„Azt gondoltam, hogy csak akkor vagyok szerethető, ha felmutatok valamit” - Interjú Tóth Verával, Az év énekesnője díj nyertesével

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Húsz éve nyerte meg a Megasztár tehetségkutatót, azóta töretlen a sikere. Tóth Vera azon hazai énekesnők egyike, aki mindig képes a nehéz helyzetekből előnyt kovácsolni.

Tóth Vera
Tóth Vera díjátadó beszéde sokaknak tükröt tartott
Fotó: Demeter Vanda

A GLAMOUR Women of the Year 2024., Az év énekesnője díjat elnyert Tóth Vera szerint még a legsikeresebb nők is hajlamosak elbizonytalanodni. Vera díjátadó beszéde sokakat ráébresztett, mennyire fontos önazonosnak maradni, és tudatosítani magunkban, hogy ne a teljesítményeink határozzák meg, mennyire szeretjük önmagunkat.

HIRDETÉS

Egy díj mindig fontos elismerés egy előadóművész életében, de azt gondolom, aznap este a díjátadó beszéded még nagyobb jelentőséget kapott.

Nem készültem előre megírt szöveggel, úgy gondoltam, ha én nyerek, majd az adott helyzetben megfogalmazom a bennem lévő érzéseket. Most valahogy elengedtem az izgalmat is, pedig az ilyen jellegű szereplések mindig kihozzák belőlem. Ez az este egy jó apropója volt annak, hogy kicsit megálljunk, hogy mások is komolyan elgondolkodjanak azon, ami engem mostanában nap mint nap foglalkoztat.

Ha nem vagy önazonos, sose leszel boldog. Ez a titka mindennek, hiába próbálsz sikereket elérni, célokat kitűzni magad elé, ez az alapgondolat az alapja mindennek, enélkül hiába van minden.

Ők lettek a GLAMOUR Women of the Year gála nyertesei 2024-ben

Ők lettek a GLAMOUR Women of the Year gála nyertesei 2024-ben

Te mikor jöttél rá, erre a nagyon fontos tényre?

Nekem a 2024-es év legnagyobb felfedezése volt, amikor rájöttem, hogy korábban a teljesítményeim alapján ítéltem meg magamat, miközben a legtöbb esetben nem ezen múlik, milyen viszonyban vagy önmagaddal, mennyire vagy képes felfedezni azokat az értékeket a saját életedben, amik segítenek, hogy önazonos maradj. Azt gondoltam, hogy csak akkor vagyok szerethető, ha felmutatok valamit.

Ma már tudom, hogy nem attól leszek értékes, ha mindig leteszek az asztalra valamilyen produktumot. Ezt kellene megértenie a világnak és a nőknek is. A nők sokszor hajlamosak bántani egymást, néha képesek vagyunk kegyetlenül viselkedni, miközben az állandó rivalizálás helyett inkább támogatnunk kellene egymást.

Rengeteget tölthet a lelki állapotodon, ha a negatív kritikák, kioktatás helyett olyan visszajelzéseket kapsz a nőtársaidtól, amik segítenek, hogy még erősebb és magabiztosabb legyél lelkileg.

Kik azok a nők, akik a biztos hátszelei az életednek?

Szerencsés vagyok, mert több fontos nő is van körülöttem. A legnagyobb támaszt a barátnőim, családon belül például az anyukám, a testvérem, és az ő kislánya is jelentik. Az unokahúgom még csak öt éves lesz idén, mégis sokszor felemel a végtelenül gyermeki, szeretetteljes őszintesége.

Hálás vagyok, hogy ők vannak nekem. A gála előtt ő is elkísért ruhapróbára. Megvan az az érzés, amikor bármit próbálsz fel, de semmi nem jön rád? Tudod mit mondott? „Nem baj nénje, majd lefogysz, és jó lesz rád.” Nem azért mondta, mert meg akart bántani a telt idomaimmal, hanem a maga gyermeki őszinteségével biztatott, ne legyek szomorú.

Tóth Vera mára megtanulta, ha nem vagyunk önazonosak, sosem leszünk boldogok
Fotó: Demeter Vanda

„Igenis van jogotok ahhoz, hogy válasszatok!” - Balogh Edina üzent a magyar nőknek, és ezt mindenkinek látnia kell!

„Igenis van jogotok ahhoz, hogy válasszatok!” - Balogh Edina üzent a magyar nőknek, és ezt mindenkinek látnia kell!

Ha szeretném, bármire képes vagyok, akár még arra is, hogy legközelebb beleférjek egy olyan ruhába, amit most nem sikerült felvennem. Ilyen támogató közegre lenne szüksége minden nőnek.

Az elmúlt években rengeteget formált rajtam a falusi élet is, és az egyik legnagyobb segítségünk, egy nagyszerű nő, akit a férjemmel csak Anyukának hívunk. Jutka néni egy végtelenül bölcs asszony, aki mindig, minden helyzetben utat mutat.

Jó érzés, hogy sokszínű nők vesznek körül, mindenki máshogy tesz hozzá ahhoz, hogy lelkileg jól érezzem magamat, még magabiztosabb legyek.

Mit jelent neked Az év énekesnője díj?

Visszaigazolás arról, hogy amit csinálok, azt érdemes csinálni. Mindenképp megerősített abban, hogy a szeretet, és egymás támogatása mindennél fontosabb.

Borbély Alexandra, Nyári Dia és Tóth Vera Greta Garbo nyomában jártak a GLAMOUR Women of the Year gálán - Glamour

Mit üzensz azoknak az olvasóknak, akik a szavazatukkal hozzájárultak, ahhoz, hogy elnyerd ezt a címet?

Nagyon szépen köszönöm nekik a bizalmat, hogy húsz év után is éltetnek, és még mindig abból kereshetem a kenyeremet, amit a legjobban szeretek csinálni. Ez nélkülük nem működne, ők is kellenek ahhoz, hogy ennyi idő után is megmaradjon az érdeklődés, ha ők nem vennék meg a jegyeket a koncertemre, és nem jönnének el, akkor semmi értelme nem lenne.

Közönség nélkül nincs előadóművészet. Nehéz megfogalmazni, mennyire fantasztikus érzés, hogy szeretnek, és a munkámat is elismerik. Az ilyen pillanatok azok, amik megerősítik az embert abban, hogy megéri küzdeni, dolgozni, alkotni.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

glamour plusz ikon Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)