Tompos Kátya

2013.január.2.

Tompos Kátya alighogy végzett a Színház – és Filmművészeti Egyetem Musical szakán, azonnal sorra kapta a szerepeket a vásznon és a színpadon egyaránt. Az elmúlt nyolc évben a legkülönbözőbb karakterekben láthattuk remekelni, és azt is megtudhattuk, hogy kitűnő hangja is van. Legismertebb filmjei a Valami Amerika 2., a Poligamy, a Köntörfalak. Legújabb filmjét, a Nejem, nőm, csajomat december végén mutatták be a hazai mozik.

A színésznőt néhány éve egy nemzetközi koprodukcióban is láthattuk: igaz, Az adósság című filmben csupán néhány percnyi szöveges szerepe van, ám azt tekintve, hogy a főszerepeket olyan sztárok játszották, mint Helen Mirren vagy Jessica Chastain, a rendező pedig a Szerelmes Shakespeare-ért felelős John Madden, igazán büszkék lehetünk Kátyára. A színésznő kétnyelvűsége talán nemzetközi karrierjében is segítségére lehet. Kátya ugyanis, bár Budapesten nőtt fel, orosz édesanyja révén éppoly otthonosan mozog az orosz nyelvben és kultúrában, mint a magyarban. Ezt tudva alig várjuk már, hogy a január közepén bemutatásra kerülő Sirály Nyinájaként vajon milyen többlettel ajándékozza meg a nézőket nyilvánvaló tehetségén felül!

Kátya 2008 óta a Nemzeti Színház társulatának tagja, ahol olyan emlékezetes darabokban alakíthatott, mint a Jó estét nyár, jó estét szerelem, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból és az Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe. Kátya 2005-ben Máthé Erzsi-díjat, 2007-ben a Bárka Színház Legjobb színésznőnek járó közönségdíját, 2010-ben pedig a fiatal magyar színészek egyik legrangosabb elismerését, a Junior Prima díjat vehette át.

[object Object]

Ez is érdekelhet

6 hollywoodi filmsztár, aki szerepelt pornóban

6 hollywoodi filmsztár, aki szerepelt pornóban

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod