta a ruhához tökéletesen passzoló cipőt és táskát.

Mosolygó Sára még ki sem került az iskolapadból, de már két filmszerepet is kapott

Mosolygó Sára még ki sem került az iskolapadból, de már két filmszerepet is kapott

Még nem láttad a Semmelweis című filmet?

A színésznő azt is elmesélte nekünk, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a Semmelweis című film kapcsán. Rengetegen jelezték neki, mennyire megindító volt számunkra, és hogy nagyon közel került a történet a lelkükhöz. Katica számára egy ilyen alkotásnak a részesévé válni nagyon felemelő érzés volt. Az pedig, hogy az alkotás az elmúlt öt-hat év egyik legnézettebb magyar filmje közé került, külön öröm számára.

Nagyon ajánlom azoknak, aki szeretik azokat a kosztümös filmeket, amikben nagy szenvedélyeknek lehetünk tanúi. Szabályosan magával sodor.

A színésznő szerint romantikus világú film a Semmelweis, ami sokkal lassabb, mint a mostani, iszonyú rohanással járó világunk, amiben rengeteg inger ér bennünket. Izgalmas volt érezni, belegondolni a színésznő számára, hogy ebben a korszakban, amiben Semmelweis Ignác élt, mennyivel lassabban teltek a napok, mennyivel lassabban ismerték meg egymást az emberek.

Konkol Máté filmrendező: „Kik lehetnének Magyarország vezető női politikusai, ha máshogy alakul?”

Konkol Máté filmrendező: „Kik lehetnének Magyarország vezető női politikusai, ha máshogy alakul?”

A színésznő a fiataloknak is nagyon ajánlja a film megnézését, mert érezhető, mennyivel misztikusabbak, izgalmasabbak voltak az egymással való ismerkedések abban az időben, amikor nem közvetítette mindenki premier plánban a mindennapjait, mint ma a közösségi médiában.

A színésznő azt is elmesélte nekünk, hogy a film forgatása alatt összebarátkoztak egy bábával, aki egyébként a filmben is szerepelt. A szülésznő olyan szépen beszélt a szülésről, a születésről, hogy szabályosan meghozta a filmben szereplő színésznők kedvét hozzá.

Rengeteg mindent megtudtam tőle a szülésről. A film kapcsán és nyilván a koromnál fogva is most került először a figyelmem középpontjába ez a téma.

– magyarázta a színésznő.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A TikTok szerint toxikus szülők neveltek - de tényleg jó ötlet diagnózist felállítani egy videó alapján?

glamour plusz ikon A TikTok szerint toxikus szülők neveltek - de tényleg jó ötlet diagnózist felállítani egy videó alapján?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)