Ne hallgass az influenszerre: Így soha ne fertőtlenítsd az életed

2020.április.24.

Nagyon jól teszed, ha óvatos vagy: viselj maszkot, amikor kilépsz a lakásból, lehetőleg vegyél fel gumikesztyűt. Maradj otthon, de ha ki kell menned a lakásból, akkor kerüld a tömeget, tartsd be a másfél-két méter távolságot az utcán és lehetőleg az üzletekben is. Ha megérkezel bárhová, alaposan moss kezet, ha tudod, fertőtlenítsd. Aludj sokat, tartsd magad formában, hogy az immunrendszered ellenálló legyen.

Jeffree Star
Fotó: Getty Images

Ha mindezeket betartod, akkor nagyban csökkented annak az esélyét, hogy elkapd a vírust. Igen, tudjuk, hogy így sem leszel 100%-os biztonságban, és teljesen természetes, ha aggódsz, és nem szeretnél beteg lenni, vagy nem szeretnéd, ha családtagjaid megbetegednének. A félelem ugyanakkor gyakran rossz tanácsadó, megzavarja a józan ítélőképességedet, és olyasmire is rá lehet bírni, amiről nyugodt helyzetben egyből azt mondanád, hogy ez teljes hülyeség. Hát még milyen vonzó lehet egy víruselhárító-eljárás, ha azt egy olyan ember ajánlja, gyakorolja, akinek adsz a szavára.

A beautyrajongók biztosan ismerik Jeffree Star nevét, aki a sminkelés területén már-már ikonnak számít. Az énekes és sminkmárka-alapító a minap olyan videót tett közzé, amelyen fertőtlenítő spray-vel fújják le az ételét, poharát, italát. A dolog kétségkívül rímelt arra, amit Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke javasolt a minap, hogy a koronavírus betegek tüdejét érdemes volna Lysollal (Amerika legismertebb tisztítószermárkája) kezelni. Ám hiába csinálja ezt Jeffree Star, vagy beszél erről egyenesen az elnök maga, ez attól még elképesztően nagy HÜLYESÉG.

Jeffree Star italát fertőtlenítik mielőtt inni kezd, SOHA NE CSINÁLD ezt:

Am I the ONLY ONE concerned that Madison sprayed Lysol straight on @jeffreestar OPENED redbull? Isn't that toxic? No Shade Just truly concerned! #savejeffreestar #help #jeffreestar pic.twitter.com/JTJJZgghyA— Heather Segura (@divamama_76) March 28, 2020 src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

A tisztítószerek elpusztítanak egy csomó kórokozót a tárgyak felületén, de az ember számára mérgek. Semmi esetben sem szabad őket belsőleg alkalmazni, megenni, meginni, mert nagyon súlyos egészségügyi kockázatai vannak ennek. A Lysol azonnal reagált, és mindenhol fizetett hirdetésekben hívja fel az emberek figyelmét, hogy a fertőtlenítőszer lenyelése nem hogy gátolná az újfajta koronavírus terjedését, de akár halált is okozhat. Ne fújj fertőtlenítőszert, tisztítószert az ételedre, vagy az evőeszközeidre mielőtt enni kezdenél. Mindig ügyelj rá, hogy ne kerüljön a szervezetedbe tisztítószer, bizony takarítás során sem árt gumikesztyűt húzni, és még a maszk sem túlzás, hiszen bizony tisztítószerek belégzése is ártalmas és roncsolja a tüdőt.

Ez is érdekelhet

Derítsd ki, melyik színtípusba tartozol, hogy a legjobbat hozd ki megjelenésedből!

Derítsd ki, melyik színtípusba tartozol, hogy a legjobbat hozd ki megjelenésedből!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói