Kiderült Vilmos és Harry herceg kedvenc gyerekkori karácsonyi tradíciója

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden családnak megvannak a maga szokásai karácsonykor, és ez alól az angol királyi család sem jelent kivételt. Most azonban Carolyn Robb, korábbi királyi szakácsnak köszönhetően kiderült, hogy mi volt a kis Vilmos és Harry herceg, valamint Diana és Károly közös csalási hagyománya.

királyi család
Imádták a gyerekek a közös programokat
Fotó: Northfoto / AGENCE / BESTIMAGE

Arról már rengetegen beszámoltak, hogy Diana igyekezett olyan gyerekkort biztosítani a két fiának, hogy szeretetben és odafigyelésben nőhessenek fel. A fiúk mindennél fontosabbak voltak számára, és most kiderült, hogy a karácsonyokat kifejezetten idillien töltötték.

Együtt az egész család

Carolyn Robb arról mesélt, hogy karácsonykor a gyerekek imádták, hogy együtt volt a család a konyhában, és együtt sütöttek, ráadásul nem is keveset. És hogy egészen pontosan mit? Nos, a lista hosszú, mert csináltak kekszeket, habcsókokat, karácsonyi finomságokat és sós apró rágcsálnivalókat is, ráadásul az elkészítésben segített édesanyjuk, Diana hercegné, és édesapjuk, Károly is.

Robb szerint a fiúk kivették a részüket a munkában, és nagyon ügyesek voltak. Biztos vagyok benne, hogy még mindig azok - mondta. Elmesélte, hogy karácsonyi tortát nem sütöttek, ahogyan adventi kalendárjuk sem volt, de nem csak karácsonykor tűntek fel a konyhában, hanem nagyon szerettek segíteni a karácsonyi időszakon kívül is.

Ezt szerette Erzsébet királynő igazán a karácsonyban

Ezt szerette Erzsébet királynő igazán a karácsonyban

A hagyományokat pedig egészen biztosan tovább vitte, elég csak visszaemlékeznünk arra a 2019-es videóra, amin György herceg annyira beleéli magát a sütemény elkészítésébe, hogy még Erzsébet királynő is látványosan visszavonulót fúj. És azt se felejtsük el, hogy Katalin hercegné is saját gyártású chutney-t ajándékozott a királynőnek.

A király beszéde

Közben az is kiderült, hogy az idei évben a karácsonyi köszöntő más lesz, mint az eddig megszokottak. Ez az első köszöntő Erzsébet királynő halála óta, ezért Károly király szeretett volna valami rendhagyó és nemes gesztussal szeretett volna tisztelegni néhai édesanyja és édesapja előtt. Nagyon megrendítő helyszínt választott, ugyanis Windsorban a Szent György kápolnában vették fel a beszédet, ahol szülei, és néhai nagynénje, Margit hercegnő sírhelye is található.

Ez lesz Károly király első karácsonyi köszöntője
Fotó: Profimedia

A király mögött egy karácsonyfa látható, amely tökéletesen reprezentálja Károly király környezetvédelmi törekvéseit, és fenntartható díszek kerültek rá. Üveggömbök mellé papírból készült díszek, valamint tobozok díszítik, a dekorációs növényeket pedig Anglia különböző pontjairól szállították. A beszéd felvételét követően a fát nem bontották le, hanem átszállították a látogatóközpontba, és ott állították ki.

Idén karácsonykor egyébként nem a sütés volt a legfontosabb Károly király számára, pedig bizonyára unokái segítettek volna neki, hanem pontot tett egy régóta húzódó ügy végére, és egy forrás szerint megmondta András hercegnek, hogy magára maradt. Károly testvére az után lett száműzött, hogy pedofilbotrányba keveredett. Most úgy tudni, hogy Károly király megfosztotta az irodájától a Buckingham-palotában, hiszen már nincs feladata a királyi család mindennapjaiban, így sem az irodát nem használhatja tovább, sem a Buckingham-palota címét, mint hivatalos levelezési címet.

Ne maradj le a többi hírünkről sem!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője