˝Nem vagyok tökéletes˝ - Blake Lively őszintén mesélt az életéről és házasságáról

Az egykori Pletykacica egy sokoldalú, izgalmas sztárrá nőtte ki magát. Blake Lively élete maga a tökély, de a színésznő nem fél bevallani, hogy a csillogó felszín alatt neki is vannak problémái, no és nagyon fontos ügyei.

Blake Lively
Blake Lively
Fotó: GLAMOUR

Blakey Lively éppen magyaráz egy vancouveri szálloda elegáns éttermében, amikor hirtelen megáll a mondat közepén: "Miért olyan kényelmetlen a melltartóm?", kérdi és közben rendezgeti magát. "Van benne egy nagy csavarodás. Kisimítom", közben rám mosolyog: "Úgy fogok kinézni, mint aki fogdossa magát". Amint üldögél a szaggatott farmerjában halat majszolva, pont úgy néz ki, mint az a laza kaliforniai aranyhajú lány, akibe először beleszerettünk a Négyen egy gatyában című filmben és a Gossip Girl sorozatban.

Az év híre: A Gossip Girl sorozat visszatérhez hamarabb, mint gondolnád

Az év híre: A Gossip Girl sorozat visszatérhez hamarabb, mint gondolnádDe az elmúlt tíz évben rengeteget változott a színésznő, aki augusztusban tölti be a harminckettedik életévét. Hozzáment a Zöld Lámpásbeli kollégájához, Ryan Reynoldshoz, két kislányuk született – a kétéves Inez és a négyéves James. Lively pedig most várja a harmadik gyermeküket.

Szakmailag is sokkal összetettebb szerepekhez jutott: a drogfüggő egyedülálló anya Ben Affleck Tolvajok városa filmjéből, egy 1930-as évekbeli elvált nő Woody Allen Café Societyjéből, vagy a vak nő, aki teljesen másként látja a házasságát, amint visszakapja látását a Csak téged látlakban, majd egy eltűnt nő az Egy kis szívességben, legújabb filmjén pedig, a Ritmusszekción már az utómunkákat végzik. Most karrierje újabb szintre lép, ugyanis producere a Hatalmas kis hazugságok írónőjének, Liane Moriarty könyvéből készülő, a Férjem valamit titkol című filmnek. Lively szerepelni is fog benne, de producerként nagyobb hatása lesz a kreatív folyamatra, a pénzügyekre és az időbeosztásra, amit családja élete köré tud igazítani. Ez egy okos lépés, olyan, ami újfajta elismeréshez juttathatja egy olyan iparágban, ahol a nők éppen most tanulják, micsoda erő van abban, ha elmondják saját történetüket.

Blake Lively
Blake Lively
Fotó: GLAMOUR

Meddig maradsz Vancouverben?

A férjem itt forgat, ezért vagyok itt. Nem dolgozunk egyszerre. Családként vagyunk itt, előtte én csináltam pár filmet.

Hogy működik ez két ilyen csillogó karrierrel rendelkező embernél? Sok kompromisszumra lehet szükség...

Csodálom azokat az embereket, akiket feltölt a munkájuk. Ami számunkra ezt biztosítja az a családunk. Tudjuk, hogy minden más csak utána következik. Mindketten adtunk már fel dolgokat azért, hogy ne dolgozzunk egyszerre. Szerencsésnek tartom magam, hogy olyan helyzetben vagyok már, hogy korán a kezembe kerül egy forgatókönyv vagy regény, és kidolgozhatom. Ezért tudom előre, hogy min fogok dolgozni, és tudunk vele tervezni.

Blake Lively a legcukibb üzenettel köszöntötte fel férjét

Blake Lively a legcukibb üzenettel köszöntötte fel férjétKorábban már említetted, hogy vonzzanak a bonyolult karakterek, de nem csak azért, mert sérültek.

A képernyőn, főleg a mainstream filmekben nincsenek komplikált nők vagy feketék vagy fehérek. Gonoszak vagy hősiesek. És ez nem a való élet… Mindannyiunkban ott van a világosság és a sötétség is, és közben rengeteg árnyalata ezeknek.

Egyet értesz Reese Witherspoon kijelentésével, miszerint annak érdekében, hogy egyenlőség legyen a filmiparban, a nőknek producerré kellene válniuk és saját maguknak kellene kézbe venni a filmjeik gyártását?

Szerintem ez sokat segítene. Senki sem fog nálad jobban harcolni érted. Ezzel együtt ismerek sok csodás férfi rendezőt, producert, stúdióvezetőt, akik keresik a női történeteket, egyesek azért, mert apák, férjek és szeretnék, ha jobban képviselnék a nőket, mások azért, mert a számokat nézik. Azt látják, hogy a Wonder Woman felváltotta a vallást Amerikában, úgyhogy jobb lenne női főszereplős nyári filmekbe fektetni.

Oké, Blake Lively annyira dögös, hogy el sem hisszük

Oké, Blake Lively annyira dögös, hogy el sem hisszükEgy dokumentumfilm miatt kutattad a szexkereskedelmet, együttműködsz egy gyermekmentő szervezettel, amelyik a hatóságok bevonásával küzd a pedofilok felkutatása és büntetése ellen.

Nagyon érdekel a gyerekkihasználás kérdése. Annyira értékelem a saját gyerekkorom tisztaságát, és annak a gondolata, hogy egy gyereknek nincs lehetősége gyereknek lenni, borzalmas számomra. Megkérdeztem egy rendőrt, hogy milyen fiatalok a gyerekek a gyerekpornóban, és azt felelte, hogy a legfiatalabbnak, akit valaha látott, még nem vágták el a köldökzsinórját. Nincs olyan pelenkacsere, amikor nem gondolom azt, hogy ez az én kisbabám (a hangja elcsuklik). A Child Rescue Coalition 30-50 millió gyerekpornó adatcserét tart számon nap mint nap.

Mi mit tehetünk ellene?

Ha mindenki írna az internetszolgáltatójának, hogy követeli a gyerekpornográf tartalmú oldalak letiltását, akkor tennének ellene valamit. Ha nehéz lenne ezeket a fájlokat terjeszteni, akkor kevesebben mondanák, hogy "most kihasználom ezt a gyereket és közben lefilmezem". Csak hangot kell adnunk ezeknek a dolgoknak.

A magazinok mindig arról írnak, milyen tökéletes az életed, tökéletes a tested, tökéletes a férjed, tökéletes a családod, tökéletes a karriered. Hogy érzed magad, amikor ilyeneket olvasol?

Ez butaság. Leegyszerűsíti az embereket. Nem mindegyik, de a férfiak egy csoportja arra vágyik, hogy megértse és kontrollálni tudja a nőket. Ehhez arra van szükségük, hogy egy bizonyos formában fesd le előttük őket, amit ők is fel tudnak fogni. De a nők sokrétűek. És emlékeztetnélek rá, hogy amit a médiában látsz, nem a valóság. Egy-egy interjú előtti este rám tör a frász, vajon hogy fog ez az illető bemutatni engem? Így, amikor azt olvasod "oh, de tökéletes az élete" vagy "az élete romokban", akkor ők választják ki a te történeted.

Blake Lively
Blake Lively
Fotó: GLAMOUR

Akkor beszéljünk a saját történeted írásáról, Ryan tweetjei a családotokról isteniek.

Ennyi erővel dolgozhatna egy magazinnak is. Amikor azt írja, "a lányom", akkor soha-soha nem róla beszél. Minden pillanat kitalált helyzet. Néha megmutatja nekem is, csak hogy egy jót nevessek. Én annyira szerelmes vagyok belé, amikor ezeket írja. Úgy értem, a legtöbb esetben szerelmes vagyok belé, de olyankor különösen.

Hatalmas! Ryan Reynolds a legviccesebb dolgot írta Blake Lively képe alá

Hatalmas! Ryan Reynolds a legviccesebb dolgot írta Blake Lively képe aláAzt mondtad "a legtöbb esetben"?

Igen, azt mondtam, "a legtöbb esetben", mert ha azt mondanám, "annyira szerelmes vagyok belé mindig", akkor csak forgatod majd a szemed, hogy "jaj, de csodálatos, milyen tökéletes az élete". Szóval, ez a védőmechanizmusom.

Hogyan oldjátok meg a nézeteltéréseket a házasságotokban?

Más kapcsolatokban, ha valami probléma volt, felhívtam a barátnőimet vagy a nővéremet és elmeséltem, mit tett, és kértem a segítségüket. Vele viszont barátok voltunk két évvel már azelőtt, hogy randizni kezdtünk volna. És úgy is viselkedem vele, mintha a barátnőm lenne. Meg szoktam neki mondani, "figyelj, ez történt, mérges vagyok, így érzem magam, mit tegyek?". Ő is ugyanezt csinálja, úgy kezel, mint a legjobb haverját.

Apropó barátnők, amikor a Négyen egy gatyábant forgattátok, gondoltad volna, hogy America Ferrerával, Amber Tamblynnel és Alexis Bleddel egy évtizeddel később is barátok lesztek még?

Igen, és nagyon hálás vagyok, hogy még mindig azok vagyunk. Ők hárman a legközelebbi barátaim közé tartoznak, és a példaképeim is. Annyira kreatívak és közben aktivisták is. Feleségek, és a legtöbbünk már anya. Producerek, rendezők, írók. Nincsenek korlátaik, fantasztikusak!

Musical készül a kedvenc tinifilmünkből

Musical készül a kedvenc tinifilmünkbőlVégezetül, van valami tanács, amit alapján te magad is éled az életed?

"Ez is elmúlik egyszer". Arra emlékeztet, hogy amikor valami fájdalmas, el fog múlni. De akkor is, ha valami csodálatos, tudván, hogy egyszer elmúlik, még jobban fogod értékelni a pillanatát. Élvezd ki!

Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR 2018. szeptemberi számában jelent meg.

Ez is érdekelhet

Ma ez a menő tornacipő biztosítja a kényelmet Dorogi Éva számára

Ma ez a menő tornacipő biztosítja a kényelmet Dorogi Éva számára

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Divathírek

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?