Stohl Luca: „Mindketten tudtuk, hogy nem szeretnénk hagyományos esküvőt”

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Stohl Luca 2021 őszén mondta ki a boldogító igent Noszvajon. Az esküvőszervezésnél a pár a saját boldogságára és az ötleteik megvalósítására koncentrált: miközben nemet mondtak egyes „kőbevésett” hagyományokra, addig a szeretteikkel közös ünneplés szent maradt számukra.

Stohl Luca
Stohl Luca meseszép fotósorozata a GLAMOUR magazin január-februári számában látható - Vállpánt nélküli tollas organzaruha ATELIER LAJOS; Kristályos nyaklánc és aszimmetrikus fülbevaló SWAROVSKI
Fotó: GLAMOUR/ZsólyomiNorbert

Stohl Luca műsorvezetőt a nagy nap felejthetetlen pillanatairól, a ruhájáról és az izgalmas projektjeiről kérdeztük, akiről egy csodás fotósorozatot is megcsodálhatsz a GLAMOUR január-februári számában.

Két éve szeptemberben volt az esküvőd - ennyi idő távlatából mi maradt meg számodra, mint legemlékezetesebb momentum? Van olyan, amin mai fejjel már változtatnál?

Talán annyit tanácsolnék utólag magamnak, hogy már az első este lazuljak le és legyek többet a férjemmel. Az első, bemelegítő estén ketten kétfelé mentünk, a családunkkal és a barátainkkal beszélgettünk, és este, amikor végül beestünk az ágyba, megegyeztünk, hogy a következő napokban együtt fogunk mozogni – mégiscsak rólunk szól a hétvége. Házasodni készülő pároknak is ezt tanácsolnám, hogy ne akarjanak másoknak megfelelni, mert ez az ő napjuk, csak azt csinálják, ami boldoggá teszi őket! Különleges pillanatként a bevonulást tudnám kiemelni, amikor apukámmal az oldalamon álltam, és megláttam a férjemet.

A mai napig, ha meghallom azt a Frank Sinatra-számot, ami akkor ment, azonnal könnybe lábad a szemem. De emlékezetes volt a hangulat is. Háromnapos esküvőnk volt, péntektől vasárnapig Noszvajon a Nomád Hotelben ünnepeltünk. Mindenképpen olyan helyet kerestünk, ami visszaadja az otthon érzését; Noszvaj hangulatát pedig szezontól függetlenül nagyon szeretjük. Az egész hétvége és maga az esküvő is olyan volt, mintha egy hatalmas szeretetbuborékban lettünk volna: szűkebb körben, hatvan fővel tartottuk a lagzit, de így volt az igazi, mert körbevett minket a fantasztikus családunk és az összes legközelebbi barátunk.

Stohl Luca gyerekkora óta arról álmodozott, hogy majd egy Daalarna ruhában megy férjhez - Gyöngyökkel díszített miniruha és tüllfátyol DAALARNA; Gyöngyös fülbevaló BE LABELLED
Fotó: GLAMOUR/ZsólyomiNorbert

Gryllus Dorka: „A társadalomnak szüksége van a mi korosztályunk energiájára is”

Gryllus Dorka: „A társadalomnak szüksége van a mi korosztályunk energiájára is”

Direkt szűk körű esküvőt terveztetek?

Mindketten tudtuk, hogy nem szeretnénk hagyományos esküvőt. Nálunk nem volt se vőfély, se menyasszonyrablás; számunkra az volt a fontos, hogy legyen jó zene, jó étel-ital és érezzük jól magunkat mindenféle kötöttség és formaság nélkül azokkal, akik igazán fontosak. Három napon keresztül rengeteg energia volt a hatvanfős násznép „terelgetése” – de ezzel együtt is minden perce megérte.

Egy meseszép Daalarna esküvői ruhában álltál az oltár elé, tudatosan választottál magyar tervezőtől? Formában volt valami elképzelésed, amihez ragaszkodtál?

Gyerekkorom óta Daalarna ruháról álmodoztam, de a keresgélés közben minél több opciót meg akartam még nézni. Amikor elmentem Benes Anitához, nagyon gyorsan egyértelművé vált, hogy tőle lesz a ruhám. Tudtam, hogy kényelmes ruhát szeretnék, nem szerettem volna se pántnélkülit, se sellőfazonút – bár mindkettő gyönyörű, de nem akartam feszengeni, igazgatni egész este. A Daalarna puha tüllszoknyás modelljei pedig lengék és könnyűek, akár egy nyári ruha. Egyedül az anyagválasztással gyűlt meg a bajom; szebbnél-szebb ruhákat próbáltam, de egyiknél sem volt meg az a „hűha”-érzés. Az utolsó utáni pillanatban egy csillogó, finom virágokkal díszített darabot ajánlott Anita, amiben egyből másképp mozogtam, érezhető volt a változás. Izgultam, hogy mit fog szólni a férjem, mert mindketten a letisztult vonalakat szeretjük, de szerencsére nála is telitalálat volt.

Az esküvő előtt volt valamilyen extra arc- vagy testkezelés, amin részt vettél, hogy felkészülj a nagy napra?

Az esküvő előtt nem volt időnk semmi másra, a nászutat is két hónappal előtte jártuk meg. A munkámból adódóan oda kell figyelnem a megjelenésemre: rutinosan ápolom a bőröm, de alapvetően az otthoni spa híve vagyok. Most már könnyen elérhetőek olyan kozmetikumok, amelyekkel otthon is meg lehet teremteni egy exkluzív fürdő élményét nagy fürdéssel, gőzöléssel és finom arcpakolásokkal. Az évek alatt egyre tudatosabbá váltam, és ma már olyan kozmetikumokat emelek le a polcról, amelyeknek az összetevői nem ártanak sem a bőrnek, sem a környezetnek

Már majdnem egy éves a kislányod, akivel otthon babázol, közben a Coconutoil Cosmetics márka arca és társtulajdonosa vagy. Emellett vannak még olyan projektek, amikkel mostanában foglalkozol?

Néhány hónapja visszatértem az ATV Híradóba, úgyhogy abszolút nem unatkozom. Róza és a Coconutoil Cosmetics mellett számomra egy másodpercig nem volt kérdés, hogy visszatérek a híradózáshoz, nagyon szeretem a csapatot, és a csatorna fantasztikus partner volt, mert alkalmazkodtak hozzám, hagyták, hogy annyi időt maradjak otthon, amennyi jólesik. És persze maga a munka is hiányzott, gyerekkorom óta állandó és rendszeres hírfogyasztó vagyok.

Eke Angéla, akinek a hivatásában a kényelmetlen is kényelmes

Eke Angéla, akinek a hivatásában a kényelmetlen is kényelmes

Mi az a munkádban, ami ennyire megfogott, amit ennyire testhezállónak érzel?

Az információéhség mindig is jellemző volt rám. Amikor kiderült, hogy híradós leszek, egy barátnőm azt mondta, hogy számomra ez nem újdonság, mert már gimiben is ugyanezt csináltam: a reggel nyolcórai balettóránk előtt rendszeresen olvastam fel a többieknek a híreket, ha akarták, ha nem. Amióta Róza megszületett, természetesen fogyasztom a baba-mama oldalakat is, de ezenfelül – még ha nem is olyan elmélyülten – mindig figyelemmel követem, hogy mi történik a világban. Aki híradóban dolgozik, egyszerűen nem engedheti magának, hogy ne legyen tájékozott. Onnantól, hogy beülök a székbe, a képernyőn keresztül én vagyok a nézőnek az első számú arc és hang, aki beszámol a nagyvilágban zajló történésekről – nekem komoly felelősségem van ebben az edukációban.

Stylist: Pintér Judit

Smink: Kozian Fanni

Haj: Márkus Eszter

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A Bridgerton színésznője izgalmas meztelenruhában tündökölt a vörös szőnyegen, mindenkit elbűvölt

A Bridgerton színésznője izgalmas meztelenruhában tündökölt a vörös szőnyegen, mindenkit elbűvölt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)