"Mindig magyar tervezőktől választok" - Interjú Tatár Csillával

2012.február.29.

Tatár Csilla tavaly ünnepelte televíziós pályafutásának tíz éves jubileumát. Ez idő alatt riporterként vagy szerkesztőként összesen 13 műsorban működött közre. A GLAMOUR-olvasók szavazatai alapján 2012-ben jelölt a Women of the Year A legjobb műsorvezető kategóriájában, vajon a díjat is hazaviszi március 22-én?


Mi a legjobb dolog, ami 2011-ben történt veled?

A legboldogabb nap kétségtelenül az volt, amikor megtudtam, hogy állandó műsorvezetője leszek a Mokkának. Négy évvel ezelőtt az élő bejelentkezésekkel kezdtem el a Mokkás pályafutásomat, és a munka gyümölcse szép lassan beérett. Ez alatt az idő alatt a reggeli sávban csak helyettesítettem, de megkaptam a Megasztár napi élő műsorát, a Megamániát, amely mérföldkő volt az életemben. Ez a műsor mindent megváltoztatott, és hiszem, hogy kellett ahhoz, hogy 2011 májusában elkezdődhessen a mokkás korszak az életemben.

Csilla a képen Lokalwear fülbevalót visel
Csilla a képen Lokalwear fülbevalót visel

Van kedvenc divatterveződ?

Soha nem viseltem még külföldi tervező kreációját egyetlen nyilvános eseményen sem. Annyi tehetséges fiatal tervezője van az országnak, hogy nekem megtiszteltetés hordani az ő darabjaikat. Nagyon sokszor láthattak már Benes Anita gyönyörű estélyi ruháiban (ő tervezte az esküvői ruhámat is), de nagyon szeretem Földi Kinga vagy Sármán Nóri darabjait is. Idén egyébként Nóri tervezi a ruhámat a GLAMOUR Women of the Year gálára. Ez egy nagyon izgalmas munkafolyamat, hiszen kifejezetten az egyéniségemhez, stílusomhoz utoljára az esküvőn készült ruha. Eddig még csak papíron láttam a rajzot, de már most biztos vagyok benne, hogy imádni fogom!

Tudatos döntés eredménye, hogy a műsorokban és a nyilvános eseményeken gyakran viseled magyar tervezők ruháit?
Abszolút tudatos. Azoknak, akik minden nap szem előtt vannak, szerintem feladatuk is, hogy a felhívják a figyelmet arra, hogy nem feltétlenül kell mindig a tengerentúlról koppintani. Számomra is meglepő volt, milyen hihetetlen ereje van annak, ha a képernyőn egyedi darabot viselek. Remek példa erre az, amikor elkezdtem a Mokkában különböző magyar motívumokkal díszített ruhákat hordani. Az adások után csak úgy tódultak a levelek, és mindenki arról érdeklődött, honnan vannak ezek a darabok.

Twitter vagy facebook?

Facebook. Bevallom őszintén, alig három hónappal ezelőtt kezdtem el foglalkozni a facebookon a rajongói oldalammal, azóta viszont már némi függőség is kialakult. :)

Hol nyaraltál legutóbb?

Legutóbb Jordániában jártunk a férjemmel. Minden évben legalább egyszer kiveszünk tíz napot, amikor szigorún kettesben elutazunk valahová. Nagyon nehéz összeegyeztetni a szabad napjainkat, így igazi kincsként kezeljük ezeket az utakat.

Melyik a kedvenc műsorod a TV2-n?

Mokka, Aktív, Megasztár. Az első kettővel olyan szimbiózisban élünk, mint anya a gyermekével. :) A Mokkával egy nagy álmom teljesült, az Aktív pedig az a műsor, ahol tíz évvel ezelőtt elkezdtem riporterként dolgozni, és ide a mai napig készítek anyagokat. Ráadásul mindkét műsorban nagyon jó barátaim és remek szakemberek dolgoznak. A Megasztárért pedig világéletemben rajongtam. Tavalyelőtt, amikor Illés Gabriella, a műsor producere felhívott, hogy a Megamániát én fogom vezetni, valami végérvényesen megváltozott az életemben. Jó irányba. :)

Mit jelent neked a GLAMOUR-jelölés?

Éppen az Aktív szerkesztőségében ültem az egyik legjobb barátnőm mellett. Úgy emlékszem, ő az aznapi adást szerkesztette, én pedig egy riportomat vágtam. Amikor érkezett a telefon –ciki-nem ciki – én majdnem elsírtam magam örömömben. Ez az első jelölés az életemben, ráadásul 2011-ben ünnepeltem pályafutásom 10. évfordulóját. Így a jelölés egyfajta elismerése az elmúlt évek munkájának. Az a típusú ember vagyok, akinek fontosak a visszajelzések, így egy pici elismerés is hónapokra fel tud tölteni. Az pedig, hogy 2012-ben A legjobb műsorvezető kategóriában én is a jelöltek között lehetek, óriási öröm.

Csillával személyesen is találkozhatsz március 1-jén este 6 órakor az Aréna Plaza közönségtalálkozóján. Még több információ az eseményről itt.

Ez is érdekelhet

Hírességek túl az ötvenen, akik bátran vállalják a testüket bikiniben

Hírességek túl az ötvenen, akik bátran vállalják a testüket bikiniben

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)