Szőke gettólady 2013 nagy reménysége

2013.szeptember.12.

Iggy Azalea (eredeti nevén Amethyst Amelia Kelly) ausztrál rapper és modell. A 16 éves kora óta Amerikában élő előadót talán provokatív zenéjének köszönhetően ismerik a legtöbben, ám azt kevesen tudják, hogy modellként is feltűnt már többek között a Levi`s kampányában. Első albuma, ami a `The New Classic` címet viseli a közeljövőben kerül bemutatásra.

Iggy Azalea
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Született: 1990. június 7.

Család: Iggy Sydneyben látta meg a napvilágot, ám családja nemsokkal születése után New South Walesbe költözött egy édesapja által épített házba. Saját bevallása szerint édesapjának köszönhetően kezdett el érdeklődni már tiniként a művészet iránt, ami azóta is nagyban befolyásolja az életét.

Karrier: Az ausztrál előadó 14 éves korában kóstolt bele először a rappelésbe. Első lépésként két másik barátnőjével bandát alapítottak, amiből ezután kilépett, mert úgy érezte a többiek nem veszik elég komolyan a feladatot. Legnagyobb álma, az Egyesült Államokba való költözés volt és emiatt úgy döntött, nem fejezi be középiskolai tanulmányait, hanem inkább hotelszobák takarításával spórol pénzt a nagy útra. Karrierjét YouTube videók feltöltésével próbálta elindítani. Első hivatalos száma a "Pu$$y" címet viseli, ami később a 2011 szeptemberében megjelenő `Ignorant Art` nevű mixválogatásán is megjelent.

A zenén kívül a modellkedés világába is volt esélye bepillantani. 2012 júniusában Azaleát leszerződtette a Wilhelmina Models International Inc. ügynökség, akik dolgoztak többek között Fergie-vel, Estelle-lel és Natasha Bedingfielddel is. Ezt olyan modell munkák követték, mint a Levi`s Go Forth kampánya vagy a House of Holland első szemüvegkollekciója.

A 2013-as év is sok újdonságot tartogat Iggynek. Részt vett ugyanis többek között Rita Ora turnéján, megjelent `Work` című új száma és leszerződött a Mercury Records lemezkiadóval, így első, `The New Classic` címet viselő albuma is nemsokára napvilágot lát. A VEVO a 2. helyen sorolta a feltörekvő előadók kategóriában, és Beyoncé: Mrs Carter Show World október-novemberi turnéján is fel fog lépni.

Iggy és a divat: Azalea bevállalós természete nem csak a számaiban jelenik meg. Sokszor utalt rá, hogy provokatív öltözködése nagy valószínűséggel elvonja néhányak figyelmét a zenéjéről, de elsősorban ebben is személyiségének kibontakoztatását látja. Divat terén azonban érdekes példaképpel rendelkezik. Öltözködésére ugyanis a Dadus nevű sorozat főszereplője, Fran Drescher volt legnagyobb hatással: "Minden epizódot láttam vagy százszor. A nagymamámat folyton azzal nyaggattam, hogy a varrógépén csináljon nekem olyan leopárd mintás ruhákat, mint amilyet ő is hordott. Elmentem vele anyagokat válogatni és megcsinálta nekem a ruhát, amiben utána büszkén járkáltam otthon" - nyilatkozta Iggy Azalea.

Iggy Azalea
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Érdekesség: Elmondása szerint mindent nagyon komolyan vesz és elképesztő versenyszellemmel bír. 16 éves korában, álmai megvalósítása végett Amerikába utazott, de a szüleinek azt mondta, hogy csak nyaralni megy néhány barátjával. Nem sokkal ezután közölte velük, hogy nem megy haza. "A saját hazámban mindig kívülállónak éreztem magam, nagy álmom volt, hogy Amerikába mehessek. Imádtam a hip-hopot és közel szerettem volna lenni a szülőhelyéhez". Elköltözése után hat évig nem kapott vízumot, így 3 havonta elhagyta az országot, hogy megújíthassa akkori engedélyét. Óriási 2pac rajongó, elmondása szerint kiskorától kezdve nagy hatással volt rá a rapper zenéje. Provokatív stílusa miatt sokan kritizálják, ám véleménye szerint a rap zenének pont ez adja elengedhetetlen, stabil alapját.

Szerelmi élet: 2011-ben ASAP Rocky amerikai rapperrel kezdett randizni, akit egy produceren keresztül ismert meg. 2012-ben egy interjúban bevallotta, hogy kapcsolatukat egy `Live. Love. ASAP` feliratú tetoválással pecsételte meg, azonban miután júliusban bejelentették szakításukat, Azalea kihúzta tetoválásának ASAP részét.

Ez is érdekelhet

Milyen lehetőségei vannak a hormonmentes fogamzásgátlásnak? Termékenységtudat-szakértővel beszélgettünk

Milyen lehetőségei vannak a hormonmentes fogamzásgátlásnak? Termékenységtudat-szakértővel beszélgettünk

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról