A legjobb énekesnő kategória: Fábián Juli

2011.december.22.

<ŁŁŁ/>ŁŁŁ

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb csillaga Fábián Juli, aki nemcsak remek hangjával, de elképesztő kisugárzásával is fölhívja magára a figyelmet. Bármelyik együttesben is énekel épp, bárhol is lép fel, lehetetlen nem bűvkörébe kerülni.

Ez az egyedülálló tehetség pedig még rádión is átjön: bizonyítja ezt a Zoohackerrel közösen írt száma a Sizzlin', melyet már jó ideje örömmel hallgathatunk az éterben. Juli már általános iskolában is zenetagozatos volt, de azért elvégezte a Külkereskedelmi Főiskolát is, mielőtt jelentkezett a Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára. Az már akkor egyértelmű volt, hogy a tűzről pattant hölgy remek előadó, és tehetségét számos bandában is megcsillogtatta kezdve az Eric Sumo Bandtől, a Soft Jazz Banden át a Barabás Lőrinc Eklektric-en át első saját bandájáig, a Just in Time-ig.

Jelenlegi saját zenekarát, a Fábián Juli Jazz Riffet 2007-ben alapította, emellett rendszeresen fellép Sárik Péterrel duóban, és 2011-ben egy újabb formáció, a Fábián Juli&Zoohacker énekes-dalszerző-szövegírója. Ez utóbbi leginkább az Eklectric-beli stílusára emlékeztet, és nagyon úgy tűnik, a DJ-producer és az énekesnő zeneileg remekül egymásra találtak.
Az énekesnő ezen kívül több zenekarban énekelt vendégként, többek között a Budapest Jazz Orchestrában. 2007-ben és 2008-ban a világhírű Monreuxi Jazz Fesztivál Shure Jazzénekversenyének döntőjébe jutott.

Ez is érdekelhet

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói