Vilmos hercegnek állítólag évek óta szeretője van - de ki ő, és mikor indultak el ezek a pletykák?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Közeledik az év utolsó hónapja, ami azt jelenti, hogy nagy eséllyel gyakrabban fogjuk látni a brit uralkodóház tagjait családi (szerep)körben. Vilmos herceg és Katalin hercegné legalábbis biztosan posztolja majd a szokásos karácsonyi képeslapját, mi pedig ezzel megkapjuk a rendes év végi adagunkat a hercegi pár és gyermekei mutatós idilljéből. A harmóniát sugárzó beállítások hátterében viszont ott kísért egy nyugtalanító történet: évek óta rebesgetik ugyanis, hogy Vilmos és Katalin kapcsolatát félrelépés árnyékolja be.

Vilmos hercegnek állítólag évek óta szeretője van
Vilmos hercegnek állítólag évek óta szeretője van
Fotó: Pool/Samir Hussein/Getty Images

Mivel a brit királyi család tagjainak nem pusztán szimbolikus és ceremoniális szerepe van, de hírességként (sőt sztárként és időnként celebként) is tekintünk rájuk, a magánéletük iránti szüntelen érdeklődés egyfajta elbeszéléskényszert generál körülöttük. Tartalomban tehát nincs hiány: Vilmos herceg öccse, Harry például a pletykamagazinok és elemző YouTube-csatornák szerint már legalább háromszor beadta a válókeresetet idén.

Ez a történet - bármiféle hivatalos bejelentés híján - mindig éppen annyira lehet igaz, mint amennyire nem az. Alapvetően szintén hasonlóakat lehet elmondani arról a házasságtörési sztoriról, amelynek az előzményei lassan öt évvel ezelőttre, a brit tabloidok első vonalához nyúlnak vissza. 2019 márciusában jelent meg egy arról szóló cikk a The Sun nevű bulvárlapban, hogy Katalin hercegné összeveszett az egyik barátnőjével, a Cholmondeley márkinéja címet viselő Rose Hanburyvel. A megcsalás mint ok pedig hamar felmerült a két nő közötti feszültség kapcsán. Ezen a ponton akár lehetne azt mondani, hogy innentől nem volt megállás, de valójában volt: a Vilmos herceg és Rose állítólagos viszonyáról szóló narratíva érdekes módon meg-megdöccen, aztán némi kihagyás után újra meg újra felbukkan azóta is.

Rose Hanbury a pletykák szerint évek óta Vilmos herceg szeretője
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ellenségeskedés vethetett véget a vidéki idillnek

A helyzet hátterét az adja, hogy Vilmos és Katalin 2015-ben költözött norfolki Anmer Hallba, ahol a hercegi család azóta is szívesen tölti az ünnepeket és az iskolai szüneteket. Rose és családjának otthona, Houghton Hall a hercegi kúria szomszédságában található, és köztudott volt, hogy a két pár nagyon hamar összebarátkozott, a gyerekeik pedig gyakran játszottak együtt.

A munkásosztályból érkezett Katalin hercegné ilyen undorító gúnynevet kapott az egyetemen

A munkásosztályból érkezett Katalin hercegné ilyen undorító gúnynevet kapott az egyetemen

A most 39 éves Rose modellkedett és a politikai életben is tevékenykedett a házassága előtt, majd 2009-ben férjhez ment a nála 23 évvel idősebb David Rocksavage-hez, Cholmondeley márkijához. A párnak még abban az évben ikerfiai születtek, akiket hét évvel később egy kislány követett. Ez a társadalmi és családi berendezkedés - Rose jótékonysági tevékenységével együtt - nagyszerűen illett a walesi hercegi házaspár életformájához és státuszához.

Rose Hanbury is ott volt Károly király koronázásán 2023 májusában
Fotó: Karwai Tang/Getty Images

Éppen ezért számított szenzációnak, amikor megjelent az első cikk azzal kapcsolatban, hogy Katalin hercegné és a márkiné ádáz riválisoknak számítanak vidéki arisztokrata körökben. Az írás szerint a feszült állapotok odáig fokozódtak, hogy a hercegné állítólag megkérte Vilmost, segítsen Rose-t kiszorítani a baráti körből. A cikk ezen felül mindössze annyi egyebet állított, hogy a trónörökös a békítő szerepét tölti be a két nő közötti konfliktusban.

A brit média nem mert Rose és Vilmos viszonyáról írni

Ha az ember a brit királyi családhoz közel álló társasági magazinokat olvasgatja, akkor maximum ennyit szoktak írni Rose Hanburyről - sőt még a legádázabb brit bulvárlapok sem nagyon merészkednek ennél messzebbre. Hogy ennek a további feltételezések teljes megalapozatlansága-e az oka vagy valami egészen más, az nehezen megválaszolható kérdés. Leginkább Harry herceg és Meghan Markle pártolói számára kedves, az az elmélet, amely főként a közösségi médiában terjed és amely szerint a monarchia minden erejével elnyomja az igazságot, vagyis azt, hogy Rose Hanbury évek óta Vilmos szeretője.

Rose Hanbury korábban modellkedett
Fotó: Getty Images/Dave M. Benett

Persze nem kell ahhoz szembeállítanunk a királyi fivéreket és feleségeket, hogy megengedjük: a brit királyi család és a média kapcsolata érzékeny, bonyolult és bizonytalan gépezetnek tűnik. Mivel a becsúszó homokszemek beláthatatlan súrlódást okozhatnak, lehetséges, hogy ők emiatt nem pedzegették tovább ezt a történetet. Az mindenesetre egyértelmű, hogy az ügy (potenciális) botrányosabb vetülete inkább kevésbé prominens hírportálokon, fórumokon és weboldalakon terjed kiirthatatlanul.

Ez a gyönyörű nő volt Károly király legnagyobb szerelme, mielőtt elvette volna Dianát és Kamillát

Ez a gyönyörű nő volt Károly király legnagyobb szerelme, mielőtt elvette volna Dianát és Kamillát

Rose csodás ajándékot kaphatott a hercegtől

Nem sokkal az első cikk megjelenése után a brit média egyes szegmensei azonnal tagadni kezdék a konfliktus tényét, ám ekkorra a Twitter átvette az irányítást: Giles Coren brit író egyik bejegyzésében viszonyt emlegetett. Őt hamarosan mások is követték, sokszor egészen explicit szexuális jellegű feltételezésekbe bocsátkozva. A sztorit a brit média nem vette át, áprilisban az amerikai In Touch magazin viszont megírta, hogy a Rose és Katalin közötti problémák közvetlen forrása egyértelműen a márkiné és walesi herceg közötti szerelmi kapcsolat.

Ezen a ponton a királyi ház is ellentámadásba lendült: szintén az amerikai médiában jelentek meg azok a hírek, amelyek szerint brit királyi család az Emberi Jogok Európai Egyezményére hivatkozva jogi lépéseket fontolgat a spekulációk terjesztői ellen. Később ugyancsak egy tengerentúli magazinban publikáltak olyan írást, amely arról szólt, hogy bár Katalint zavarják a rosszindulatú pletykák, a hercegi pár összetartását csak megerősítette az elmúlt időszak.

Ettől kezdve évi néhány alkalommal rendszeresen végigsöpör a TikTokon és jó pár másodvonalbeli bulvárfelülelten valamilyen újabb találgatás az állítólagos viszonyról. Ezek között akad néhány olyan mesei-romantikus (már-már 19. századi) elbeszélés is, mint az az idei történet, amely szerint Rose és Vilmos romantikus vacsorával ünnepelte meg a Valentin-napot egy olasz étteremben, és a márkiné egy gyöngysort kapott a trónörököstől. Bár Rose férjének hivatalos beosztása lett III. Károly udvarában, az egyik fia az uralkodó apródja volt a koronázáson, Katalin pedig idén nyáron Cholmondeley-birtokon bulizott, a mai napig tömegek figyelik a márkiné arcát és öltözékét minden királyi eseményen. Sokan állítják, hogy egész biztosan fújja az a bizonyos szél a harasztot, bizonyítékként pedig olyan dolgok merülnek fel, mint hogy nem véletlenül van Rose-nak és Katalinnak ugyanolyan fekete cipője.

Károly király és Kamilla királyné külön ágyban alszanak, de nem csak erről hallgat mélyen a királyi család

Károly király és Kamilla királyné külön ágyban alszanak, de nem csak erről hallgat mélyen a királyi család

Diana és Károly is lehet a pletykák hátterében

A Katalin és Vilmos házasságával kapcsolatos pletyakasorozat ellenállóképességének valószínűleg nem pusztán az az oka, hogy szeretjük az izgalmas történeteket. Persze lehetséges, hogy Vilmos és Rose valóban szeretők, de mivel erre egyelőre semmilyen bizonyíték sincs, az erről szóló médiaelbeszélések fogyasztóinak kommentjet olvasgatva az érdeklődésnek talán lehet valami köze az előző walesi hercegi pár, Diana és Károly karácsonyi képeslapjaihoz is.

Ma ez már szinte elképzelhetetlen, de a fotókon az aranyos kishercegek társaságában mosolygó előző walesi hercegi pár gondjairól leginkább csak a közvetlen környezete tudott még a ‘90-es évek elején is. A monarchia a mai napig őrzi ennek a törésnek a nyomait. Mi pedig, akik ma már a család következő generációjának történeteit nézzük és olvassuk, egy magánnyomozó izgatottságával keressük a reprezentáció élére vasalt felszínén a magánélet mikrogyűrődéseit.Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Jason Momoa szerelmesebb, mint valaha, ez az álomszép nő az új párja

Jason Momoa szerelmesebb, mint valaha, ez az álomszép nő az új párja

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nincs még programod a hosszú hétvégére? - Mutatunk egyet! (x)

Nincs még programod a hosszú hétvégére? - Mutatunk egyet! (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)