Ha lemaradtál a Nincs baj, drágám körüli botrányokról, most képbe hozunk

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Nincs baj, drágám a napokban mutatkozott be a Velencei Filmfesztiválon, miután már nagyjából két éve nagy figyelem övezte a projektet. A főszereplőcserétől kezdve a viszályokon és a titkos románcokon át egy állítólagos köpködéses esetig több botrány is kerekedett a film körül, sőt mondhatjuk, hogy mindent egybevetve állandó káosz uralkodik. Ha eddig viszont eddig lemaradtál a botrányokról, most képbe hozunk.

A Nincs baj, drágám bemutatója sem ment zökkenőmentesen
A Nincs baj, drágám bemutatója sem ment zökkenőmentesen
Fotó: Getty Images/Kate Green

A Nincs baj, drágám Olivia Wilde második rendezői projektje a 2019-es Éretlenségi című vígjáték után. A főbb szerepekben olyan sztárokat láthatunk, mint Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Gemma Chan és maga Olivia Wilde. A történet lényegében arról szól, hogy az ’50-es években több, látszólag idilli családban élő háziasszony - élükön Florence Pugh karakterével, Alice-szel - elkezd kutakodni, mivel is foglalkozik valójában a férjük, és megdöbbentő felfedezéseket tesznek.

Bár a filmet Olivia Wilde egy hátborzongatóan izgalmas alkotásként harangozta be, sajnos nem a története, hanem a körülötte lévő állandó botrányok miatt jegyezték meg eddig a legtöbben. Az első kritikák pedig egyáltalán nem segítettek rajta, ugyanis a kritikusok abszolút nem látják kiemelkedőnek a filmet. A botrányok a bemutatót követően sem értek véget, és ilyen téren most már egy egészen elképesztő repertoárral „büszkélkedhet” az alkotás.

Shia LaBeouf Olivia Wilde miatt távozott a produkcióból

A Nincs baj, drágám körüli botrányok egészen a forgatások elejéig, 2020-ig nyúlnak vissza. Miután beharangozták, hogy Shia LaBeouf lesz a férfi főszereplő, mindenkit váratlanul ért, amikor egyszer csak kiderült, hogy Harry Styles váltja őt a produkcióban. Az első hírek arról szóltak, hogy Olivia Wilde döntése volt az, hogy megválik a színésztől, és közben arról suttogtak, hogy kiderült, LaBeouf színészi stílusa nem illett Wilde rendezői megközelítéséhez.

Shia LaBeouf azonban vitatja azt az állítást, miszerint Olivia Wilde rúgta ki a filmből. Elmondása szerint ő maga döntött úgy, hogy otthagyja a produkciót, mert úgy érezte, hogy a színészek nem kaptak elegendő időt a próbákra. Mások pedig arról is beszámoltak, hogy Shia LaBeuf és Florence Pugh között is feszültség volt a forgatásokon. Egy biztos, bármelyik félnek is van igaza, valamilyen úton-módon Olivia Wilde-nak szerepe volt abban, hogy a színész távozott a produkcióból.

Florence Pugh alig reklámozta a filmet, a sajtótájékoztatót is kihagyta

Florence Pugh egy szép, fiatal és tehetséges színésznő, aki már most számos pozitív kritikát bezsebelt, de elsősorban nem a Nincs baj, drágám miatt. Onnantól kezdve ugyanis, hogy a film forgatása alatt kiderült, hogy Olivia Wilde elhagyta két gyermekének apját, Jason Sudeikist, minden figyelem rájuk irányult. Ezt pedig csak tovább tetézte, hogy Wilde hamar új párra talált, méghozzá a film másik újdonsült főszereplője, a Jacket alakító Harry Styles személyében.

Florence Pugh azonban nemcsak a szalagcímekből hiányzott, amikor a filmről volt szó, hanem ő maga is alig reklámozta a produkciót. Pugh képviselői hivatalosan azt mondták, hogy a színésznőnek a Dűne második részének forgatása miatt nem volt ideje arra, hogy jobban reklámozza ezt a produkciót. Nem hivatalosan viszont a legtöbben úgy tudják, hogy Pugh azért nem reklámozta a filmet, mert komolyan megromlott a viszonya Wilde-dal.

A sok konfliktus közepette legalább látszólag összeállt a csapat a Velencei Filmfesztiválon
Fotó: Getty Images/Alessandra Benedetti - Corbis

A szemfülesek úgy látták, hogy Pugh eleinte jókedvűen fogadta a projektet, de aztán nem igazán foglalkozott vele a közösségi médiás felületein. Amikor pedig véget ért a forgatás, egy bejegyzésben köszönetet mondott a kamera mögött dolgozó stábnak, de Wilde-ot egyáltalán nem említette, és míg utóbbi rendszeresen posztolt róla, a fiatal színésznő ezt soha nem viszonozta. A Velencei Filmfesztiválon tartott sajtótájékoztatón pedig nem is jelent meg, mert állítólag később érkezett meg a gépe, de ezzel egy időben mégis lencsevégre kapták Velencében. A premieren persze már ott volt, de érzékelhetően kerülte Olivia Wilde társaságát.

Florence Pugh szakított 21 évvel idősebb barátjával, és nem véletlenül titkolta idáig

Florence Pugh szakított 21 évvel idősebb barátjával, és nem véletlenül titkolta idáig

Harry Styles leköpte Chris Pine-t?

A sajtótájékoztatón, amelyet Florence Pugh kihagyott, sokan úgy látták, hogy Chris Pine fájdalmas arckifejezést vágott, miközben hallgatta színésztársa, Harry Styles beszédét. Felháborodást azonban mégsem ez váltott ki, hanem az, hogy a premieren volt egy olyan pillanat is, amikor rengetegen úgy látták, mintha Styles leköpte volna Pine-t, ami távol állna az illedelmes és egy ilyen rangos eseményen megengedhető viselkedéstől.

Egyes elméletek szerint Pine csak éppen akkor vette észre, hogy a napszemüvege az ölében van, amikor Styles odalépett hozzá, és ezért viselkedtek furcsán. Pine képviselője később határozottan cáfolta, hogy köpködésről volt szó.

A botrányokkal övezett produkció premierje itthon szeptember 22-én lesz, vagyis hamarosan mi magunk is láthatjuk, mindezek ellenére mi sült ki Olivia Wilde második rendezői munkájából. Az pedig biztos, hogy ahogyan lenni szokott, a nagy sajtóvisszhang miatt - még úgy is, hogy nagyrészt negatív - is sokan kíváncsiak lesznek rá, milyen is lett valójában az év egyik legjobban várt alkotása.

Forrás: vox.com, newsweek.com, variety.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Aranytorkú énekesnő lehet az Operaház új csillaga - Ismerd meg Tuznik Natáliát!

glamour plusz ikon Aranytorkú énekesnő lehet az Operaház új csillaga - Ismerd meg Tuznik Natáliát!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)