„Nyugodj békében, gyönyörű angyalka!”- Megható szavakkal búcsúztak Tatjana Patitz topmodelltől a nagy modellgeneráció tagjai

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A divatvilág és a környezetvédelmi aktivizmussal foglalkozók megdöbbenéssel olvasták Tatjana Patitz legendás, titokzatos szépségű topmodell halálhírét. A modell, aktivista 56 éves korában, mellrákban halt meg. Tatjana annak a nagy modellgenerációnak a tagja volt, akik megteremtették ezt a státuszt. Érthető módon egy életre szóló barátság fűzte össze a többiekkel, akik nagyon meghatóan búcsúztak tőle a közösségi médiában.

A nagy topmodell generáció tagjai Peter Lindbergh fotóján. Balról jobbra: Eva Herzigova, Nadja Auermann, Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Karen Alexander, Helena Christense
A nagy topmodell generáció tagjai Peter Lindbergh fotóján. Balról jobbra: Eva Herzigova, Nadja Auermann, Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Karen Alexander, Helena Christensen
Fotó: Peter Lindbergh/ Northfoto

A 80-as, 90-es évek nagy topmodell generációja igazi aranykorszakot jelentett a divatban. Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington, Helena Christensen, Naomi Campbell olyan nők, akik igazi ikonokká váltak, és a divatot szélesebb körben népszerűvé tették, a női szépségideált átalakították. Tatjana Patitz német, észt származású, Svédországban nevelkedett topmodellt különleges, törékeny, elegáns megjelenése és visszafogott személyisége miatt mindenki nagyon szerette. A nagy modellgeneráció tagjai meghatóan búcsúznak Tatjanától. Ezekből a sorokból is kiderül, hogy nemcsak egy környezetvédelmi aktivistát, egy gyönyőrű nőt veszítettünk el, akinek nagy hatása volt a divatvilág alakulására a 80-as, 90-es években, hanem egy remek embert is.

Helena Christensen dán topmodell így búcsúzott

Helena ezt írta az Instagramján: „Gyönyörű Tatjana, isteni voltál kívül-belül! Mindig kecses és nyugodt, csodálatos, mosolygós szemekkel. Olyan sok közös kalandban vettünk részt már fiatalon, és hihetetlen emlékeket őriztünk. Imádtam a közeledben lenni, olyan békésnek éreztem, és mindig sokat nevettünk. Hálás vagyok, hogy a végsőkig tartottuk a kapcsolatot, mosolyogtam, amikor most végigolvastam az üzeneteinket, és rájöttem, hogy leginkább a természet iránti szeretetünkről szólnak. Remélem, hogy lovagolsz a végtelen réteken, azzal a mosollyal az arcodon, és a szél a hajadba fúj... Nyugodj békében, gyönyörű angyalka!”

Helena Christensen dán topmodellt hosszú barátság fűzte Tatjana Patitz-hoz
Fotó: Northfoto

Cindy Crawford amerikai ikon, topmodell így búcsúzott Tatjánától

A világ egyik legismertebb amerikai modellje is az Instagramján posztolta a következő szavakat: „Szomorúan hallottam a gyönyörű Tatjana Patitz halálhírét. Együtt cseperedtünk a divatszakmában, és úgy érzem, mintha együtt nőttünk volna fel. Nagyon sok közös fotózáson és bemutatón voltunk együtt a színfalak mögött. Lágy szavúnak, érzékenynek, kedvesnek, kíváncsinak ismertem meg, és, ki tudná elfelejteni azokat a szemeket! Az állatok és a természet iránti szeretete ragályos volt. Részvétemet küldöm a családjának - különösen a fiának, akit imádott. Nyugodjon békében!”

Cindy Crawford együtt nőtt fel Tatjana Patitz-cal, olyan sokat dolgoztak együtt
Fotó: Northfoto

Christy Turlington amerikai topmodell egy igazán hosszú bejegyzéssel mondott búcsút

Turlington ezt posztolta az Instagramján: „Tatjana Patitz hirtelen haláláról akkor értesültem, amikor a mai nap folyamán leszálltam az óceán európai oldalán lévő repülőtéren. Azóta csak az arcát látom, a hangját hallom, és persze elárasztanak az emlékek. Tatjana számomra az európai kifinomultságot és stílust testesítette meg. Sok közös fotózásunk és emlékünk volt 1985 óta, amióta először találkoztunk. Ma az első találkozásunk volt leginkább az agyamban. A második fotózásom volt az amerikai Vogue-nak, amikor először együtt dolgoztunk Estelle Lefebure modellel, Laetitia Firmin Didot modellel és Denis Peel fotóssal, Polly Mellen szerkesztővel, és az aktuális szezon kollekcióit fotóztuk. Én egy 16 éves középiskolás voltam Észak-Kaliforniából, akinek megengedték, hogy otthagyja az iskolát, és először utazhatott egyedül Párizsba emiatt a különleges lehetőség miatt. Egy éjszakát a Hotel Crillonban töltöttem, mielőtt másnap találkoztam volna a csapat többi tagjával a helyszínen. Tatjana akkoriban már Párizsban élt, és azt a feladatot kapta, hogy felvegyen engem a repülőtérre menet. Úgy ismerkedtünk meg, hogy feltelefonált a hotel halljából: 'Hol vagy? El fogunk késni!'- mondta. Szomorú voltam, hogy ilyen rövid tartózkodás után el kell hagynom a gyönyörű szobámat, de semmiképpen sem akartam rossz színben feltűnni, pléne nem Tatjana szemében. Csak amikor a Charles de Gaulle-ra értünk, akkor kezdett megnyugodni és beszélgetni velem. Mire pedig a cannes-i szállodánkba értünk, meghívott a szállodai szobájába, ahol pezsgőt ittunk a minibárból, Toblerone csokoládét ettünk és cigarettáztunk, miközben ő a francia barátjával beszélt telefonon.

Christy Turlingtont karrierje kezdetén a szárnyai alá vette Tatjana Patitz
Fotó: Northfoto

Tatjana mindig is egy látomás volt. Glamúros, kifinomult és melegszívű, ha egyszer összebarátkoztatok. Egész nap elnéztem volna, ahogy cigarettázik és beszél a sok nyelv közül valamelyiken, amin folyékonyan beszélt. Kinek kellett dolgoznia egyáltalán? Éppen azt tanultam, hogyan viselkedik és mozog a világban egy nemzetközi nő, méghozzá valós időben. Tatjana befogadott, a szárnyai alá vett. Egy éjszakát is töltöttem nála Párizsban, hazafelé menet, a folyó bal partján lévő lakásának padlóján. Felejthetetlen vagy és örökre a szívemben maradsz.”

Sajnos további nagy veszteség is sújtotta a divat világát:

Meghalt Vivienne Westwood, a divat zabolázhatatlan királynője

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Színes programokkal és nyereményekkel ünnepeltük a GLAMOUR-napokat

Színes programokkal és nyereményekkel ünnepeltük a GLAMOUR-napokat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

PR

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

PR

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

PR

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)