Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Az elmúlt időszakban Tóth Andi á bebizonyította, hogy nemcsak az éneklésben, de a zeneszerzésben és a táncban is őstehetség. A huszonhárom éves lány a végletek embere, ami az öltözködésén is jól látszik. Less el tőle egy-két stílustrükköt!

Top CALVIN KLEIN – Van Graaf 10 990 Ft | Farmer H & M 14 995 Ft | Napszemüveg RAY-BAN – Sunglasses Spot 49 500 Ft
Top CALVIN KLEIN – Van Graaf 10 990 Ft | Farmer H & M 14 995 Ft | Napszemüveg RAY-BAN – Sunglasses Spot 49 500 Ft

Andi karrierje 2014-ben az X-faktor tehetségkutatóval indult. Varázslatos hangja a győzelemig repítette, azóta pedig rengeteg minden történt vele. Megtalálta a tökéletes zenei stílust, amivel igazán tud azonosulni, és bebizonyította, hogy bármibe kezd, a siker nem marad el.

Mikortól lett biztos pontja az életednek az éneklés?

Gyerekorom óta kíséri az életemet, mindig is énekesnői karrierre vágytam. Miután megnyertem az X-faktort, ez megerősítette bennem, hogy ezen a pályán akarok maradni. Elhatároztam, hogy a jövőben mindent megteszek, hogy elérjem a célomat.

Kitől örökölted a tehetséged?

Apukám vonalán több művész is volt a családban. Az egyik dédnagymamám édesanyja operaénekes volt, nagymamám festőművész, apukám gitározott, én pedig rajzszakos iskolát választottam. Később a rajzolás mellett a zene is fontos része lett az életemnek.

Tizenöt évesen kerültél bele a show-biznisz körforgásába. Milyen volt ez az időszak?

Nagyon gyors és pörgős három hónap volt, valójában az az igazság, hogy nem úgy éltem meg, ahogy azt az ember gondolná. Nagyrészt azzal voltam elfoglalva, hogy minél többet gyakoroljak az élő show-kra, és hétről hétre kihozzam magamból a maximumot.

Hogy látod, mikorra forrott ki igazán a zenei stílusod?

Rengeteg tényező befolyásolja, hogy mikorra találod meg azt a stílust, amivel tényleg tudsz azonosulni. Úgy érzem, tavaly, a Lejtő című albumommal teljesedtem ki igazán. Az elmúlt években sok minden történt az életemben, menedzserek jöttek-mentek, meg kellett élnem pár csalódást is, hiába voltak körülöttem, valahogy mindig úgy éreztem, nem kapok segítséget. Kellett pár szabadon töltött év, és persze pénz, hogy most azzal dolgozhassak, akivel én akarok és a megélt tapasztalatok is nagyon sokat tettek hozzá, hogy a mostani dalok megszülethessenek.

Bomberdzseki H & M 9495 Ft | Top CALVIN KLEIN – Van Graaf 10 990 Ft | Farmer ZARA 9995 Ft

Mennyire volt hatással az alkotói tevékenységedre a világjárvány okozta korlátozás?

Hatással volt rá, de nem úgy, ahogy azt az emberek elsőre gondolnák. Miután megnyertem a Sztárban sztár című műsort, a járvány miatt minden megszűnt létezni, valamiért rám terelődött a különböző médiumok figyelme. Szinte minden rólam szólt, teljesen mindegy volt, hogy éppen mit csinálok, azt éreztem, hogy szétszednek, mélypontra kerültem. Nehéz időszak volt, aztán visszatért az élet, a koncertek, a turnék, és elindult a Dancing With The Stars táncos tehetségkutató.

Egy lelkileg megterhelőbb időszakban mi ad lendületet, hogy megrázd magad, majd fel tudj állni?

A zeneírás sokat segít abban, hogy a nehéz időszakokon átlendüljek, másrészt nem másoktól várom a megoldást, eddig is minden nehéz helyzetből én rángattam ki magam. Ilyenkor eluralkodik bennem egy mérhetetlen erő, ami megunja a szánalmas önsajnáltatást. Egyszerűen csak kihúzom magam a mélyből, és megyek tovább.

Sosem voltak önelfogadási vagy önértékelési problémáid?

Ez nem jelenthető ki egyértelműen, mivel művész vagyok, sokkal érzékenyebben élek meg dolgokat, de nagyon tudatos embernek tartom magam. Felismerem, ha valamin változtatni kell, korábban ezért is kerestem fel egy pszichológust. Szerettem volna a mit miért érzek, miért történik kérdéseimre választ kapni. A mai napig foglalkozom vele, nekem ez egy hobbi, szeretek vájkálni a saját fejemben, meg másokéban is. Nem jelenteném ki, hogy teljes mértékben elégedett vagyok magammal. Egyszer érzelmileg rendíthetetlen vagyok, máskor pedig egy szeretethiányos kislánynak érzem magam.

Bomberdzseki és sort ALPHA INDUSTRIES – Van Graaf 69 990 Ft, 7990 Ft | Cipő VANS 29 990 Ft

Sokan nem is feltételezik, hogy az ismert embereknek is lehetnek ilyen problémáik.

Tévednek, akik azt hiszik, hogy az ismertség azt jelenti, minden tökéletes. Ki kell hogy ábrándítsam azokat, akik ezt gondolják: mi is rengeteg súlyt cipelünk a vállunkon.

Mennyire van hatással ránk a közösségi média?

Őszinte leszek, ki nem állhatom az egészet. Ha nem lennék ismert ember, már rég töröltem volna magam ezekről a felületekről, de előadóművészként tudom, szükségem van a közösségi médiában való jelenlétre is. Amikor elindult az Instagram, még nagyon lelkes és aktív voltam, aztán kialakult bennem egy rossz érzés a túl tökéletes képeket posztolóktól.

Egyáltalán nem rejted véka alá ezeken a felületeken, ha nem vagy jó passzban. Milyen visszajelzéseket kapsz ilyenkor?

Nagyon változatos, ki és miért követ. Rengeteg férfi jelöl be, akik valószínűleg nem a zenei munkásságom miatt nézegetik a képeket és a videókat. Van egy közönség, amely a tévében látott celeb Andit akarja követni. A harmadik csoportba pedig azok tartoznak, akik tényleg rám kíváncsiak, az őszinteségem miatt követnek. Az elmúlt két évben csak nőtt a létszáma ezeknek az embereknek, amiért nagyon hálás vagyok.

Dzseki ZARA 19 995 Ft | Top CALVIN KLEIN – Van Graaf 10 990 Ft | Sort H & M 4495 Ft | Bakancs BERSHKA 22 995 Ft

Könnyen ki tudod zárni a negatív megnyilvánulásokat?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen ki tudom zárni – megint csak az érzékenységemre hivatkoznék. Mindenképp megérint, de azt tudom kontrollálni, hogy milyen szinten hasson rám egy-egy negatív komment, persze ezt nagyban befolyásolja, hogy épp mi van körülöttem.

Az elmúlt időszakban bizonyítottad, hogy nemcsak az éneklésben, hanem a táncban is páratlan tehetség vagy.

Mindig is érdekelt ez az irány, már gyereként is szerettem volna táncot tanulni, de sajnos nem volt rá pénzünk. Aztán bekerültem a Dancing with the Stars műsorba, megismertem a táncpartneremet, Andrei Mangrát. Nem számítottam arra, hogy a döntőig jutunk, arra pedig pláne nem, hogy megnyerjük.

Mit jelent neked a tánc?

Kizökkent a mindennapi életből. Amikor táncolsz, megszűnik körülötted minden, nincs más, csak te, a partnered és a koreográfia. Tökéletes mozgásforma, ami nemcsak testileg, hanem lelkileg is feltölt.

Táska MANGO 9995 Ft

Mi a helyzet a thai boxszal?

Miután Budapestre költöztem, elég csúnya pánikrohamokkal küzdöttem. Az orvosok először epilepsziára gyanakodtak, ezért is kértem pszichológus segítségét. A szakemberek javasolták, próbáljam meg kerülni a stresszt, jógázzak. Nekem a túl nyugis sportok nem jönnek be, sokáig kísérleteztem, mire rátaláltam a bokszra.

Hogyan születnek a dalaid?

Sokan nem értik, csak hallgatják, pedig ha a sorokba nézel, észreveheted, hogy benne van minden, amiről ez a világ szól. Nem tudok úgy dalt írni, hogy ne lennék benne én is, és azok a dolgok, amiket megéltem.

Milyen irányt képviselsz az öltözködés vagy a sminkelés terén?

Két végletet, a mindent vagy semmit elvét követem. Az aktuális hangulatom dönti el, hogy smink nélkül, melegítőben, kapucnis felsőben vagy éppen karakteres sminkben, dívaként érzem éppen jól magam.

Tóth Andi sodródik az árral és építi magát

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2022-es májusi lapszámában jelent meg.

Fotó: Imre Norbert

Stylist: Csillag Szilvia

Smink: Bényei Betti

Haj: Fróhner Fecó

Köszönet a helyszínért az Arena Mall bevásárlóközpontnak! arenamall.hu

Ez is érdekelhet

„Mindannyiunk feladata, hogy kiálljunk egymásért” – Cara Delevingne a nők és a transzneműek jogaiért harcol

„Mindannyiunk feladata, hogy kiálljunk egymásért” – Cara Delevingne a nők és a transzneműek jogaiért harcol

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő