18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

A híres férfiakat istenítik, míg a nőket alázzák a meztelenségük miatt

Sajnos gyakran előfordul, a sztárvilágban pláne, hogy az intim fotók az érintettek tudta és engedélye nélkül napvilágra kerülnek. Az igazán megdöbbentő viszont az, hogy míg a híres férfiakat istenítik, addig a nőket alázzák a meztelenségük miatt. Még akkor is, ha önként osztanak meg intimebb fotókat. De miért érdemel rosszabb bánásmódot egy ismert nő, mint egy hasonlóan ismert férfi, ha lényegében ugyanaz történik velük?

Vanessa Hudgens
Vanessa Hudgens
Fotó: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

2004-ben egy férfi, akivel Paris Hilton járt, szexvideót készített róla, amikor ő mindössze 19 éves volt, amiért a média évekig csúnyán megszégyenítette és kigúnyolta. „Ez egy privát pillanat volt egy tizenéves lánnyal, nem a megfelelő helyen" - mondta Paris egy nemrégiben készült dokumentumfilmben. „De mindenki nézte és nevetett, mintha valami vicces dolog lenne. Rossz emberré tettek." Persze rajta kívül is több híres nőt elítéltek, míg a férfiakat ugyanakkor szinte ünnepelték a meztelenségük miatt.

Vanessa Hudgenst erősen kritizálták kiszivárgott meztelen képei miatt

Vanessa Hudgens még csak 18 éves volt, amikor meztelen képeit kiszivárogtatták
Fotó: Getty Images/ Emma McIntyre/WireImage

2007-ben a Disney-sztár meztelen fotóit kiszivárogtatták a nagyvilágnak. Vanessa Hudgens akkor még csak 18 éves volt. A képekért erős kritikákat kapott, és bár az ő tudta és engedélye nélkül jelentek meg, kénytelen volt bocsánatot kérni. „Elnézést szeretnék kérni a rajongóimtól, akiknek a támogatása és bizalma a világot jelenti számomra" - mondta akkori nyilatkozatában.

„Kínosan érzem magam a helyzet miatt, és sajnálom, hogy valaha is elkészítettem ezeket a képeket. Hálás vagyok a családom és a barátaim támogatásáért." Később azt is elmondta, mennyire szomorúnak találja, hogy az emberek úgy érzik, joguk van más személyes dolgaiban turkálni. „Színészként teljesen elveszíted a saját magánéleted feletti uralmat, és ez nagyon szomorú” - tette hozzá.

Britney Spears önkéntesen posztolt, de sokan megszólták ezért

Britney Spears meztelen posztjait rengeteg kritika érte
Fotó: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Az énekesnő időnként félmeztelen vagy teljesen meztelen képeket oszt meg az Instagramján. A kommentek minden alkalommal tele vannak trollokkal, akik kritizálják szerénységének hiányát, és szégyenletesnek tartják, hogy kétgyermekes anyaként meztelenül is mutatkozik. Britney-t gyakran egyenesen kínosnak nevezik, és már többször is felhívták rá a figyelmét, hogy tisztelje jobban a gyermekeit.

Az énekesnő néhány hónapja Instagramon reagált az összes visszhangra: „Lefogadom, hogy azon tűnődsz, miért tenném ki a testemet MOST... Nos, azért, mert meztelenül születtem ebbe a világba, és őszintén úgy érzem, hogy a világ súlya a vállamra nehezedett…Én így akartam magamat könnyedebben látni… meztelenül… olyannak, amilyennek születtem. Nő vagyok… egy gyönyörű… érzékeny nő, akinek a legtisztább formámban kell látnia magát!!! Nem… nem fogok félmeztelen képeket csinálni életem hátralévő részében, mert az unalmas lenne, de az biztos, hogy a pokolban segít, ha meg kell világosodni” – zárta gondolatait.

Chris Evanst megvédték a rajongói

Chris Evanst védelmükbe vették a rajongói véletlenül posztolt intim szelfije miatt
Fotó: Getty Images/Vivien Killilea

2020-ban a Marvel sztár teljes őrületet generált az interneten azzal, hogy véletlenül megosztott egy képet a péniszéről az Instagramon. Ahelyett viszont, hogy bárki is kritizálni kezdte volna, az internet népe inkább a védelmébe vette. A rajongói egyenesen akcióba lendültek, és olyan hashtagekkel rukkoltak elő, mint a #ChrisEvansLeak, hogy elárasszák a Twittert Chrisről a kutyájával készült fotókkal.

Így emlékeztettek mindenkit, hogy intim fotókat megosztani egy személy beleegyezése nélkül nem épp kedves cselekedet, sőt volt, aki egyenesen hangoztatta, hogy tartsák tiszteletben a színész magánéletét. Még híres kollégái közül is többen kiálltak mellette: Mark Ruffalo és Robert Pattinson a történteket elviccelve fejezték ki, hogy támogatják Christ.

Channing Tatum meztelen szelfije sikert aratott

Channing Tatum büszke meztelen testére, amiért sok dicséretet is kap
Fotó: Getty Images/Matt Winkelmeyer

Tavaly a színész egy meztelen szelfit osztott meg követőivel, de máskor is töltött fel már ő maga igazán intim, gyakorlatilag pucér képeket a testéről, főként azért, mert nagyon büszke arra, hogy sokat edz, ennek következtében pedig egyre izmosabb a teste. Az internet eddig minden alkalommal nagyra értékelte Channing ilyen jellegű posztjait, és a Britney Spiers-t ért kritikákkal ellentétben őt senki sem kérte számon azért, hogy apaként miért posztol aktfotókat.

Sok sztárral bántak még igazságtalanul

A sor természetesen itt még nem ér véget. Az énekesnő Lizzo önként közzétett meztelen képeit és videóit rendszeresen keményen kritizálják, mellette pedig testsúlya miatt is bántják. Katalin hercegnét egy privát kastélyban félmeztelenül kapták lencsevégre a paparazzik még 2012-ben, miközben napozott, amiért sokan őt hibáztatták és szólták meg. Amikor viszont Orlando Bloomot kapták lencsevégre teljesen meztelenül olaszországi nyaralása alatt, azért egyenesen odáig volt mindenki. Most akkor hogy is van ez?

Forrás: buzzfeed.com

Ez is érdekelhet

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói