8 színész, aki az életkora vagy a bőrszíne miatt esett el egy szereptől

Azt gondolhatnánk, hogy a tehetség utat tör magában, és szerencsére számos olyan történetet látunk, amikor ez valóban így van. És bár Hollywood egyre nyitottabb, még mindig van mit tanulnia a sokszínűségről. A következő - zseniális - színészek például azért estek el egy szereplő, mert nem találták megfelelőnek sem az életkorukat, sem pedig a bőrszínüket.

Priyanka Chopra Jonas ügynökének egyszer azt kellett közölnie a színésznővel, hogy  valaki olyat akarnak a szerepre, „aki nem barna”
Priyanka Chopra Jonas
Fotó: Gettyimages.com

Még sikeres és elismert színésznek lenni sem jelenti azt, hogy biztosan megkapsz egy szerepet, amire annyira vágysz, egy pályakezdőnek pedig legtöbbször még nehezebb dolga van ilyen esetekben. A casting-rendezők legtöbbször csak arra törekednek, hogy a meglátásaik szerint legjobb emberre játszassanak el egy szerepet, de néha bizony az is előfordul, hogy pusztán az életkora vagy a bőrszíne miatt esik el egy színész egy áhított szereptől. Íme 8 színész, aki az életkora vagy a bőrszíne miatt nem kapott meg egy szerepet:

1. Regé-Jean Page

Fotó: Gettyimages.com

A Bridgerton család Simonja, Regé-Jean Page állítólag a bőrszíne miatt nem játszhatta el Superman nagyapját a Krypton című sorozatban. A gyártást felügyelő vezető állítólag azt mondta: „Supermannek nem lehet fekete nagyapja”, de ezt később ő maga és képviselői is cáfolta. A történtekre reagálva a színész a Twitteren azt írta: „Ma nem kevésbé fáj ezekről a beszélgetésekről hallani, mint akkoriban” - ami többet mond bármiféle helyesbítésnél. A szerepet végül Cameron Cuffe kapta.

2. Sheryl Lee Ralph

Fotó: Gettyimages.com

A ’80-as években Sheryl Lee Ralph szerepet kapott egy pilotban, de egy producer kirúgta, és azt mondta neki, hogy „nem elég fekete”, amit a színésznő is megerősítette. „Ezeket a szavakat használta. Borzalmas volt. Még mindig emlékszem, hogyan éreztem magam emiatt”. Mondta a People-nek, majd hozzátette: „az emberek gondolkodása nem volt túl befogadó. Voltak olyan rendezők, akik még később is megpróbálták megmondani, hogyan legyél fekete”.

3. Daniel Kaluuya

Fotó: Gettyimages.com

Daniel Kaluuya egyszer 10 meghallgatáson ment keresztül egy idegenekről szóló angol műsorban. Végül neki és egy fehér bőrű színek kellett megmérettetnie magát a szerepért, ekkor pedig rájött, hogy a versenytársa előnyhöz jutott. A Sunday Timesnak így nyilatkozott a történtekről: „amikor egy meghallgatásra mentem, rájöttem, hogy a másik srác megbízott edzőt kapott. Nem szerettek úgy, mint őt. Bármilyen más szakmában ez furcsa lenne, de az enyémben elfogadták. Ez többször is előfordult, és azt mondtam, na, nem vagyok idióta”.

4. Mark Webber

Fotó: Gettyimages.com

Mark Webber alakította Grey McConnell-t a Dex nyomozó pilotjában, de amikor az ABC átvette a műsort, kirúgták - állítása szerint a külseje miatt. A Twitteren így számolt be a történtekről: „Nézd, én egy egyenes fehér férfi vagyok, így tudom, hogy az utam kevésbé volt fájdalmas ebben az elvetemült iparágban, de egy network televíziós műsorban azért cseréltek le, mert nem vagyok elég jóképű a vezetők számára. Annyira megalázó volt, ahogy velem bántak. Ezek miatt a végrehajtói döntések miatt haldoklik a network televíziózás". A szerep végül Jake Johnsonnál landolt.

5. Mädchen Amick

Fotó: Gettyimages.com

Mädchen Amick nagyon közel állt ahhoz, hogy megszerezze Lorelai Gilmore szerepét a Szívek szállodájában, de a vezetőség úgy döntött, hogy nem tűnik elég idősnek ahhoz, egy anyát alakítson, amit a TVLine-nak meg is erősített. A szerepet végül a nála mindössze négy évvel idősebb Lauren Graham kapta meg, aki akkor is remek formában volt, így nehéz eldönteni, mennyire volt helyénvaló a csatorna döntése.

6. Olivia Wilde

Fotó: Gettyimages.com

Olivia Wilde 29 évesen szívesen alakította volna a nála 9 évvel idősebb Leonardo Di Caprio karakterének második feleségét A Wall Street farkasában, a készítők viszont úgy fogalmaztak, hogy „túl kifinomult” a szerephez, amivel később kiderült, hogy arra céloztak, túl idősnek tartják a karakter megformálásához. A szerepet végül az akkor 25 éves Margot Robbie kapta, Oliviát pedig a Bakeilt című sorozatban kapott szerepe pótolta az elmaradt alakításért.

7. Priyanka Chopra Jonas

Fotó: Gettyimages.com

A Quantico sztárja egy interjúban mesélt el egy történetet arról, hogy pontosan miért esett el egy filmszerepről. Amikor az ügynökével egyeztettek, a „fizikaiság” problémájáról volt szó, Priyanka pedig úgy gondolta, hogy biztosan soványabbnak kellene lennie, formába hoznia magát, vagy kidolgozottabb hasizomzatra lenne szüksége. Hamar világossá vált azonban, hogy ahogyan az ügynöke fogalmazott, inkább valaki olyat akartak, „aki nem barna”.

8. Catherine Zeta-Jones

Fotó: Gettyimages.com

A bájos színésznőt Trevor Nunn rendező 19 évesen találta túl idősnek és túl csinosnak ahhoz, hogy eljátssza a főszerepet Andrew Lloyd Webber Aspects of Love című színdarabjában. „Még 20 éves sem voltam, és emlékszem, hogy azt mondtam neki, hogy lehetek nem olyan csinos vagy nem olyan idős, mint amennyire ő akarja, de ez sem segített” - mondta el sok évvel később Zeta-Jones.

Forrás: buzzfeed.com

Ez is érdekelhet

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói