Ha lemaradtál a Nincs baj, drágám körüli botrányokról, most képbe hozunk

A Nincs baj, drágám a napokban mutatkozott be a Velencei Filmfesztiválon, miután már nagyjából két éve nagy figyelem övezte a projektet. A főszereplőcserétől kezdve a viszályokon és a titkos románcokon át egy állítólagos köpködéses esetig több botrány is kerekedett a film körül, sőt mondhatjuk, hogy mindent egybevetve állandó káosz uralkodik. Ha eddig viszont eddig lemaradtál a botrányokról, most képbe hozunk.

A Nincs baj, drágám bemutatója sem ment zökkenőmentesen
A Nincs baj, drágám bemutatója sem ment zökkenőmentesen
Fotó: Getty Images/Kate Green

A Nincs baj, drágám Olivia Wilde második rendezői projektje a 2019-es Éretlenségi című vígjáték után. A főbb szerepekben olyan sztárokat láthatunk, mint Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Gemma Chan és maga Olivia Wilde. A történet lényegében arról szól, hogy az ’50-es években több, látszólag idilli családban élő háziasszony - élükön Florence Pugh karakterével, Alice-szel - elkezd kutakodni, mivel is foglalkozik valójában a férjük, és megdöbbentő felfedezéseket tesznek.

Bár a filmet Olivia Wilde egy hátborzongatóan izgalmas alkotásként harangozta be, sajnos nem a története, hanem a körülötte lévő állandó botrányok miatt jegyezték meg eddig a legtöbben. Az első kritikák pedig egyáltalán nem segítettek rajta, ugyanis a kritikusok abszolút nem látják kiemelkedőnek a filmet. A botrányok a bemutatót követően sem értek véget, és ilyen téren most már egy egészen elképesztő repertoárral „büszkélkedhet” az alkotás.

Shia LaBeouf Olivia Wilde miatt távozott a produkcióból

A Nincs baj, drágám körüli botrányok egészen a forgatások elejéig, 2020-ig nyúlnak vissza. Miután beharangozták, hogy Shia LaBeouf lesz a férfi főszereplő, mindenkit váratlanul ért, amikor egyszer csak kiderült, hogy Harry Styles váltja őt a produkcióban. Az első hírek arról szóltak, hogy Olivia Wilde döntése volt az, hogy megválik a színésztől, és közben arról suttogtak, hogy kiderült, LaBeouf színészi stílusa nem illett Wilde rendezői megközelítéséhez.

Shia LaBeouf azonban vitatja azt az állítást, miszerint Olivia Wilde rúgta ki a filmből. Elmondása szerint ő maga döntött úgy, hogy otthagyja a produkciót, mert úgy érezte, hogy a színészek nem kaptak elegendő időt a próbákra. Mások pedig arról is beszámoltak, hogy Shia LaBeuf és Florence Pugh között is feszültség volt a forgatásokon. Egy biztos, bármelyik félnek is van igaza, valamilyen úton-módon Olivia Wilde-nak szerepe volt abban, hogy a színész távozott a produkcióból.

Florence Pugh alig reklámozta a filmet, a sajtótájékoztatót is kihagyta

Florence Pugh egy szép, fiatal és tehetséges színésznő, aki már most számos pozitív kritikát bezsebelt, de elsősorban nem a Nincs baj, drágám miatt. Onnantól kezdve ugyanis, hogy a film forgatása alatt kiderült, hogy Olivia Wilde elhagyta két gyermekének apját, Jason Sudeikist, minden figyelem rájuk irányult. Ezt pedig csak tovább tetézte, hogy Wilde hamar új párra talált, méghozzá a film másik újdonsült főszereplője, a Jacket alakító Harry Styles személyében.

Florence Pugh azonban nemcsak a szalagcímekből hiányzott, amikor a filmről volt szó, hanem ő maga is alig reklámozta a produkciót. Pugh képviselői hivatalosan azt mondták, hogy a színésznőnek a Dűne második részének forgatása miatt nem volt ideje arra, hogy jobban reklámozza ezt a produkciót. Nem hivatalosan viszont a legtöbben úgy tudják, hogy Pugh azért nem reklámozta a filmet, mert komolyan megromlott a viszonya Wilde-dal.

A sok konfliktus közepette legalább látszólag összeállt a csapat a Velencei Filmfesztiválon
Fotó: Getty Images/Alessandra Benedetti - Corbis

A szemfülesek úgy látták, hogy Pugh eleinte jókedvűen fogadta a projektet, de aztán nem igazán foglalkozott vele a közösségi médiás felületein. Amikor pedig véget ért a forgatás, egy bejegyzésben köszönetet mondott a kamera mögött dolgozó stábnak, de Wilde-ot egyáltalán nem említette, és míg utóbbi rendszeresen posztolt róla, a fiatal színésznő ezt soha nem viszonozta. A Velencei Filmfesztiválon tartott sajtótájékoztatón pedig nem is jelent meg, mert állítólag később érkezett meg a gépe, de ezzel egy időben mégis lencsevégre kapták Velencében. A premieren persze már ott volt, de érzékelhetően kerülte Olivia Wilde társaságát.

Florence Pugh szakított 21 évvel idősebb barátjával, és nem véletlenül titkolta idáig

Harry Styles leköpte Chris Pine-t?

A sajtótájékoztatón, amelyet Florence Pugh kihagyott, sokan úgy látták, hogy Chris Pine fájdalmas arckifejezést vágott, miközben hallgatta színésztársa, Harry Styles beszédét. Felháborodást azonban mégsem ez váltott ki, hanem az, hogy a premieren volt egy olyan pillanat is, amikor rengetegen úgy látták, mintha Styles leköpte volna Pine-t, ami távol állna az illedelmes és egy ilyen rangos eseményen megengedhető viselkedéstől.

Egyes elméletek szerint Pine csak éppen akkor vette észre, hogy a napszemüvege az ölében van, amikor Styles odalépett hozzá, és ezért viselkedtek furcsán. Pine képviselője később határozottan cáfolta, hogy köpködésről volt szó.

A botrányokkal övezett produkció premierje itthon szeptember 22-én lesz, vagyis hamarosan mi magunk is láthatjuk, mindezek ellenére mi sült ki Olivia Wilde második rendezői munkájából. Az pedig biztos, hogy ahogyan lenni szokott, a nagy sajtóvisszhang miatt - még úgy is, hogy nagyrészt negatív - is sokan kíváncsiak lesznek rá, milyen is lett valójában az év egyik legjobban várt alkotása.

Forrás: vox.com, newsweek.com, variety.com

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói